Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Siemens: Έρχονται τα προϊόντα επόμενης γενιάς

Newsroom

Published

on

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης (Charter of Trust) συμφώνησαν να παραδώσουν προϊόντα επόμενης γενιάς με προκαθορισμένη ασφάλεια για τον κυβερνοχώρο, ακολουθώντας την σαφή φιλοσοφία της «Προεπιλεγμένης ασφάλειας». Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενιαίες ρυθμίσεις που να διέπουν αυτό το ζήτημα – πολλά προϊόντα εξέρχονται από το εργοστάσιο εξαρτώμενα αποκλειστικά από συστήματα ασφαλείας που δεν παρέχουν πλήρη προστασία.

Οι χρήστες πρέπει συχνά να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας αργότερα. Ως πρώτο βήμα, οι εταιρείες του Χάρτη Εμπιστοσύνης έχουν καθορίσει τώρα ποια χαρακτηριστικά ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν και να ενεργοποιούνται από προεπιλογή σε προϊόντα επόμενης γενιάς – από ισχυρά χαρακτηριστικά ελέγχου ταυτότητας έως τη μοναδική ταυτότητα προϊόντος και απαίτηση ότι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάξουν κατά την πρώτη χρήση.

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης πιστεύουν επίσης ότι μη-καταγεγραμμένες λειτουργίες ή δυνατότητες για απομακρυσμένη σύνδεση δεν θα πρέπει να αποτελούν μέρος της αρχικής ρύθμισης των συσκευών – ακόμα μία παράμετρος που δεν αποτελεί ακόμη σήμερα γενικό κανόνα. Όλες αυτές οι απαιτήσεις βρίσκονται τώρα σταδιακά σε εξέλιξη στα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια των εταιρειών-μελών του Χάρτη Εμπιστοσύνης.

«Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί βασικό συστατικό για την εμπιστοσύνη των πελατών μας σε όλες τις δραστηριότητές μας που προσφέρουν ψηφιακά συνδεδεμένα προϊόντα. Αποτελεί επίσης τη βάση για βιώσιμη επιτυχία και το θεμέλιο ενός ισχυρού οικοσυστήματος», αναφέρει ο Roland Busch, αναπληρωτής CEO, CTO, CHRO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG.

Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον Φεβρουάριο του 2018, η Siemens και οκτώ εταίροι από τον βιομηχανικό τομέα ξεκίνησαν για πρώτη φορά μια κοινή συμφωνία για περισσότερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Δύο χρόνια μετά την έναρξη, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης έχει αυξηθεί σε μέλη και τώρα έχει 17. Εκτός από τη Siemens και τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, οι εταιρείες AES, Airbus, Allianz, Atos, Cisco, Dell Technologies, Deutsche Telekom, IBM, Mitsubishi Heavy Industries, NXP Semiconductors, SGS, Total και TÜV SÜD έχουν δεσμευτεί στο έγγραφο του Χάρτη Εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), το Εθνικό Κρυπτολογικό Κέντρο (CCN) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς είναι προσκείμενα στο έργο του Χάρτη Εμπιστοσύνης ως Συνεργαζόμενοι Εταίροι. Σήμερα, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης κερδίζει δύο νέα μέλη το NTT, έναν Ιαπωνικό οργανισμό παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής και υπηρεσιών και τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Infineon Technologies AG. Το Ινστιτούτο Hasso Plattner για ψηφιακή τεχνολογία GmbH (HPI), ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα πληροφορικής της Γερμανίας συμβάλλει επίσης στην πρωτοβουλία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως Συνεργαζόμενος Εταίρος.

Πέρυσι, οι εταίροι συμφώνησαν ήδη σε 17 συγκεκριμένες βασικές απαιτήσεις με τις οποίες μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια των εφοδιαστικών αλυσίδων τους. Έκτοτε, πολλοί προμηθευτές των εταιρειών-μελών του Χάρτη Εμπιστοσύνης έχουν ήδη δεσμευτεί για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων.

Η Siemens τις παρουσιάζει βήμα προς βήμα από τις 15 Φεβρουαρίου 2019 και είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και δεσμευτικές ως μέρος των γενικών όρων παραγγελίας. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους προμηθευτές επιμέρους προϊόντων που είναι κρίσιμα για την ασφάλεια – όπως το λογισμικό, οι επεξεργαστές ή τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Οι ήδη υπάρχοντες προμηθευτές αναμένεται να εφαρμόσουν σταδιακά τις απαιτήσεις, εάν δεν πληρούνται ήδη. Στόχος είναι να προστατευθεί καλύτερα η ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα από απόπειρες hacking.

