Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές ανάμεσα σε Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

bizness.gr

Published

on

Άδωνις Γεωργιάδης, πρόεδρος της ΕΤΕπ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Γιάννης Τσακίρης, συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Werner Hoyer.

Συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα πρότζεκτ τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συμφώνησε ότι οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικές και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά νέο απευθείας δρομολόγιο Αθήνας-Κύπρου

bizness.gr

Published

on

Αεροσκάφος της Cyprus Airways

Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα η Cyprus Airways γιόρτασε την έναρξη του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει από τον περασμένο Δεκέμβριο την Αθήνα με την Πάφο με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Με τη νέα σύνδεση, η Cyprus ενισχύει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, έχοντας μεταφέρει συνολικά προς / από την Αθήνα το 2019, 112 χιλιάδες επιβάτες.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επανασυνδέσαμε την Αθήνα με την Πάφο με την εισαγωγή του δρομολογίου αυτού στο πτητικό μας πρόγραμμα από τον περασμένο Δεκέμβριο, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους Έλληνες ταξιδιώτες. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό και τα μέσα ενημέρωσης για τη συνεχή στήριξή τους», δήλωσε η Κική Χάιδα, PR & Marketing Manager της Cyprus Airways.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε: «Η νέα σύνδεση της Αθήνας με την πανέμορφη Πάφο από την Cyprus Airways, αποτελεί μια προσθήκη στο δίκτυο του αεροδρομίου που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ενισχύει ακόμη περισσότερο την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Κύπρου, με την οποία βέβαια μας ενώνουν ιδιαίτεροι δεσμοί. Ευχόμαστε στην Cyprus καλή επιτυχία στο νέο δρομολόγιο Αθήνα-Πάφος, με πολλές και γεμάτες πτήσεις!»

Η Cyprus Airways πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από το αεροδρόμιο Λάρνακας και τρεις πτήσεις τη βδομάδα από το αεροδρόμιο Πάφου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενισχύονται οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου στο επίπεδο του πολιτισμού

bizness.gr

Published

on

Λίνα Μενδώνη, Khaled Ahmed El-Enany

Σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε τον Υπουργό Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Dr Khaled Ahmed El-Enany, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος Υπουργός πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη σημείωσε τις πολυετείς και ουσιαστικές σχέσεις των δύο χωρών και την αγαστή συνεργασία τους σε επίπεδο διμερών σχέσεων και διεθνών οργανισμών.

Ο κ. El-Enany εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας – είναι καθηγητής Αιγυπτιολογίας στο πανεπιστήμιο του Καϊρου – και δήλωσε ότι με την επίσκεψή θα εμβαθύνουν έτι μάλλον οι σχέσεις των δύο χωρών.
Αύριο έχει προγραμματιστεί συνεργασία των δύο υπουργών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός θα επισκεφτεί και θα ξεναγηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία της Αθήνας. Αύριο στο Μουσείο της Ακροπόλεως θα τον υποδεχθεί και θα τον ξεναγήσει ο καθηγητής κ. Δημήτριος Παντερμαλής ενώ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ξεναγηθεί από τον Διευθυντή του, καθηγητή κ. Νικόλα Σταμπολίδη.

Σήμερα θα επισκεφτεί το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και θα ξεναγηθεί από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου Δρ. Γιώργη Μαγγίνη. Το Σάββατο, πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα, θα επισκεφτεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί από τον διευθύντριά του Δρ. Μαρία Λαγογιάννη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο της φετινής έκδοσης του Our World βρίσκεται η Ελλάδα

bizness.gr

Published

on

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός

Η φετινή έκδοση του Our World, του ετήσιου περιοδικού που εκδίδεται από την εφημερίδα New Europe, έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Οι Καρυάτιδες δεσπόζουν στο εξώφυλλό (δείτε το εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση εδώ) του ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού τεύχους, καθώς αναδεικνύεται η αποφασιστικότητα του να μεταρρυθμίσει το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα και να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετέχει με άρθρο του στην έκδοση, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη φορά οι επενδύσεις πρέπει να στραφούν προς μία ριζοσπαστική «πράσινη» αναδόμηση που θα ενισχύσει την οικονομία και θα πετύχει τους στόχους για μία Ευρώπη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός γράφει: «Η Ελλάδα σήμερα δείχνει στην Ευρώπη ότι η επιστροφή της μετριοπάθειας στην πολιτική δεν είναι απλώς εφικτή, αλλά ιδιαίτερα επωφελής, καθώς θέτει τα θεμέλια του μέλλοντος. Η ΕΕ και συγκεκριμένα η Ευρωζώνη, θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να επανέλθουν στον δρόμο της ανάπτυξης, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη στασιμότητα και την παρακμή. Η «πράσινη» ανάπτυξη την οποία επιδιώκουμε είναι μια μορφή οικολογικού νεο-κεϋνσιανισμού»

