Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ολομέλεια προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών και τη δεύτερη ευκαιρία

Newsroom

Published

on

Την Πέμπτη εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του από τη ΝΔ και κατά την δεύτερη ανάγνωσή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε την Επιτροπή, όχι μόνο για την δεύτερη οργανωμένη έξοδο της χώρας στις αγορές με νέα 15ετή έκδοση ομολόγου, αλλά και για δύο τροπολογίες που θα καταθέσει στο σχέδιο νόμου το υπουργείο Οικονομικών.

Για την έκδοση του νέου 15ετούς ομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως « η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με μια καινούργια 15ετή έκδοση, για δεύτερη φορά φέτος, αλλά για πρώτη χρονιά μέσα στην κρίση. Θέλουμε, να τεστάρουμε τις αγορές, θέλουμε να έχουμε διαρκή επαφή με τις αγορές και προσδοκούμε σε ένα ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που βγήκε η χώρα στις 4 Φεβρουαρίου του 2020. Τότε το επιτόκιο ήταν 1,91% στη δεκαπενταετία. Τώρα, προσδοκούμε χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Η χώρα, συνεπώς, βγαίνει και πάλι στις αγορές». Παράλληλα, ο υπουργός, υπογράμμισε ότι η χώρα «έχει βγει τον τελευταίο χρόνο στις αγορές και έχουμε ήδη δανειστεί 14 δισ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2019, με κόστος δανεισμού το 1/3 αυτού που είχε η χώρα μέχρι το καλοκαίρι του 2019», μια ανακοίνωση έκδοσης 15ετές ομολόγου, που ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λίγη ώρα αργότερα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών, επίσης ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι στο παρόν νομοσχέδιο θα καταθέσει και δύο τροπολογίες. Η πρώτη θα έχει διατάξεις που θα αφορούν την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάκαμψης, το Next Generation EU, όπου θα δημιουργηθεί μια στο υπουργείο Οικονομικών μια ειδική Υπηρεσία Συντονισμού για το Ταμείο ανάκαμψης.

Η δεύτερη τροπολογία, θα αφορά τις ρυθμίσεις των πολιτών, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση πριν από περίπου 15 μέρες και «θα αφορά την ρύθμιση οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής ή και αναστολής, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, παράταση καταβολής δόσεων ρυθμίσεων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού, επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού σε ρυθμίσεις νόμων του 2015 και του 2019, παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απολεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, καθώς και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας».

Ειδικότερα, για τις ρυθμίσεις αυτής της τροπολογίας , ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι είναι «η παράταση αναστολής καταβολής ΦΠΑ σε πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία Thomas Cook, αναστολή καταβολής στο Δημόσιο του ποσοστού 5% επί των νοσηλείων από τις μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, ρυθμίσεις για αναστολή έκδοσης διαταγών πληρωμών, απαλλαγή -αυτό που είχε πει στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός- της επιβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα, με εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Μείωση συντελεστή ΦΠΑ για την εισαγωγή αντικειμένων τέχνης, συλλογών ή αρχαιοτήτων και την εισαγωγή και παράδοση αντικειμένων καλλιτεχνικής αξίας και μια σειρά από άλλες διατάξεις, όπως η αναστολή εφαρμογής διατάξεων της φορολογίας δωρεών».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε στην Επιτροπή ότι αυτές τις δύο ημέρες «διεξάγεται η αξιολόγηση των Θεσμών, διότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί -και προσδοκούμε με επιτυχία- η 8η έκθεση αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας, στην οποία η χώρα μπήκε από το καλοκαίρι του 2018. Προφανώς, αυτή η έκθεση, αυτές οι επαφές με τους Θεσμούς έχουν και συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας, όπως αυτή που συζητάμε σήμερα για τις ρυθμίσεις χρεών και την δεύτερη ευκαιρία».

Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή κινήθηκε σε μια υψηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με την απώλεια της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια αλλά και εν γένει την πορεία της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην παρατήρηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί η κυβέρνηση σπεύδει να φέρει τώρα ένα νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, όταν «υπάρχει μια πρόταση που επεξεργάζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι «το καλοκαίρι του 2019, όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, είπαμε ότι ένα βασικό στοιχείο για να ενισχυθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας είναι να αναβαθμιστεί η ελληνική οικονομία με την επαρκή αντιμετώπιση του υψηλού συσσωρευμένου όγκου των “κόκκινων” δανείων. Αυτό συνεπώς που είπαμε από το καλοκαίρι του 2019 και ισχύει και σήμερα. Είμαστε θετικοί, ως κυβέρνηση, υπό όρους και προϋποθέσεις, να προχωρήσουμε σε όποιες συστημικές λύσεις βοηθήσουν την μείωση του όγκου των “κόκκινων” δανείων, με ιδιαίτερη προσοχή για τα δημόσια οικονομικά, για την πραγματική οικονομία και για το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Έτσι ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2019. Έτσι νομοθετήσαμε τον “Ηρακλή” και έτσι θα αξιολογήσουμε την πρόταση της Τραπέζης της Ελλάδος. Πρόκειται για μία συστημική λύση. Γίναμε κοινωνοί αυτής πολύ πρόσφατα. Την αξιολογούμε, την μελετούμε πάνω σε αυτούς τους πυλώνες που σας ανέπτυξα. Στόχος όλων μας, θεωρώ, στις πτέρυγες εδώ της Βουλής, πρέπει να είναι να μειωθεί ο όγκος των “κόκκινων” δανείων στο τραπεζικό σύστημα και προφανώς να μειωθεί και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. ‘Αρα, αυτή είναι η θέση μου και για αυτό το θέμα».

Ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε επίσης στοιχεία από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, όπου δείχνει ότι μέχρι τον Μάιο του 2020 είχαν διμερώς ρυθμιστεί 252.529 στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, συνολικού ύψους 12,33 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε και παραδείγματα ρυθμίσεων όπου αποδεικνύεται ότι πράγματι γίνονται, όπως είπε, «ρυθμίσεις και σε απλούς πολίτες και σε φτωχά νοικοκυριά και στη μεσαία τάξη».

Σχετικά με την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, ο υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή πως «μετά την καθιερωμένη συνάντηση της Τρίτης με τις διοικήσεις των τραπεζών που έγινε σήμερα από “ΤΕΠΙΧ ΙΙ”, από εγγυοδοτικό μηχανισμό μέσω τραπεζικού συστήματος και από “επιστρεπτέα προκαταβολή”, έχουν “πέσει” στην πραγματική οικονομία, 7 δισ. ευρώ και η προσδοκία είναι το επόμενο χρονικό διάστημα, φέτος, να “πέσουν” στην πραγματική οικονομία άλλα 4 δισ. ευρώ. Ήδη, από την “επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως σας ενημέρωσα εχθές, πάνω από 600 εκατ. ευρώ “έπεσαν” στην πραγματική οικονομία την προηγούμενη Πέμπτη και εχθές».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως «η θέση του δανειολήπτη απαγορεύεται να επιδεινωθεί, απαγορεύεται να χειροτερεύσει έναντι της θέσης που είχε με την τράπεζα σε περίπτωση μεταβίβασης δανείου, όπως ορίζεται ρητώς στο ν. 4354/2015. Η εφαρμογή του νόμου “Ηρακλής” περί παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων επ’ ουδενί δεν θίγει την θέση των δανειοληπτών. Οι δανειολήπτες εξακολουθούν να υπάγονται στο υφιστάμενο πλαίσιο -το οποίο αναμορφώνεται με το παρόν νομοσχέδιο- προκειμένου να αντιμετωπίζει καλύτερα και ταχύτερα τις περιπτώσεις αδυναμίας τήρησης των υποχρεώσεων». Επίσης, «ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών δεν λήγει ούτε απαλλάσσουμε τις τράπεζες από την εφαρμογή του. Εάν κάποιος οφειλέτης ξεκινήσει τη διαδικασία του κώδικα δεοντολογίας και κάποια στιγμή -πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία- υποβάλλει αίτηση στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, τότε η διαδικασία του κώδικα δεοντολογίας παγώνει. Εφόσον βρεθεί μια λύση για τα χρέη μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τότε δεν χρειάζεται πλέον η συνέχιση του Κώδικα Δεοντολογίας. Ωστόσο, εάν δεν βρεθεί μια λύση για τα χρέη τότε οφειλέτης μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας από το σημείο που είχε παγώσει».

