ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

5 νέα ξενοδοχεία ανοίγει η Hyatt στην Ελλάδα – Ποιά ανοίγουν το 2022 και πού

Published

on

To πολυτελές Grand Hyatt στη Συγγρού - Φωτό: Hyatt.com

Χρονιά – σταθμός για την Hyatt στην Ελλάδα θα είναι το 2022 με 5 νέα ξενοδοχεία να προστίθενται στο χαρτοφυλάκιό της τόσο σε Αθήνα όσο και σε δημοφιλή τουριστικά νησιά σε όλη την Ελλάδα.

Η μεγάλη εξαγορά της Apple Leisure Group (ALG) από την Hyatt, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς το Νοέμβριο του 2021, έχει πολλαπλές προεκτάσεις στις αγορές που δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρείες, με πολλά ξενοδοχεία της πρώτης να περνούν στα χέρια της δεύτερης.

Παράλληλα, η Hyatt επεκτείνεται και η ίδια με νέα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σε Αθήνα αλλά και Σαντορίνη, με τα openings να λαμβάνουν χώρα εκτός απροόπτου εντός του 2022. 

Συνολικά, τουλάχιστον 5 είναι τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν φέτος στην Ελλάδα με σήματα της Hyatt, δίνοντας και αυτή με τη σειρά της ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και τουρισμό.

Το νέο 5άστερο στη Συγγρού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κυρίως έργο κατασκευής του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού 115, ακριβώς δίπλα από το Grand Hyatt Athens, με το οποίο θα ενωθεί, δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το έργο κατασκευής, ύψους 17 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανέλαβε η Intrakat, η οποία πρόσφατα υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση με το φορέα υλοποίησης της επένδυσης, την εταιρεία ΣΥΓΓΡΟΥ 115 Α.Ε.

Το κατασκευαστικό έργο περιλαμβάνει όλες τις οικοδομικές – αρχιτεκτονικές εργασίες καθώς και τις Η/Μ εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στο κτίριο λειτουργούσε παλιότερα το ODEON STAR CITY, ένα από τα πιό δημοφιλή complex κινηματογράφων στην Αθήνα.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα αποτελείται από 7 υπόγεια και 9 ορόφους και θα περιλαμβάνει 215 δωμάτια, 14 σουίτες, διώροφη προεδρική σουίτα με πισίνα, κοινόχρηστη πισίνα, jacuzzi, εστιατόριο, BAR, συνεδριακούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και γραφειακούς χώρους συσκέψεων και χώρους στάθμευσης.

Όταν ολοκληρωθεί και ενωθεί με το Grand Hyatt, το τελευταίο θα αποκτήσει δυναμικότητα 538 δωματίων (από τα 309 σήμερα) και θα καταστεί το 2o μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά το Intercontinental επίσης στη Συγγρού (με 563 δωμάτια).

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο πρώην Odeon Star City στη Συγγρού – Πηγή: Intrakat

Το 1ο resort της Hyatt σε ελληνικά νησιά, στη Σαντορίνη

Ανοίγει το 2022 το πρώτο θέρετρο της Hyatt στα ελληνικά νησιά, με το νέο 5άστερο ξενοδοχείο σε δημοφιλές νησί του Αιγαίου να ανοίγει τις πύλες του υπό το πολυτελές brand The Unbound Collection by Hyatt.

Ο λόγος για το νέο resort 5 αστέρων με το όνομα Magma Resort Santorini.

Το νέο ξενοδοχείο της οικογένειας Παπακαλιάτη κατασκευάζεται στην περιοχή Βουρβούλος της Σαντορίνης.

Βρίσκεται κτισμένο στις πλαγιές της περιοχής, που αποτελούνται από πραγματική λάβα, ανάμεσα σε παραδοσιακούς αμπελώνες.

Η δυναμικότητά του θα είναι 59 δωμάτια και σουίτες, με βεράντες και ιδιωτικές πισίνες, προσφέροντας μαγευτική θέα στα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για την τουριστική σεζόν του 2022.

Θα λειτουργήσει υπό τη διαχείριση της S.W.O.T. Hospitality.

Βρίσκεται ανάμεσα στα 7 νέα ξενοδοχεία που ανακοίνωσε η Hyatt κατά την πρόσφατη διεθνή έκθεση πολυτελών ταξιδιών ILTM στις Κάννες. Τα 7 αυτά ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, έρχονται επιπρόσθετα στα 24 νέα openings που είχε ήδη ανακοινώσει για το 2022 και 2023.

Δείτε παρακάτω εικόνες από το νέο Magma Resort Santorini, την αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμού του οποίου είχε αναλάβει το καταξιωμένο γραφείο People.

Τα 3 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που περνάνε στην Hyatt

Mετά τη συμφωνία, η Hyatt θα διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο των resorts της διεθνώς και θα καταστεί από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα των all inclusive brands με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

H Hyatt θα προσθέσει με την εξαγορά αυτή 100 ξενοδοχεία και resorts σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά και 24 συμβάσεις για νέα σε Αμερική και Ευρώπη (και στην Ελλάδα).

Παράλληλα, αποκτά πρόσβαση σε 11 νέες ευρωπαϊκές αγορές, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της στην Ευρώπη κατά 60%.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο περνούν στα χέρια της Hyatt και θα διευθύνονται από την AMResorts, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG.

Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

  • Το νέο πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια και βρίσκεται στην παραλία του Μάλεμε.
  • Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια.
  • Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία αυτά ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσουν με το νέο τους όνομα μετά από το πέρας των ανακαινίσεων που έχουν προγραμματιστεί, δηλαδή την τουριστική σεζόν του 2022. Ωστόσο, ενδεχομένως το deal με την Hyatt να αλλάξει τα δεδομένα αυτά.

Advertisement

TRENDING