Ο ιδρυτής του Our World και διευθυντής της εφημερίδας New Europe, Αλέξανδρος Κορωνάκης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες για την επιλογή να προβληθεί σε αυτό τον βαθμό η Ελλάδα στην φετινή έκδοση, τόνισε:

«Το Our World είναι μια έκδοση με διεθνή χαρακτήρα. Φέτος, η ομάδα του Our World αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει κάτι το ιδιαίτερο για να αναδείξει την ιστορία της χώρας, να τονίσει την συμβολή της Ελλάδας στη γέννηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας δημοκρατίας, αλλά και να αναδείξει το νέο κεφάλαιο που ανοίγει ο πρωθυπουργός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, θεωρήσαμε ότι είναι η σωστή στιγμή να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο, με τον σωστό τρόπο, το πολύ ευαίσθητο θέμα της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η κεντρική ιδέα της έκδοσης είναι ότι χρειάζεται μόνο μία ιδέα για να αλλάξει ο κόσμος.

Είναι η δέκατη χρονιά που τυπώνεται το Our World, και είχαμε την τιμή την τελευταία δεκαετία να φιλοξενήσουμε άρθρα περισσοτέρων από 35 αρχηγών κρατών, μεταξύ εκατοντάδων προσωπικοτήτων, επιλεγμένων για τις ιδέες τους και την συμβολή τους στον κόσμο μας. »

Η έκδοση κυκλοφορεί παγκοσμίως, με κέντρο την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, και διαδικτυακά στο www.ourworld.co. To Our World περιέχει επίσης συνεργασία με τους New York Times και το Turning Points, όπου διεθνείς προσωπικότητες αναλύουν τα κρίσιμα σημεία της χρονιάς που πέρασε.

Το Our World X φιλοξενεί φέτος πάνω από 50 ηγετικά πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, με επίσης τιμώμενο πρόσωπο τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου David Sassoli ο οποίος θίγει τη σημασία της ενότητας μεταξύ των κρατών για την ενδυνάμωση του δημοκρατικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται αυτή να αντιμετωπίσει.

Άλλες ελληνικές προσωπικότητες που συμμετέχουν στην έκδοση είναι ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής, η Υγεία, η Συνδεσιμότητα και οι Μεταφορές, οι Εμπορικές Σχέσεις, η Ενέργεια, η Βιωσιμότητα και η Ανάπτυξη είναι τα κύρια θέματα της φετινής έκδοσης του Our World.

Το Our World X απεικονίζει με τρόπο παραστατικό την εικόνα του ευρωπαϊκού τοπίου της χρονιάς που πέρασε και υπογραμμίζει τα στοιχεία-σταθμούς που έπονται, προκειμένου η Ευρώπη να αποτελέσει ηγετική δύναμη στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας, και στην επίλυση των διεθνών διενέξεων.

Κορυφαία ονόματα που συμμετείχαν στο φετινό τεύχος του Our World είναι:
 • Ο Maroš Šefčovič, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Διοργανικές Σχέσεις και Διερεύνηση Προοπτικών,
 • η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδη, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean,
 • o Hans van Baalen, Πρόεδρος του ευρωπαϊκού κόμματος ALDE από το 2015,
 • ο David McAllister, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο ΕΚ,
 • η Laura Codruța Kövesi, η πρώτη Εισαγγελέας της ΕΕ (EPPO),
 • ο Ville Itälä, Γενικός Γραμματέας της Ευρ. Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF),
 • ο Douglas Tavolaro, Διευθύνων Σύμβουλος του CNN Βραζιλίας,
 • η Sabine Verheyen Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης,
 • ο Antonio López Istúriz-White, Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ,
 • ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας και κυβερνήτης της Ουκρανικής Περιφέρειας της Οδησσού, Mikheil Saakashvili,
 • ο Maxime Bureau, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ στην ΕΕ,
 • o Brendan Carr, επίτροπος του αμερικανικού FCC, ο Göran Marby, Πρόεδρος του ICANN,
 • ο Karim Lesina, Ανώτατος Αντιπρόεδρος Διεθνών Εξωτερικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων στην AT&T Services Inc, και πολλοί άλλοι.

Σημειώνεται, ότι η εφημερίδα New Europe εκδίδεται από το 1993 και έχει έδρα τις βρυξέλλες.

Continue Reading
Advertisement

Trending