Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε εξέλιξη η 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση της SMERemediumCap στο Patmos Aktis – Πότε ολοκληρώνεται

Newsroom

Published

on

Patmos Aktis - Πηγή: SMERemediumCap

Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, στο παραθαλάσσιο, πέντε αστέρων Ξενοδοχειακό συγκρότημα Patmos Aktis Suites & Spa, στο νησί της Πάτμου, από το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC).

Το SMERemediumCap (SMERC) εξαγόρασε τον Μάιο του 2022 το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Patmos Aktis Suites & Spa και έχει ήδη προχωρήσει η σημαντική ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία των Δωδεκανήσων και πλέον ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, εξυπηρέτησης, ποιότητας, βιωσιμότητας και αειφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνθετο επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και το επενδυτικό πλάνο επέκτασης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η επέκταση της δυναμικότητας των υφιστάμενων 56 σουιτών του παραθαλάσσιου συγκροτήματος με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών με θέα τη θάλασσα, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία 3SK Stylianidis και Patricia Anastasiadis. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη υποβληθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Patmos Aktis - Πηγή: SMERemediumCap

Patmos Aktis – Πηγή: SMERemediumCap

Η πρώτη φάση της επένδυσης που αφορά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ολοκληρώνεται το 2023, ενώ η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης του ξενοδοχείου, θα προσεγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Πάτμο.

Παράλληλα, η διοίκηση του επενδυτικού Ταμείου SMERC, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνία συνεργασίας franchising με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας.

Στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η εξωστρέφεια της Πάτμου και του ξενοδοχείου, με την προσέλκυση υψηλότατου επιπέδου ξένων επισκεπτών. Ταυτόχρονα, μέσω μίας τέτοιας συνεργασίας θα αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Το ξενοδοχείο απασχολεί σήμερα έμπειρο προσωπικό 85 ατόμων. Όταν ολοκληρωθεί η επένδυση θα απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζόμενους, διπλασιάζοντάς τους σε σχέση με το 2019, ενώ αναμένεται να παράγει ακόμα περισσότερες δευτερογενείς ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας.

«Η επένδυσή μας στο Patmos Aktis Suites & Spa αποτελεί παράδειγμα εξυγίανσης ξενοδοχειακής μονάδας που προσθέτει αξία, επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην Πάτμο και την ελληνική οικονομία, καθώς και δείγμα γραφής ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και Φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλής προστιθέμενης αξίας στον τουριστικό κλάδο, οι προοπτικές του οποίου διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές για το 2023» αναφέρει ο επικεφαλής του SMERemediumCap κ. Νίκος Καραμούζης.

«Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που πρόσφατα το επενδυτικό μας Ταμείο, σε κοινοπραξία με τις Latonia Enterprises και Brown Hotels, επέλεξε να διευρύνει την έκθεσή του στον ξενοδοχειακό κλάδο της φιλοξενίας, αποκτώντας χαρτοφυλάκιο δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης 254 εκατ. ευρώ, γνωστό ως Project Tethys από την Intrum», εξηγεί ο Ν. Καραμούζης.

Patmos Aktis - Πηγή: SMERemediumCap

Patmos Aktis – Πηγή: SMERemediumCap

Το προφίλ του ξενοδοχείου

Το Patmos Aktis Suites & Spa βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, στον αιγιαλό της λιμνοθάλασσας που σχηματίζει η μοναδικής ομορφιάς ακτογραμμή στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από κορυφαίους αιγαιοπελαγίτικους προορισμούς, όπως οι Αρκοί, το Μαράθι, οι Φούρνοι, οι Λειψοί και το Ασπρονήσι, εξασφαλίζοντας την αυθημερόν, διά θαλάσσης, πρόσβαση σε χειριστές ταχύπλοων αλλά και παραδοσιακών σκαφών, που προσορμούν στον προβλήτα του ξενοδοχείου στον κόλπο του Γροίκου.

Το συγκρότημα, το οποίο διαθέτει δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες, από 31 έως 93 τετραγωνικά, πολλές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα, έχει ως κύριο αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό την απέριττη διακόσμηση και τους απαλούς γήινους χρωματισμούς. Έλκει τις ρίζες του στο ιστορικό πρόγραμμα ανάπτυξης των ξενοδοχείων «Ξενία» και τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μετά από μακρά περίοδο εγκατάλειψης περιήλθε το 2009 στην ιδιοκτησία της ξενοδοχειακής εταιρείας Divine Group, η οποία, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Mastrominas Architects και ISV Architects, το τοποθέτησαν ξανά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ωστόσο, η Divine Group αποφάσισε να πουλήσει το ξενοδοχείο στο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap το 2022, μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Το Patmos Aktis Suites & Spa ξεκίνησε τη λειτουργία του αναβαθμισμένο και υπό τη νέα ιδιοκτησία και διαχείριση στις 3 Ιουνίου του 2022, με την καθοριστική συμβολή του συμβούλου του έργου κ. Παύλου Ζορμπά.

Στελεχωμένο πλέον από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου πέτυχε, μετά από μία μακρά περίοδο χαμηλών επιδόσεων, να αυξήσει την πληρότητα και τα έσοδα του ξενοδοχείου, βελτιώνοντας αισθητά τους δείκτες παραγωγικότητας.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι η περαιτέρω αύξηση της πληρότητας για τη συνολική περίοδο στο 71% το 2023, και μέσα στα επόμενα χρόνια στο 75%, και η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 160 ημέρες, από περίπου 120 ημέρες που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, βελτιώνοντας παράλληλα τον δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών.

Ήδη, μετά από ένα χρόνο υπό τη νέα ιδιοκτησία του SMERC, οι απευθείας κρατήσεις (direct bookings) αντιστοιχούν στο 73% του συνόλου, το 63% της πελατείας είναι κάτοικοι εξωτερικού, ενώ η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν προικίσει το Patmos Aktis Suites & Spa με εξαιρετική φήμη: οι κριτικές των επισκεπτών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τοποθετούν μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων σε όρους ικανοποίησης πελατών στη Μεσόγειο.

Περνούν σε νέα εποχή 72 ξενοδοχεία του Project Tethys σε όλη την Ελλάδα – Πού βρίσκονται

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ7 λεπτά ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ26 λεπτά ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE19 ώρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE20 ώρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Wyndham Corfu Acharavi - Πηγή: Wyndham Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Μέσω της Wyndham επεκτείνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η καναδική Mercan – Σε ποιό γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας επενδύει

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Προσιτή κατοικία: 9 παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και ζήτηση – Τι δείχνει έρευνα της Alpha Bank

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ελκυστική επιλογή για τους Ευρωπαίους η αγορά νεόδμητης εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε νέα “εποχή” περνά το ιστορικό κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά – Πώς θα μετατραπεί σε KERANIS Residences από την καναδική MERCAN

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).