ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κοντά σε συμφωνία με διεθνές brand η Hines για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

Published

on

Οι νέες διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα καλά κρατούν, παρά την πανδημία. Μια ακόμη σημαντική τουριστική επένδυση στην Κρήτη βρίσκει το δρόμο της με μια -όπως διαφαίνεται- σημαντική διεθνή συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του hospitality στον κόσμο.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Coral στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη και τον όμιλο Hines που το είχε αγοράσει μαζί με άλλα 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη, συμπράττοντας με την Henderson Park.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ήδη σε φάση πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης από 3άστερο σε πολυτελές 5άστερο.

Τα νέα αφορούν τη διαφαινόμενη συμφωνία με την Accor, προκειμένου να εντάξει το ξενοδοχείο στο χαρτοφυλάκιό της και μάλιστα κάτω από το brand MGallery. Υπενθυμίζουμε οτι το πρώτο MGallery στην Ελλάδα, το Athens Capital MGallery Collection, του ομίλου Λάμψα, άνοιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σύνταγμα. To Coral αν όλα ολοκληρωθούν αισίως θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο του brand στην Ελλάδα.

Η Accor διαθέτει ήδη χαρτοφυλάκιο 5 ξενοδοχείων στην Ελλάδα: πρώτο και καλύτερο το νέο πολυτελές Athens Capital MGallery Collection στην Αθήνα, το Sofitel Athens Airport στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, το Novotel Athenes και τα δύο νέα ξενοδοχεία υπό το brand Ibis σε Αθήνα και Κρήτη (το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο).

Η Hines και τα ξενοδοχεία

Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς των 5 ξενοδοχείων στην Κρήτη, που είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις αρχές του έτους. Πρόκειται για ένα σύνολο 67.000 τ.μ. και σχεδόν 1.100 δωματίων, σε παραθαλάσσιες τουριστικές μονάδες στην Κεντρική και Ανατολική Κρήτη.

Αυτά είναι:

  • το 3άστερο Coral στον Άγιο Νικόλαο, 170 δωματίων, του ομίλου Μαμιδάκη
  • το 4άστερο Avra Collection Hermes Hotel, στον Άγιο Νικόλαο, 218 δωματίων, του ομίλου Μαμιδάκη
  • το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, 336 δωματίων, της Cyan Group of Hotels
  • το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, 208 δωματίων, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, της Cyan Group of Hotels
  • το 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa, 162 δωματίων, στη Σητεία, της Cyan Group of Hotels

Τα ξενοδοχεία αυτά θα τα διαχειρίζεται η Knossian Group, των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

Επιπλέον, η Hines έχει επεκταθεί στρατηγικά και στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας, με την απόκτηση του πρώην Ledra, που μεταμορφώθηκε στο πολυτελές Grand Hyatt στη Λ. Συγγρού, το μόλις δεύτερο ξενοδοχείο του διεθνούς brand στην Ευρώπη (μετά από αυτό του Βερολίνου).

Μάλιστα, με την απόκτηση και του κτιρίου του πρώην πολυχώρου σινεμά και διασκέδασης Odeon Starcity, ακριβώς δίπλα, υλοποιεί την επέκταση του Grand Hyatt, ώστε να γίνει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, με πάνω από 500 δωμάτια.

Advertisement

TRENDING