REAL ESTATE
Προς το Χρηματιστήριο οδεύει η Dimand – Υπέβαλε αίτηση εισαγωγής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Προς το Χρηματιστήριο οδεύει η εταιρεία real estate Dimand καθώς υπέβαλε αίτηση εισαγωγής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανακοίνωσε ότι στις 7 Απριλίου η Dimand Real Estate υπέβαλε αίτηση εισαγωγής των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.
Πλέον αναμένεται η απόφαση από τις αρμόδιες επιτροπές του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι 7+1 μεγάλες επενδύσεις της Dimand για “πράσινα” κτίρια γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά κτιριακών συγκροτημάτων γραφείων και την καταγεγραμμένη τάση των μεγάλων πολυεθνικών να μετεγκατασταθούν σε υψηλών προδιαγραφών βιοκλιματικά κτίρια, έχει αποκτήσει η Dimand Real Estate.
Από το σύνολο των επενδύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ που «τρέχουν» αυτή την περίοδο για «πράσινα» γραφεία, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Proprius, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει η Dimand Real Estate ως κύριος επενδυτής αλλά και ως leader πολυμετοχικών σχημάτων ανάπτυξης σχετικών project.
Πέραν του τελευταίου νέου πρότζεκτ ανάπτυξης κτιρίων γραφείων σε έκταση 18 στρεμμάτων στο Φάληρο (στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΛΚΑ) που η Dimand σε συνεργασία με την Avax Development, πρόκειται να ξεκινήσουν από το νέο έτος, υπάρχει και η πολυμέτωπη, στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την Prodea Investments στα μεγαλύτερα κτιριακά project της Αττικής.
Piraeus Tower: το κουφάρι που θα γίνει το στολίδι του Πειραιά
Η κοινοπραξία της Dimand με τις Prodea και EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) ή αλλιώς η ισχύς εν τη ενώσει θα δώσει ζωή στο πιο θλιβερό κουφάρι του Πειραιά.
Ο πρώτος “πράσινος πύργος” στην Ελλάδα, Piraeus Tower, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκ. ευρώ.
Η νέα επένδυση γραφείων στο Μαρούσι
Το υπερσύγχρονο τριώροφο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο the mall Athens, όπως έχει κάνει ήδη γνωστό η Dimand θα φιλοξενεί από το 2022 τα κεντρικά γραφεία Kaizen Gaming. Ενώ, το κτίριο θα αναπτύσσεται σε τρεις πτέρυγες, συνολικού εμβαδού 7.500 τμ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι το νέο κτίριο «θα έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό και υψηλού επιπέδου περιβάλλον εργασίας, και θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια που έχει υλοποιήσει η Dimand».
Το συγκρότημα γραφείων Syggrou Office Complex
Ένα ακόμη έργο μεγάλης κλίμακας κι εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής βαίνει προς ολοκλήρωση με την υπογραφή των αρχιτεκτονικών γραφείων Bennetts Associates και Divercity Architects αλλά και των δύο συνεργαζόμενων κολοσσών Dimand και Prodea.
Η επένδυση στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού περιλαμβάνει δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 15.600 τμ υψηλών προδιαγραφών που θα ακολουθούν αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα. Το πρώτο κτίριο έχει ήδη πωληθεί στην Generali, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο στάδιο των μισθώσεων.
Το έργο έχει αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2022.

Το νέο συγκρότημα κτιρίων γραφείων στη Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή – Φωτό: Divercity Architects & Bennetts Associates
Το νέο project στον Πειραιά
Μία νέα επένδυση ύψους 100 εκατ ευρώ σχεδιάζει να αναπτύξει το 2022 η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων για τη δημιουργία νέου γραφειακού συγκροτήματος στην περιοχή του Νέου Φαλήρου.
Πρόκειται για μια έκταση «φιλέτο», συνολικής επιφάνειας 18.730 τ.μ.ακριβώς δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού και σε άμεση γειτνίαση με μέσα μαζικής μεταφοράς (Σταθμός Φάληρο του Μετρό) και μεγάλους οδικούς άξονες (Κηφισός, Παραλιακή λεωφόρος).
Η αξία του ακινήτου της πρώην ΒΕΛΚΑ όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις της 3V A.E., που είναι κύριος του ακινήτου, αγγίζει τα 10,25 εκ. ευρώ.

Το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ στο Φάληρο – Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi
Η επένδυση γραφείων στο κτίριο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο κτιριακό project της Dimand στα Κάτω Πατήσια, το οποίο αφορά στην ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος κτιρίου γραφείων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στη συμβολή της Λεωφόρου Ιωνίας 200 με την οδό Ιακωβάτων 61.
To (κτίριο συνολικής επιφάνειες 11.500 τμ) πουλήθηκε αντί 7,3 εκ. ευρώ, με την μετατροπή του σε βιοκλιματικό κτίριο σύγχρονων γραφείων να υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Η μεγάλη επένδυση γραφείων στο Piraeus Port Plaza
Μετά από 5 χρόνια εντατικών εργασιών ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη επένδυση σε χώρους γραφείων που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, με την Dimand να βρίσκεται στο «τιμόνι» της κατασκευής και της διαχείριση της συνολικής ανάπτυξης του έργου, συνολικής δυναμικότητας 7.500 εργαζόμενων.
