ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πρόσω ολοταχώς για το νέο ξενοδοχείο στο πρώην Esperia στη Σταδίου – Βρέθηκε λύση για το όνομα

Published

on

Το νέο ξενοδοχείο NYX Esperia Palace Hotel Athens, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects

Πρόσω ολοταχώς για την ολοκλήρωση του νέου ξενοδοχείου στη Σταδίου, στο κτίριο που στεγαζόταν το ιστορικό Esperia Palace, μετά και την αίσια λήξη της υπόθεσης του ονόματός του.

Οι εργασίες βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο και όπως είχε δηλώσει ο Roni Aloni, Managing Director της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, νωρίτερα φέτος, η ολοκλήρωσή του αναμένεται στο τέλος του 2022.

Το θρίλερ με το όνομα

Αρχικά, στα πλάνα της Fattal ήταν το νέο ξενοδοχείο να ενταχθεί στο brand NYX Hotels με το όνομα NYX Athens.

Ωστόσο, το Σεπτέμβριο του 2022, όταν ζητήθηκε η έγκριση του ΕΦΚΑ (από τον οποίο έχει μισθώσει το κτίριο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) για το όνομα, δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για μετονομασία σε NYX Athens.

Τελικά, με νεώτερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, έγινε αποδεκτή η πρόταση για το όνομα “ΝΥΧ Esperia Palace Hotel Athens” προκειμένου να κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των αδειών λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Ξεκίνησαν τα έργα για τη μεταμόρφωση του Esperia Palace στη Σταδίου σε NYX Athens – Πηγή: bizness.gr

Το νέο NYX Athens στο πρώην Εσπέρια στη Σταδίου

Μετά από τον επιτυχημένο διαγωνισμό που ολοκλήρωσε ο ΕΦΚΑ το 2019, το εγκαταλελειμένο από το 2010 κτίριο του ξενοδοχείου πέρασε στα χέρια του ισραηλινού ομίλου Fattal Hotels.

Το 9ώροφο κτίριο μισθώθηκε έναντι μηνιαίου μισθώματος 95.830 ευρώ, για 30+10 χρόνια.

Καθώς το κτίριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του κέντρου της πόλης και μάλιστα σε έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες, κρίθηκε απαραίτητη η αποκατάστασή του χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του, ώστε να μπορεί να ενταχθεί η νέα όψη του αρμονικά στον πολεοδομικό ιστό.

Θα αποκατασταθεί η ενοποίηση της όψης που υπήρχε και στα αρχικά σχέδια ενώ θα δημιουργηθούν καινοτόμα αρχιτεκτονικά “φίλτρα”. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα φίλτρο με κατακόρυφα στοιχεία τα οποία θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου.

Μάλιστα, στους χαμηλούς ορόφους θα είναι πιο πυκνά ώστε να προστατεύεται ο επισκέπτης από την όχληση της πολυσύχναστης Σταδίου ενώ όσο ανεβαίνουμε στους ψηλότερους ορόφους θα είναι πιο αραιά, για να υπάρχει απρόσκοπτη θέα προς την πόλη.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένα “πράσινο” φίλτρο με κατακόρυφα φυτά, τα οποία θα εναλάσσονται με τα κατακόρυφα στοιχεία της πρόσοψης.

Στον 9ο όροφο θα χωροθετηθεί και το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με απρόσκοπτη θέα προς την πόλη και την Ακρόπολη ενώ στο δώμα, θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον μικρός χώρος εστίασης δίπλα από την πισίνα.

Δείτε παρακάτω μακέτες από την αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο NYX Esperia Palace Hotel Athens, από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens by Leonardo, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects

Advertisement

TRENDING