ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Τα 8+1 νέα ξενοδοχεία στον Πειραιά – Σε ποιά ακίνητα & περιοχές θα γίνουν
Published
3 έτη agoon
By
Newsroom
Ο καταιγισμός νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Πειραιά συνεχίζεται καθώς η εκρηκτική άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα και η ολοκλήρωση μεγάλων έργων στην πόλη (όπως η επέκταση του μετρό μέχρι το Δημοτικό Θέατρο) έχουν δημιουργήσει ευνοικές συνθήκες για ξενοδοχειακή ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το λιμάνι.
Το 2023 θα φιλοξενήσει ένα νέο opening ξενοδοχείου στην πόλη του Πειραιά ενώ ακόμη 7 βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης ή ανάπτυξης με σημαντικές αλυσίδες, όπως η Hilton και ο Όμιλος Μήτση, να ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στο “μεγάλο λιμάνι”.
To νέο opening του 2023
Ο λόγος για το νέο 4άστερο ξενοδοχείο σε ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Λεωχάρους και Ναυαρίνου, κοντά στους σταθμούς του Μετρό Πειραιά αλλά και το λιμάνι.
Το νέο ξενοδοχείο θα ονομαστεί Athenarum Portus, που σημαίνει το λιμάνι της Αθήνας και ήταν ένα από τα ονόματα του Πειραιά κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και έπειτα.
Θα έχει δυναμικότητα 51 δωματίων και 102 κλινών.
Η σχετική επένδυση έχει μάλιστα πρόσφατα ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φορέας της αναφέρεται η εταιρεία MF HOTELS E.E..
To ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 704.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.
Την κατασκευή του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η εταιρεία MF TECHNIK INTL.
Στα σκαριά το νέο Hampton by Hilton στο πρώην MISTRAL
Εγκρίθηκε η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο Hilton στον Πειραιά.
Αφορά το νέο Hampton by Hilton Piraeus Mikrolimano το οποίο θα αναπτυχθεί και λειτουργήσει μέσα από τη συμφωνία του ομίλου Δουζόγλου και της Hilton.
Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε η σχετική επένδυση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η επένδυση αφορά τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής του υφιστάμενου ξενοδοχείου Mistral στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 105, στο Μικρολίμανο, την αναβάθμισή του από 3 σε 4 αστέρων, και την επέκταση της δυναμικότητάς του κατά 7 δωμάτια / 30 κλίνες (με συνολική τελική δυναμικότητα 81 δωματίων και 171 κλινών).
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 4,9 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό του 1,37 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.
Φορέας της επένδυσης εμφανίζεται η εταιρεία ΑΙΘΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.
Το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο θα βρίσκεται στην Καστέλλα, το στολίδι του Πειραιά που φημίζεται για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με εκπληκτική θέα στο λιμάνι.
Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία θα προχωρήσει ο όμιλος SCD, το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο θα προσφέρει την διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλής ποιότητας φιλοξενία των ξενοδοχείων Hampton by Hilton.
Με 4 αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και μια αξιοζήλευτη εξωτερική πισίνα με εκπληκτική θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν τη διαμονή τους.
Οι μοντέρνες και «φρέσκες» εσωτερικές ανακαινίσεις του ξενοδοχείου θα δώσουν ζωή σε ένα 24ωρο επιχειρηματικό κέντρο που θα διαθέτει γυμναστήριο και άνετα δωμάτια, ενώ οι επισκέπτες θα επωφεληθούν επίσης από τη βραβευμένη υπηρεσία του Hampton by Hilton, που περιλαμβάνει δωρεάν ζεστό πρωινό και δωρεάν Wi-Fi.
Το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου Μήτση στον Πειραιά
Στα σκαριά βρίσκεται νέα ξενοδοχεική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο από την Ελλάδα να σχεδιάζει το νέο ξενοδοχείο.
Πρόκειται για το Μέγαρο Μεταξά, το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 16-18, και το ακίνητο στον αριθμό 20 της οδού.
Τα ακίνητα βρίσκονται πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και το σταθμό μετρό “Πειραιάς”.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, η επένδυση για τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος υπάγεται στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.
Ιδιοκτήτρια των ακινήτων είναι η ΜΕΚΤΗΜΑ Α.Ε. και μισθώτρια η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ. ΜΗΤΣΗΣ Α.Ε. (o γνωστός όμιλος Μήτση).
Σύμφωνα με την απόφαση, το ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 150 κλινών.