Πρόκειται για τα τρία οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Αγίου Διονύσιου στον Πειραιά, το «Piraeus Port Plaza», το πρώην κτιριακό συγκρότημα της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», που ξεκίνησε τη λειτουργία του ακριβώς 90 χρόνια πριν, το Μάιο του 1931. Για να ολοκληρώσει την πορεία του στο χρόνο, το 2008, οπότε και η εταιρεία μεταστεγάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις της.
Το κτιριακό συγκρότημα ανήκει πλέον εξολοκλήρου στη Eurobank μετά και την απορρόφηση της Grivalia Properties.
Επέκταση και στη Θεσσαλονίκη
Άλλο ένα project ανάπλασης βιομηχανικών κτιρίων, στο πλαίσιο έργων αστικών αναπλάσεων που η Dimand βλέπει να αναπτύσσονται στο άμεσο μέλλον «εν είδει μονοδρόμου», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, στο forum της Prodexpo, αφορά στη δημιουργία συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών στο πρώην εργοστάσιο της ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, προβλέπεται η κατασκευή τριών κτιρίων σύγχρονων γραφείων, 5 ορόφων το καθένα, συνολικής επιφάνειας 21.000 τ.μ. Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του οικοπέδου των 6 στρεμμάτων, υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ.
Η συμμετοχή της Dimand στο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ της ΧΡΩΠΕΙ
Τέλος, η Dimand σε κοινοπραξία με τον όμιλο Μυτιληναίο και το Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης διεκδικεί τη συμμετοχή της στην ανάπλαση του βιομηχανικού κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ, όπου έχει οριστεί μέσω ΣΔΙΤ να δημιουργηθεί το Κέντρο Καινοτομίας.
You may like
-
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2015 για την Μπλε Κέδρος – Ποιά έργα προχώρησαν και ποιές νέες επενδύσεις βρίσκονται “στα σκαριά” το 2026
-
Πώς έκλεισε το 2025 για την Prodea μετά την πώληση ακινήτων 1,4 δισ. ευρώ – Σε ποιούς 2 κλάδους θα εστιάσει το 2026
-
Νέο ακίνητο κατοικιών στην Αθήνα απέκτησε η Μπλε Κέδρος – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται
-
“Πλώρη” για χαρτοφυλάκιο ακινήτων 350 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο AVAX – Οι 5 στρατηγικές για περαιτέρω επέκταση στο real estate
-
Γιατί κερδίζουν “έδαφος” και στην Ελλάδα οι μικτές αναπτύξεις; Το παράδειγμα του Μασούτη με supermarket και κατοικίες στις Τρεις Γέφυρες
-
Υπερκαλύφθηκε κατά 1,4 φορές το νέο ομόλογο 150 εκατ. ευρώ της Premia Properties
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2015 για την Μπλε Κέδρος – Ποιά έργα προχώρησαν και ποιές νέες επενδύσεις βρίσκονται “στα σκαριά” το 2026
Πώς έκλεισε το 2025 για την Prodea μετά την πώληση ακινήτων 1,4 δισ. ευρώ – Σε ποιούς 2 κλάδους θα εστιάσει το 2026
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
“Πράσινο φως” για τo έργο επέκτασης του Cove Milos στη Μήλο – Τι περιλαμβάνει
Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
4 νέα ξενοδοχεία αποκτά από την Goldman Sachs η Domes Resorts – Τι προβλέπει το mega deal
“Πράσινο φως” για 5 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Νέο ακίνητο κατοικιών στην Αθήνα απέκτησε η Μπλε Κέδρος – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται
Άνοιξε ο “δρόμος” για τη νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή – φιλέτο θα υλοποιηθεί
Ανοίγει στο τέλος Απριλίου το νέο 5άστερο IKOS Kissamos στην Κρήτη – Τι θα περιλαμβάνει
Εντός του 2026 το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Τι σχεδιάζει η Εrgon που ανέλαβε το ακίνητο
Ξεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει
Προς Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο
Νέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει
Ποιές 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” το 2026 στην Πελοπόννησο – Πού θα γίνουν
Στην “τελική ευθεία” η μεταμόρφωση της ιστορικής Στοάς Αρσακείου – Πώς θα λειτουργήσει με 5 θεματικούς πυλώνες
Με μικρότερα format προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Πόσα νέα καταστήματα θα ανοίξουν και πότε θα ολοκληρωθεί το νέο ΙΚΕΑ στο The Ellinikon
Με 9 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα η Marriott – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν
“Πλώρη” για χαρτοφυλάκιο ακινήτων 350 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο AVAX – Οι 5 στρατηγικές για περαιτέρω επέκταση στο real estate
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες agoΕντός του 2026 το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Τι σχεδιάζει η Εrgon που ανέλαβε το ακίνητο
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες agoΞεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει
-
LOGISTICS1 εβδομάδα agoΠρος Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο
-
LOGISTICS1 εβδομάδα agoΝέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει







