Connect with us

RESIDENTIAL

Στα σκαριά μεγάλο έργο real estate στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη – Πλάνα για πύργο κατοικιών έως 100 μέτρων

Pavlos Rizos

Published

on

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη - Φωτο: Google
Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη - Φωτο: Google

Αλλάζει η Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης καθώς στα σκαριά βρίσκεται μεγάλο έργο real estate στα Κεραμεία Αλλατίνη.

Αυτά αποτελούν έκταση 81,2 στρεμμάτων σε περιοχή της Νέας Ελβετίας.

Έχει ξεκινήσει μάλιστα η δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) της περιοχής, στο οποίο εντάσσεται το φιλόδοξο έργο.

Φορέας του έργου θα είναι η εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων, στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, επίτιμος πλέον πρόεδρος του Ομίλου SANI / IKOS.

Ενώ είναι σε δημόσια διαβούλευση το πολεοδομικό σχέδιο ακόμη, αναμένεται να γίνουν σύντομα ανακοινώσεις για το έργο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο με έμφαση στην εμπορική και οικιστική αξιοποίηση της έκτασης, με έμφαση όμως στο πράσινο και τον πολιτισμό.

Εξάλλου, μέσα στην έκταση βρίσκονται βιομηχανικά κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί νεώτερα μνημεία και τα οποία θα πρέπει να διατηρηθούν και αξιοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς (πιθανώς από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού).

Σύμφωνα με το ΕΠΣ, η υλοποίηση του project θα είναι αντισυμβατική καθώς είναι στις σκέψεις της εταιρείας να συγκεντρωθεί όλη η δόμηση σε ένα ψηλό κτίριο έως 100 μέτρων και το υπόλοιπο να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και πολιτισμού.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δε μπορεί να σχεδιαστεί ακόμη κάτι συγκεκριμένο καθώς η διαδικασία έχει ακόμη μακρύ δρόμο, δηλαδή την έγκριση του ΕΠΣ που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη - Φωτο: Google

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη – Φωτο: Google

Η στρατηγική θέση του ακινήτου & το μετρό

Το ακίνητο βρίσκεται στις περιοχές Κηφισιάς – Νέας Ελβετίας. Περικλείεται δυτικά από την οδό Αλ. Παπαναστασίου, η οποία αποτελεί και το διοικητικό όριο μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, νότια από την οδό Α. Κανελλοπούλου, ανατολικά από τις οδούς Οιδίποδος και Τσιγκιρίδη και βόρεια από την οδό Καθ. Ευρυγένη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερη βαρύτητα για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ), γεγονός που αποδεικνύεται και από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού μελετών από τον δήμο Θεσσαλονίκης (2006), ενώ ο υπερτοπικός χαρακτήρας της περιοχής αναγνωρίζεται τόσο από το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1993 όσο και στη μελέτη αναθεώρησης αυτού (σήμερα στο Β2 Στάδιο), όπου χαρακτηρίζεται ως ‘περιοχή ειδικής ρύθμισης/μελέτης’, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού – μητροπολιτικού πόλου αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, παρά τη στρατηγική της θέση, η περιοχή αυτή έως σήμερα παραμένει ένα κενό εντός του αστικού ιστού της νοτιοανατολικής περιοχής του ΠΣΘ. Στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής των ‘Κεραμείων Αλλατίνη’ στο πλαίσιο του μητροπολιτικού και υπερτοπικού χαρακτήρα του, ως μέρος της ‘Νοτιοανατολικής Πύλης’ της Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας το αστικό κενό στην νοτιοανατολική περιοχή του αστικού ιστού του ΠΣΘ.

