Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 2,8 δισ. επισκέψεις καταγράφουν κάθε μήνα πλατφόρμες του Facebook

bizness.gr

Published

on

Facebook

Περίπου 2,8 δις άνθρωποι, παγκοσμίως, περισσότεροι δηλαδή από το ήμισυ του πληθυσμού της γης – ηλικίας 15 έως 65 ετών – επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του Facebook.

Στο μεταξύ, σε καθημερινή βάση περίπου 1,62 δις άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook, ενώ οι καθημερινοί χρήστες μαζί με τις συγγενικές πλατφόρμες που ανήκουν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Messenger, Instagram, WhatsApp) ανέρχονται πλέον σε 2,2 δις.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε χθες το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η ιστοσελίδα, τα έσοδά της κατά το εξεταζόμενο διάστημα ανήλθαν σε $17,7 δις, αυξημένα κατά 29% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2018.

Στο μεταξύ, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 19% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των $6,1 δις. Όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το Reuters, το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η εταιρεία αφενός είδε διεύρυνση -έστω και μικρή- των χρηστών των τεσσάρων δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης σε βασικές αγορές στόχους και αφετέρου πέτυχε άνοδο των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Μάλιστα, τα οικονομικά μεγέθη του Facebook, που τελικά ανακοινώθηκαν, υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, γεγονός που οδήγησε άνοδο τις μετοχές της εταιρείας.

Διαφημιστικά έσοδα

Το Facebook, ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκόσμιος πωλητής διαφημίσεων στο Διαδίκτυο, εκτιμά ότι τα έσοδα του κατά το 4ο τρίμηνο του 2019 θα αυξηθούν με πιο ήπιο ρυθμό, που ποσοστιαία θα κινηθεί μεταξύ 20% και 25%.

Στο μεταξύ, τα συνολικά έξοδα του ομίλου κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 κινήθηκαν στα επίπεδα των $10,5 δις, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Το δε λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 41%, έναντι 42% πριν από ένα χρόνο.

Το Facebook προβλέπει για το 2019 τα συνολικά του έξοδα θα κινηθούν μεταξύ $46 δις και $48 δις, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 55% σε σύγκριση με το 2018. Τα δε συνολικά έξοδα για το 2020 εκτιμώνται μεταξύ $54 δις και $59 δις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής ήταν ο βασικός λόγος που προκάλεσαν τη μεγάλη αύξηση του κόστους.

Τόσο το Facebook, όσο και το Twitter, αλλά και το Alphabet Inc (Google) συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις, προκειμένου να θωρακίσουν ψηφιακά την ασφάλεια των χρηστών τους μετά από την έντονη κριτική για την αποτυχία προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Πηγή: sepe.gr

ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δίχως τη Bundesbank

bizness.gr

Published

on

Κτίριο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαμορφώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της τής αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισ. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σχήμα, δήλωσαν τέσσερις πηγές στο Reuters. Στην περίπτωση αυτού του κακού σεναρίου, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία πρωτοφανή νομική δράση κατά της Bundesbank, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της, δήλωσαν οι πηγές.

Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο έχει δώσει στην ΕΚΤ προθεσμία έως τις αρχές Αυγούστου για να δικαιολογήσει τις μεγάλης κλίμακας αγορές κρατικών ομολόγων που έχει κάνει ή, διαφορετικά, να συνεχίσει το πρόγραμμα χωρίς τη Bundesbank, στην οποία αναλογεί περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών αγορών ομολόγων. Οι περισσότερες πηγές αναμένουν ότι η νομική πρόκληση από το δικαστήριο της Καρλσρούης θα λυθεί από την ίδια τη Bundesbank, η οποία θα δείξει ότι η πολιτική ήταν κατάλληλη και θα απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με τις παράπλευρες συνέπειές της.