Οι βασικές απαιτήσεις περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ότι οι προμηθευτές ενσωματώνουν πρότυπα ασφαλείας, διαδικασίες και μεθόδους στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αυτό αφορά τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και τα οργανωτικά μέτρα που αφορούν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις αντίστοιχες υποδομές πληροφορικής. Ο στόχος εδώ είναι να μειωθούν οι κίνδυνοι που οφείλονται στις αδυναμίες του λογισμικού και του κακόβουλου λογισμικού.

Οι προμηθευτές φέρουν την ευθύνη να διενεργούν τακτικούς ελέγχους ασφαλείας, δοκιμές και διορθώσεις. Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης συμφώνησαν επίσης στο να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις και οι ίδιοι. Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι το πιο αδύναμο σημείο ασφάλειας του οικοσυστήματος μιας εταιρείας : Η προέλευση του 60% των κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να ανιχνευθεί σε τμήματα της αλυσίδας εφοδιασμού ενώ στο 60% αυτών των περιστατικών στον κυβερνοχώρο, είναι οι μικρότερες επιχειρήσεις που επηρεάζονται, σύμφωνα με μια μελέτη της Verizon.

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης αποφάσισαν επίσης να προωθήσουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Για παράδειγμα, στη Γερμανία, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης συνεργάστηκε με τη «Συμμαχία για την Κυβερνοασφάλεια» και ανέπτυξε ένα σύνολο υλικών με μια κάρτα έκτακτης ανάγκης που εξηγεί γρήγορα και εύκολα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Επιπρόσθετα, οι εταίροι έχουν αναπτύξει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται δωρεάν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν στην πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά κυρίως στο να τονίσουν τις δυνατότητες για αποτελεσματικά μέτρα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι εταίροι έχουν αναπτύξει μια ειδική προσομοίωση του κυβερνοχώρου για τα σχολεία προκειμένου να δώσουν σε μαθητές και καθηγητές μια εύκολη και εύπεπτη επισκόπηση των προκλήσεων.

Οι απειλές αυξάνονται διαρκώς σε έναν ψηφιακό κόσμο

Σύμφωνα με τη Cisco, υπάρχουν περίπου 50 δισ. συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο που χρησιμοποιούνται το 2020 – ο διπλάσιος αριθμός από το 2015 και το ποσοστό αναμένεται να ανέλθει στα 500 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι - Πηγή: Υπερταμείο
REAL ESTATE12 ώρες ago

5 “μνηστήρες” για το έργο παραχώρησης στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά μεγάλα ονόματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βερβερίδης Βασίλης / Motionteam
REAL ESTATE18 ώρες ago

H ακτινογραφία της αγοράς real estate στη Θεσσαλονίκη – Ποιές περιοχές είναι δημοφιλείς για ακίνητα κατοικίας, αγορά γης και logistics

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ21 ώρες ago

Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE22 ώρες ago

Οινοποιεία ως real estate destination – Πώς μεταμορφώνονται από οικογενειακά κτήματα σε επενδυτικά assets

To πρώην ακίνητο ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ που θα μετατρέψει σε logistics hub η Dimand
LOGISTICS22 ώρες ago

Στη γραμμή εκκίνησης η μεγάλη επένδυση logistics της Dimand στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ στη δυτική πλευρά της πόλης

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS22 ώρες ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

Το νέο κέντρο logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Karpathios Development
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Με χαρτοφυλάκιο 822 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2025 για την Trastor – Στα “σκαριά” νέες επενδύσεις και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το 2026

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Άγγιξε τα 700 εκατ. ευρώ η αξία των επενδύσεων της Premia Properties το 2025 – Ποιά ακίνητα απέκτησε

Medite Resort - Πηγή: Medite Resort / ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Νέα τουριστική επένδυση 5 αστέρων δρομολογείται στη Χαλκιδική – Ποιό ξενοδοχείο αναβαθμίζεται σε 5άστερο

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων Skyway στο Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS22 ώρες ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση

Το νέο IKOS Kissamos - Πηγή: LinkedIn/Ανδρέας Ανδρεάδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project

Το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

Η οδός Αισχύλου στην περιοχή του Ψυρρή - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).