Έτσι, θα λειτουργεί ολοκληρωμένα και ισόρροπα όσον αφορά στις προτεινόμενες χρήσεις εντός των ορίων της περιοχής επέμβασης και τις σχέσεις με την ευρύτερη περιοχή της οποίας θεωρείται τμήμα, αποτελώντας ένα ενιαίο και καλά οργανωμένο σύνολο. Αυτό, συμπληρούμενο με τα πλέον σύγχρονα δίκτυα τεχνικών υποδομών, θα εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους και συνθήκες περιβαλλοντικής ένταξης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια νέα πολεοδομική και αρχιτεκτονική ταυτότητα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ήδη στα μεγάλα έργα της περιοχής κοντά στα Κεραμεία Αλλατίνη είναι φυσικά η έλευση του Μετρό με το νέο σταθμό Νέα Ελβετία σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από το ακίνητο και η διάνοιξη της οδού Ψελλού, ενώ επίσης δίπλα βρίσκεται και το Άλσος της Νέας Ελβετίας.

Η διάνοιξη της οδού Ψελλού θα συνοδευτεί από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πάνω από το σταθμό του μετρό, με τρόπο ώστε η ανάπλαση να εξυπηρετήσει μια σειρά από λειτουργίες και δράσεις που θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο το συγκοινωνιακό έργο, αλλά και την ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης.

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη - Φωτο: Google

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη – Φωτο: Google

Τι περιλαμβάνει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Σκοπός του φορέα της κίνησης διαδικασίας για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η αξιοποίηση του ακινήτου και η ανάδειξη των υπερτοπικών χαρακτηριστικών του για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού μέσω της επανάχρησης και αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων του κεραμοποιείου Αλλατίνη και ιδιαιτέρως του κεντρικού κηρυγμένου κτιριακού συγκροτήματος.

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενέργειες και παρεμβάσεις αποσκοπούν ειδικότερα

 • στην ανάδειξη των υπερτοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής λόγω της θέσης και μεγέθους του αντίστοιχου ακινήτου που την προσδιορίζει και της προτεινόμενης αξιοποίησής του όπως συμπληρώνεται μέσα και από διαδικασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του σημαντικού μεγέθους διατηρητέων κτιρίων εντός αυτού.
 • στη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών, στον οποίο θα περιλαμβάνονται κυρίως χρήσεις κατοικίας, εμπορίου, προσωπικών υπηρεσιών,
 • στη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα πολιτισμού
 • στη δημιουργία νέου σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνέχεια των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων της περιοχής Νέας Ελβετίας δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις δημιουργίας ένος μητροπολιτικού πάρκου πόλης.

Η προτεινόμενη οργάνωση με τις ρυθμίσεις όρους και περιορισμούς εξυπηρετεί τις βασικές αρχές σχεδιασμού όπως έχουν τεθεί παραπάνω και εξυπηρετούν τις κύριες στοχεύσεις για την αξιοποίησή του ακινήτου προσδίδοντάς χαρακτηριστικά μητροπολιτικότητας καθώς:

 • Εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου ενδιαφέροντος με την ενσωμάτωση – ανάδειξη και αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου με δεσμευτική χρήση πολιτισμού ως υπερτοπικού πόλου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΠΣΘ
 • Δημιουργεί παράλληλα μητροπολιτικό πόλο πολλαπλών λειτουργιών, αστικών κεντρικών εξυπηρετήσεων, κατοικίας, πράσινου, εστίασης και αναψυχής
 • Δημιουργεί κοινόχρηστο χώρο με χαρακτηριστικά αστικού πάρκου σε συνέχεια του πάρκου της Νέας Ελβετίας θέτοντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου πόλης
 • Επιτρέπει τη δόμηση νέου κτιρίου τοπόσημου υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας προσδίδοντας επιπλέον χαρακτηριστικά μητροπολιτικότητας και υπερτοπικότητας στην ευρύτερη περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση με τον όγκο την απόσταση και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη θέα προς το διατηρητέο μνημείο, και την απόσταση του από το ιστορικό κέντρο και αντίστοιχα κτίρια, τοπόσημα και σημεία του ΠΣΘ
 • Μειώνει την κάλυψη των δομήσιμων επιφανειών
 • Εντάσσει τα διατηρητέα κτίσματα σε ευρύτερους αδόμητους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους αποτρέποντας τη δόμηση πλησίον αυτών
 • Επιτρέπει τόσο τον ενιαία σχεδιασμό και διαμόρφωση του ελεύθερου αδόμητου και κοινόχρηστου χώρου όσο και την ενιαία αποκατάσταση και επανάχρηση των διατηρητέων κτισμάτων
 • Επιτρέπει την ενοποίηση της απαιτούμενης κατά το ΝΟΚ επιφάνεια φύτευσης και του αδόμητου χώρου με τον κοινόχρηστο χώρο και δημιουργείται σημαντικού μεγέθους ελεύθερος αδόμητος χώρος πράσινου.