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates
LOGISTICS22 ώρες ago

Με ομολογιακό δάνειο 9 εκατ. ευρώ από την Trade Estates προχωρά η EVITENCO τη μεγάλη επένδυση logistics της IKEA

Adia Aluma Hotels - Πηγή: Aluma Hotels / Isrotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Με 3 νέα lifestyle ξενοδοχεία επεκτείνεται η Hilton στο κέντρο της Αθήνας – Πότε ανοίγουν

Το νέο κτίριο της ΑΑΔΕ στην οδό Πειραιώς - Φωτό: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE24 ώρες ago

Άγγιξε το μισό δισ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia Properties – Ποιά τα 4 ορόσημα του 2024

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Δείτε την ακτινογραφία της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας – Διπλασιάστηκαν οι διεθνείς αλυσίδες

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Βουλής 6 στο κέντρο της Αθήνας - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο σε ακίνητο του ΕΦΚΑ στο Σύνταγμα – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” σε νέα επένδυση ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Ρόδο – Πού θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

Athenaeum InterContinental Athens Hotel - Πηγή: Donkey Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ξεκίνησε από AVAX – ΜΠΑΛΛΙΑΝ το μεγάλο έργο ανακαίνισης 43,7 εκατ. ευρώ του Athenaeum Intercontinental στη Λ. Συγγρού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Και δεύτερο ακίνητο απέκτησε η ΟΝΥΞ Τουριστική – Πώς θα αξιοποιηθεί

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Αιτωλοακαρνανία – Πού θα γίνει

Κουφονήσια - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο νέου ξενοδοχείου στα Κουφονήσια

TRYP by Wyndham Piraeus Port - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Με νέο ξενοδοχείο επεκτείνεται η Wyndham στον Πειραιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στον Πειραιά και νέο boutique ξενοδοχείο στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία επενδύει

Adia Aluma Hotels - Πηγή: Aluma Hotels / Isrotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Απόβαση” και στην Πλατεία Ομονοίας για τη Hilton το Μάρτιο – Ποιό νέο 5άστερο ξενοδοχείο εντάσσεται στην αλυσίδα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιές είναι οι 10 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο

Το πρώην εργοστάσιο της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το πρώην εργοστάσιο Ρετσίνα στον Πειραιά – “Στα σκαριά” η αξιοποίησή του ακινήτου

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Προς Στρατηγική Επένδυση οδεύει το νέο mega τουριστικό project στη Χαλκιδική – Ποιά εταιρεία επενδύει

Ναύπλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

3 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στον Αναπτυξιακό Νόμο – Πού θα γίνουν

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Βουλής 6 στο κέντρο της Αθήνας - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο σε ακίνητο του ΕΦΚΑ στο Σύνταγμα – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

Τα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη στη Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

Πρώτο “πράσινο φως” για τη μεγάλη επένδυση real estate στα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το πρώην εργοστάσιο της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το πρώην εργοστάσιο Ρετσίνα στον Πειραιά – “Στα σκαριά” η αξιοποίησή του ακινήτου

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: ξεκίνησε η θεμελίωση του Riviera Galleria στο Ελληνικό – Τι θα περιλαμβάνει

Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Alexandrou Chora στην Καβάλα – Τι θα περιλαμβάνει

Η επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο επί των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Βενεζουέλας στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης – Ποιά εταιρεία επενδύει

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

The Ellinikon: ξεκινούν το 2025 τα έργα της πρώτης φάσης και στην πλευρά της Λεωφ. Βουλιαγμένης – Στο επίκεντρο mall και retail park

Μακέτα από το νέο data center της Microsoft στα Σπάτα - Πηγή: ΜΠΕ / Microsoft
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] “Στα σκαριά” η επένδυση της Microsoft για το νέο data center στα Σπάτα – Πού θα γίνουν τα άλλα 2

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα “μεταμορφωθεί” η είσοδος του Πειραιά με τη νέα μεγάλη επένδυση Piraeus Gate – Πού θα γίνει

Το Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο logistics center της BriQ στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).