RESIDENTIAL

Μετά τα εμπορικά έρχονται επενδύσεις των Ολλανδών σε κατοικίες & ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Ποιά εταιρεία βρίσκεται από πίσω

Published

on

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Κ. Καραμανλή στη Βούλα - Πηγή: Ten Brinke

Μετά τα εμπορικά πάρκα έρχονται νέες επενδύσεις των Ολλανδών σε κατοικίες αλλά και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, με την Ten Brinke να συνεχίζει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα.

Μόνο για το 2022 αναμένεται να παραδόσει συνολικά πάνω από 79 projects ύψους άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το πρόγραμμα επενδύσεων έως και το 2023 περιλαμβάνει μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Με προίκα τη μεγάλη συμφωνία με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ, του Ομίλου Φουρλή, για την πώληση του υπό ολοκλήρωση νέου εμπορικού πάρκου με το όνομα Piraeus Retail Park στον Πειραιά, η ελληνική θυγατρική του ολλανδικού κολοσσού του real estate επεκτείνει τις δραστηριότητές της το 2022 και στο τουριστικό real estate με νέα ξενοδοχειακά έργα ενώ παράλληλα προχωρά τα πολυάριθμα οικιστικά έργα κυρίως στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Η στόχευση στις οικιστικές επενδύσεις κοντά στο Ελληνικό

Οι περισσότερες υπό κατασκευή ή σχεδιασμό οικιστικές επενδύσεις στην Αθήνα βρίσκονται στα Νότια Προάστια, πέριξ του Ελληνικού και της μεγάλης επένδυσης της Lamda Development στο παλιό αεροδρόμιο.

Μόνο ένα πρότζεκτ βρίσκεται σε υλοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και αφορά το νέο κτίριο σύγχρονων κατοικιών στην περιοχή πίσω από τον Άρειο Πάγο, στους Αμπελοκήπους.

Κοντά στο κτίριο γραφείων που είχε εγκαινιάσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το 2021, το νέο 6ώροφο οικιστικό κτίριο στη συμβολή των οδών Βαρδουνιώτη και Σπυριδογιάννη, θα περιλαμβάνει 10 διαμερίσματα επιφάνειας 44 τ.μ. και 75 τ.μ. καθώς και 5 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στα Νότια Προάστια όμως η Ten Brinke έχει εστιάσει σε οικόπεδα – φιλέτα σε περιοχές όπως το Ελληνικό αλλά και η Βούλα, η Γλυφάδα.

Αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό η εταιρεία κατασκευάζει δύο κτίρια σύγχρονων διαμερισμάτων.

Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Καλλιπόλεως 59Α και το δεύτερο στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 63. Το τελευταίο θα αποτελείται από 5 ορόφους και τα διαμερίσματα προς διάθεση θα έχουν επιφάνεια 80, 100, 118, 127 και 166 τετραγωνικών μέτρων.

Στη Γλυφάδα, υπό κατασκευή βρίσκονται ακόμη δύο κτίρια διαμερισμάτων, το ένα στην οδό Ανθέων 31 και το έτερο στην οδό Μερόπης 15. Στην επένδυση της Ανθέων θα διατεθούν διαμερίσματα επιφάνειας από 108 έως και 127 τετραγωνικών μέτρων.

Ακόμη παρακάτω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, η Ten Brinke υλοποιεί νέες οικιστικές επενδύσεις στη Βούλα. Συγκεκριμένα, κατασκευάζει νέο κτίριο κατοικιών στην παραλιακή, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 9, απέναντι από την Α’ πλαζ της Βούλας.

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Κ. Καραμανλή στη Βούλα – Πηγή: Ten Brinke

Το δεύτερο πρότζεκτ αφορά το οικιστικό έργο στην οδό Κωστή Παλαμά 8-10, για νέο 4ώροφο κτίριο διαμερισμάτων επιφάνειας 70 έως 212 τετραγωνικών μέτρων.

Ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες σε δημοφιλή νησιά

Εκτός από τις αμιγώς οικιστικές επενδύσεις, η Ten Brinke έχει στα σκαριά και νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες.

Ειδικά για τις τελευταίες, δρομολογείται σχετική επένδυση σε έκταση στα Χανιά ενώ όσον αφορά τα ξενοδοχεία, αναζητά είτε υφιστάμενα ξενοδοχεία τα οποία θα εξαγοράσει είτε εκτάσεις για να τα αναπτύξει η ίδια.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη η εταιρεία έχει εάν ακόμη πρότζεκτ, αυτή τη φορά εμπορικής φύσης, που αφορά νέο retail park στο Ηράκλειο.

Στο στόχαστρο πάντως βρίσκονται δημοφιλείς τουριστικές περιοχές σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όπως Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Advertisement

TRENDING