Η έκταση του ακινήτου είναι 81.191,35 τ.μ. και η εισφορά σε γη που οφείλει είναι 39.245,68 τ.μ. συνεπώς η έκταση που απομένει μετά την εισφορά είναι 41.945,68 τ.μ.

Στην υπολειπόμενη μετά την εισφορά γης έκταση που απομένει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, τμήμα της οποίας θα αποτελούν και τα διατηρητέα κτίρια πλην ενός, προτείνεται δόμηση κτιρίων μεικτής χρήσης με περιορισμένη κάλυψη σε μεγάλες αποστάσεις τόσο από τα διατηρητέα κτίσματα όσο και από τις γύρω οικιστικές περιοχές με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού μέσω της επανάχρησης και αξιοποίησης των διατηρητέων κτιρίων του κεραμοποιείου Αλλατίνη με βασική στόχευση την ενσωμάτωση, ανάδειξη και ένταξη των διατηρητέων αυτών κτισμάτων στον ευρύτερο αστικό ιστό.

Η περιοχή επέμβασης προτείνεται να οργανωθεί σε δύο ενότητες ως εξής:

Ενότητα 1

Αφορά τα τμήματα του ακινήτου που θα αποδοθούν ως εισφορά γης για τη δημιουργία του απαραίτητου νέου οδικού δικτύου, τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων οδών για τη δημιουργία νέου σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστου χώρου.

Οι Επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην Ενότητα 1 προτείνεται να είναι Κοινόχρηστος Χώρου του άρθρου 7 του Π.Δ. 59/2018, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους προτείνεται να επιτρέπονται και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Ενότητα 2

Αφορά το τμήμα του ακινήτου που θα αναπτυχθεί ο υπερτοπικός πόλος μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού και περιλαμβάνει το σύνολο των διατηρητέων κτισμάτων. Οι προτεινόμενες χρήσεις γης είναι

– (1) Κατοικία.
– (2) Κοινωνική πρόνοια.
– (6) Πολιτιστικές εγκαταστάσεις.
– (7) Διοίκηση.
– (9) Χώροι συνάθροισης κοινού/ Συνεδριακά κέντρα.
– (10) Εμπόριο και παροχή προσωπικών υπηρεσιών.
– (11) Γραφεία.
– (12) Εστίαση.
– (13) Αναψυκτήρια.
– (14) Αναψυχή Κέντρα διασκέδασης.
– (15) Τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
– (16.1) Στάθμευση (κτίρια-γήπεδα) αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους κοινής χρήσης, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων

Advertisement

The Green Office

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement The Green Office
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Cascading Terraces στο Κεφαλάρι Πηγή: Potiropoulos+Partners
SPECIAL EDITIONS7 ώρες ago

Με Golden A’ Design Award βραβεύθηκε κτίριο διαμερισμάτων στο Κεφαλάρι

Elounda Hills - Πηγή: Mirum Hellas
RESIDENTIAL9 ώρες ago

Πράσινο φως… για το τουριστικό χωριό της επένδυσης Elounda Hills στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση της HIG στην Ελλάδα – Ποιό ξενοδοχείο απέκτησε

TÜV HELLAS (TÜV NORD)
SPECIAL EDITIONS1 ημέρα ago

Νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης Διαχείρισης Εγκαταστάσεων από TÜV HELLAS (TÜV NORD) και GEP

Κτίριο της Kaizen στο Μαρούσι Πηγή: PRODEA Investments
SPECIAL EDITIONS1 ημέρα ago