Ωστόσο, στελέχη της ΕΚΤ και εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για αυτό που μία πηγή χαρακτήρισε «απίστευτο»: ένα σενάριο, όπου το δικαστήριο απαγορεύει στη Bundesbank να συμμετάσχει στις αγορές ομολόγων. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΚΤ ή, κάτι λιγότερο πιθανό, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, θα αποκτήσουν το ποσοστό της Bundesbank στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων (PSPP) και θα αγοράζουν γερμανικά ομόλογα, δήλωσαν οι πηγές. Οι ίδιες ανέφεραν ότι τα σχέδια αυτά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ή συζητηθεί επίσημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ θα ξεκινούσε πιθανόν μία διαδικασία κατά της γερμανικής κεντρικής τράπεζας για μη τήρηση της υποχρέωσής της ως μέλους του Ευρωσυστήματος, στην περίπτωση που θα σταματούσε τις αγορές ομολόγων, είπαν οι πηγές. Αν η Bundesbank δεν συμμορφωνόταν, η ΕΚΤ θα μπορούσε να πάει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάνοντας κάτι τέτοιο για πρώτη φορά από τη δημιουργία του ευρώ το 1999. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει στηρίξει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά η απόφασή του αγνοήθηκε από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, ανοίγοντας μία νέα σύγκρουση της Γερμανίας με θεσμούς της ΕΕ.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμφανισθεί έως τώρα αισιόδοξη ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να αποφευχθεί. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός της νωρίτερα στον μήνα ότι το θέμα «μπορεί να λυθεί» αν η κεντρική τράπεζα εξηγήσει το σχέδιό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σχέδιο οικονομικής διάσωσης εταιριών στρατηγικής σημασίας

bizness.gr

Published

on

Το Λονδίνο

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ έχει εγκρίνει ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης των εταιριών, οι οποίες θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, καθώς το δημόσιο αναμένεται να αγοράσει μετοχές σημαντικών επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times» (https://on.ft.com/3eeNJSN).

Με το σχέδιο αυτό, που φέρει την ονομασία (Project Birch), ο υπουργός Οικονομικών ενισχύει την ικανότητα του υπουργείου του να διαχειρίζεται οικονομικές διασώσεις «βιώσιμων επιχειρήσεων που έχουν εξαντλήσει όλες τις επιλογές τους».

Μεταξύ των μέτρων, συμπεριλαμβάνονται και προγράμματα κυβερνητικών δανειοδοτήσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Μείωση 76,3% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον περασμένο Απρίλιο

bizness.gr

Published

on

Αυτοκίνητα

Tον Απρίλιο του 2020, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσαν ετήσια πτώση 76,3%. Η πανδημία του κορονοϊού ήταν η αιτία της σημαντικής πτώσης, καθώς είχαν κλείσει οι αντιπροσωπείες όλων των χωρών, αλλά και τα εργοστάσια. Έτσι ο συνολικός αριθμός των καινούριων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν μειώθηκε από 1.143.046 μονάδες τον Απρίλιο του 2019 σε μόλις 270.682 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία και η Ισπανία υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων να μειώνονται κατά 97,6% και 96,5% αντίστοιχα. Μεγάλη πτώση σημείωσε και η Γαλλία (-88,8%), ενώ από τις λιγότερο πληττόμενες χώρες ήταν η Σουηδία που είδε τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να μειώνονται κατά 37,5%. Στην Ελλάδα η πτώση έφτασε το 80,2% με πωλήσεις μόλις 2.434 οχημάτων.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές το γκρουπ VW είδε να μειώνονται οι πωλήσεις του κατά 75% και το γκρουπ PSA κατά 84,1%. Tις λιγότερες απώλειες γνώρισε η Volvo με μείωση 68% και ακολούθησε το γκρουπ BMW με πτώση 69,4%.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα αλλάξει το κλίμα και θα βελτιώσει τις επιδόσεις των πωλήσεων σε όλες τις χώρες.

Continue Reading
Advertisement

Trending