Σημειώνεται ότι το 2018 είχε εγκριθεί προς υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Αναπτυξιακού Νόμου το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων και δυναμικότητας 100 δωματίων / 100 κλινών, στο ακίνητο της Αριστείδου 16-18.
Το έργο αφορούσε στην ανακατασκευή δύο όμορων εμπορικών κτιρίων με συνολική υφιστάμενη δόμηση 3.799 τ.μ. για τη στέγαση του ξενοδοχείου. Τα δύο κτίρια κατασκευάστηκαν το 1965 και κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους στέγασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών Μεταξά.
Τα προηγούμενα χρόνια τα κτίρια είχαν συνενωθεί λειτουργικά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία MEKTHMA A.E. ενοικίαζε ανάλογα με τις ανάγκες τμηματικές ή ενιαίες επιφάνειες ανά όροφο ως καταστήματα, αποθηκευτικούς χώρους ή γραφεία.
Πλέον το ακίνητο έχει μισθωθεί στον όμιλο Μήτση με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείου.
6 ακόμη νέα ξενοδοχεία στα σκαριά
- Η εταιρεία “LEOPOLD DEVELOPMENTS Α.Ε.” με δ.τ. “LEOPOLD DEVELOPMENTS Α.Ε.”, έλαβε έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής για υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε’ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο προβλέπει την δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 14 δωματίων και 28 κλινών στον Δήμο Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής με το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης να βρίσκεται, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, στα 934.667,29 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται στα 823.867,66 ευρώ. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, στο επενδυτικό πλάνο θα χορηγηθεί ενίσχυση ύψους 230.682,95 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 5,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου στον Πειραιά πλησίον του πεντάστερου ξενοδοχείου Piraeus Theoxenia Hotel. Οι εργασίες για την κατασκευή του καταλύματος θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2023 σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρείας και θα ολοκληρωθούν μετά από έναν χρόνο οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου.
- Νέο ξενοδοχείο στο κέντρο του Πειραιά ακριβώς δίπλα από το Μετρό. Το επενδυτικό σχέδιο είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προς υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο ενώ εκδόθηκε πρόσφατα και η σχετική οικοδομική άδεια. Η τελευταία αφορά την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από γραφεία σε ξενοδοχείο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Το πρώην κτίριο γραφείων βρίσκεται σε στρατηγική θέση, δίπλα από το σταθμό του Μετρό στον Πειραιά, ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, και σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία 5ώροφου ξενοδοχείου 3 αστέρων, δυναμικότητας 55 δωματίων και 100 κλινών. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 1,78 εκατ. ευρώ περίπου. Με την ένταξή του στον Αναπτυξιακό Νόμο θα ενισχυθεί με το ποσό των 329.635,6 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία DF PIRAEUS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.. Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος άνοιξε σε απόσταση αναπνοής το πρώτο urban smart hotel του Πειραιά, στην οδό Λουδοβίκου.
- H επιχείρηση “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” με δ.τ. “BEST HOUSE Ε.Π.Ε.”, έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ’ κύκλος), του επενδυτικού της πλάνου που αφορά την δημιουργία μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η ξενοδοχειακή μονάδα προβλέπεται να είναι δυναμικότητας 8 δωματίων και 30 κλινών, στην περιοχή του Δήμου Πειραιά ενώ για την επένδυση το συνολικό επιλέξιμο κόστος είναι 733.806,75 ευρώ ενώ το συνολικό ενισχυόμενο κόστος είναι 674.364,05 ευρώ ανά τ.μ. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, στο επενδυτικό πλάνο θα χορηγηθεί ενίσχυση ύψους 269.745,62 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Απο την υλοποίηηση της ξενοδοχειακής επένδυσης στον Πειραιά θα δημιουργθούν 5,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.
- Nέα επένδυση για ξενοδοχείο στο κέντρο του Πειραιά, σε πρώην κτίριο γραφείων που θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα. Το 8ώροφο κτίριο βρίσκεται στην οδό Μακράς Στοάς 17, στον Πειραιά, σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι. Στέγαζε γραφεία και ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο είχε διενεργήσει διαγωνισμό για την αξιοποίηση του κτιρίου μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης. Πρόσφατα προεγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης του κτιρίου από γραφεία σε ξενοδοχείο, με φορέα της επένδυσης την εταιρεία ANVIL MANAGEMENT GROUP ΙΚΕ.
-
Μπορεί τα σχέδια για πολυτελές ξενοδοχείο στη γνωστή ως “Παγόδα” στο λιμάνι του Πειραιά να μην έχουν προχωρήσει ποτέ, ωστόσο η περιοχή της κρουαζιέρας στο λιμάνι έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, εξ ου και το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται στα σκαριά σε γνωστό κτίριο της Ακτής Μιαούλη. Το κτίριο στέγαζε για δεκαετίες τη γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία Ηπειρωτική (Epirotiki Lines) και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την “Παγόδα” και σε απόσταση αναπνοής από τον προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για ανάπτυξη νέου ξενοδοχείου στο κτίριο της Ακτής Μιαούλη 87. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων, με δυναμικότητα 107 δωματίων και 221 κλινών. Η εταιρεία θα λάβει επιχορήγηση 2,2 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου (επί συνολικής επένδυσης 7,9 εκ. ευρώ περίπου).
- Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 20 δωματίων και 46 κλινών. Η επένδυση 3,074 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου με το ποσό των 862.000 ευρώ περίπου. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία COSMAR M.I.K.E.
You may like
-
Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το νέο ξενοδοχείο Wyndham με serviced apartments στον Πειραιά – Πού θα γίνει
-
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πανεπιστημίου – Τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του γνωστού ακινήτου
-
Στο χαρτοφυλάκιο της Radisson το Paradise Resort Evia στην Ερέτρια – Πότε θα ανοίξει ανανεωμένο
-
Δύο νέες διεθνείς διακρίσεις για το έργο γραφείων TAVROS της Hellenic Properties στον Ταύρο
-
Εγκρίθηκε νέο έργο για ξενοδοχείο στα Κουφονήσια
-
Ολοκληρώνονται έως τέλος του 2025 τρεις νέες επενδύσεις σε κτίρια κατοικιών και γραφείων σε Πειραιά και Νότια Προάστια – Ποιά εταιρεία επενδύει
Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το νέο ξενοδοχείο Wyndham με serviced apartments στον Πειραιά – Πού θα γίνει
Επεκτείνεται στα κτίρια με serviced apartments για φοιτητές η Premia Properties – Στόχος για 1.000 δωμάτια έως το τέλος του 2026
“Κτίζει” χαρτοφυλάκιο ακινήτων η Alpha Bank – Ποιά γνωστά ακίνητα απέκτησε και ποιά μεγάλα κτιριακά έργα υλοποιεί στη Σταδίου
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πανεπιστημίου – Τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του γνωστού ακινήτου
Στο χαρτοφυλάκιο της Radisson το Paradise Resort Evia στην Ερέτρια – Πότε θα ανοίξει ανανεωμένο
Ολοκλήρωσε την απόκτηση του “Ταχυδρόμου” στο Βόλο η Premia – Σε ποιές πόλεις εγκαινίασε νέα κτίρια φοιτητικών κατοικιών
Δύο νέες διεθνείς διακρίσεις για το έργο γραφείων TAVROS της Hellenic Properties στον Ταύρο
Εγκρίθηκε νέο έργο για ξενοδοχείο στα Κουφονήσια
Ολοκληρώνονται έως τέλος του 2025 τρεις νέες επενδύσεις σε κτίρια κατοικιών και γραφείων σε Πειραιά και Νότια Προάστια – Ποιά εταιρεία επενδύει
Τέλος του 2026 ολοκληρώνεται από Dimand – ΤΕΡΝΑ το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι
Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική
Τέλος του 2026 ολοκληρώνεται από Dimand – ΤΕΡΝΑ το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι
“Στα σκαριά” 14 νέα έργα για ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
Επεκτείνει τις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα η Sokio Hotels – “Στα σκαριά” και νέο ξενοδοχείο μαζί με τη Wyndham στο κέντρο της Αθήνας
Πρώτο “πράσινο φως” στη μεγάλη επένδυση για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν
Οι 3 νέες επενδύσεις της Athenaeum Hotels στην Αθήνα – Που σχεδιάζονται νέα 5άστερα ξενοδοχεία
“Πράσινο φως” για 4 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο – Ποιές δύο περιοχές μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες
[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται
[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΆνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες agoΤέλος του 2026 ολοκληρώνεται από Dimand – ΤΕΡΝΑ το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” 14 νέα έργα για ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες agoΠροχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο
-
RESIDENTIAL5 ημέρες ago[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project