Πώς το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας αλλάζει τις επενδύσεις real estate σε κτίρια γραφείων

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Άλλαξε χέρια γνωστό ακίνητο στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία το αγόρασε

Το Athens Heart που θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων - Φωτό: A&S Architects / Πηγή: Premia Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Ξεκινά τον Ιούνιο το μεγάλο έργο μετατροπής του Athens Heart σε κτίρια γραφείων

Το ακίνητο logistics της Premia Properties στη θέση Ψάρι στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Premia Properties
LOGISTICS2 ημέρες ago

Νέα επένδυση logistics της Premia Properties στον Ασπρόπυργο – Ποιό ακίνητο θα αγοράσει

Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate της Lamda στο Ελληνικό

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Πώς αναπτύσσεται η Ελλάκτωρ μέσω του real estate – Ο ρόλος της REDS

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Έτσι θα γίνει το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά από την Dimand – Πού θα γίνει

Η νέα μεγάλη τουριστική και οικιστική επένδυση The Hamptons Greece στην Καβάλα - Πηγή: The Hamptons Greece
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Από τη Νέα Υόρκη… στην Καβάλα – Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση The Hamptons Greece

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της Eurobank στην περιοχή της Παλιάς Βουλής στη Σταδίου - Φωτό: Eurobank / ΑΠΕ ΜΠΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων στην Παλιά Βουλή – Ποιά μεγάλη τράπεζα μετακομίζει εκεί

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Πράσινο φως για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση στον Πειραιά – Πού θα γίνει

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σταδίου 58 και Αιόλου - Πηγή: Google
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο στη Σταδίου – Ποιό γνωστό ακίνητο κοντά στην Ομόνοια βγήκε προς αξιοποίηση

Domes Noruz Mykonos - Πηγή: Domes Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ντεμπούτο στη Μύκονο για την Domes Resorts τον Ιούλιο – Που ανοίγει το νέο Noruz

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Από τη Μεσσηνία και το Costa Navarino θα ξεκινήσει η επέκταση της Mandarin Oriental στην Ελλάδα

Το Athens Heart που θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων - Φωτό: A&S Architects / Πηγή: Premia Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Από mall… σε κτίρια γραφείων το Athens Heart – Βρέθηκε και ο μισθωτής

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σωκράτους 65-67 - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προς αξιοποίηση ως ξενοδοχείο το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια

Πηγή: ΜΙΝΩΑ ΞΤΕ / ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προχωρά η αδειοδότηση για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά – Πού θα γίνει

Η νέα μεγάλη τουριστική και οικιστική επένδυση The Hamptons Greece στην Καβάλα - Πηγή: The Hamptons Greece
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Από τη Νέα Υόρκη… στην Καβάλα – Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση The Hamptons Greece

Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση με 5άστερο ξενοδοχείο στα Αστέρια της Γλυφάδας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Η Γλυφάδα αποκτά σύντομα το δικό της One&Only ξενοδοχείο 5 αστέρων

Το νέο 5άστερο Dusit Suites Athens - Πηγή: VITAEL
VIDEOS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Dusit Suites Athens με… άρωμα Ταϊλάνδης στη Γλυφάδα

Piraeus Tower - Πηγή φωτό: Dimand Real Estate
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Tower: oλοκληρώνεται σταδιακά η νέα πρόσοψη στον Πύργο του Πειραιά

Η επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο επί των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Βενεζουέλας στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε την πρόοδο των έργων στη νέα μεικτή επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Άνοιξε ο δρόμος για την mega επένδυση Voria με καζίνο & ξενοδοχείο στο Μαρούσι

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Divercity Architects
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε τα 6 μεγάλα projects του 2023 για την Dimand

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι - Πηγή: Ten Brinke Hellas
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά και η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι

Η νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στην Ιεράπετρα - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στην Κρήτη – Σε ποιά πόλη επενδύει

Η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση με 5άστερο ξενοδοχείο στα Αστέρια της Γλυφάδας
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνεται σταδιακά το νέο One & Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας – Πότε ανοίγει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