Connect with us

REAL ESTATE

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Πρωτοχρονιά στις 2 εντυπωσιακά φωτισμένες επενδύσεις real estate σε Αθήνα & Πειραιά

Παύλος Ρίζος

Published

on

Στα γιορτινά ντύθηκαν δύο μεγάλες επενδύσεις real estate σε Αθήνα και Πειραιά, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χρονιάς που το real estate θα δείξει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του στην Ελλάδα.

Νέα ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, επενδύσεις logistics, το Ελληνικό που από μόνο του είναι μια πόλη μέσα στην πόλη θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τ0 2022 ενώ παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι πολλές νέες επενδύσεις από εγχώριες και ξένες εταιρείες θα ξεκινήσουν τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά νησιά.

Στο γιορτινό πνεύμα των ημερών, απολαύστε τις εντυπωσιακές φωταγωγήσεις σε δύο εμβληματικές επενδύσεις της Αθήνας και του Πειραιά.

Το Piraeus Tower, πρώην Πύργο του Πειραιά, και το ιστορικό κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων.

Ξαναέλαμψε… το Μινιόν

Φωταγωγήθηκε η νέα επένδυση της Dimand στην Πατησίων, με την οποία θα μεταμορφωθεί το ιστορικό κτίριο του Μινιόν σε βιοκλιματικό κτίριο με χώρους γραφείων και εμπορικών καταστημάτων.

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη.

Σε αυτό συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», ήρθε να ζεστάνει αυτές τις γιορτινές μέρες τις καρδιές όλων των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Το πρώην πολυκατάστημα των 16.000 τ.μ., που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Αθηναίων.

Στόχος είναι μόλις ολοκληρωθεί το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων, να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβίωση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Το ΜΙΝΙΟΝ που έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πόλης. Το ΜΙΝΙΟΝ που φέρει τα συναισθήματα, τα βιώματα γενεών και γενεών Αθηναίων, ξαναγεννιέται και μαζί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την ευρύτερη περιοχή, τον άξονα της Πατησίων, έναν ιστορικό άξονα της πόλης, ο οποίος μπορεί και πρέπει να ξανανιώσει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Όταν αναλάβαμε την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο. Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου, μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας των Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων Ελλήνων. Με την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ οι παλαιότεροι θα αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και οι νεότεροι θα έχουν νέες παραστάσεις και εμπειρίες».

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην Μινιόν

Η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.

Η στρατηγική επιλογή της επανάχρησης κτηρίων, εντάσσεται επίσης στον ευρύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς επιτυγχάνεται σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα) των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετίας και το κτήριο θα έχει μικτή χρήση καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα του κτηρίου θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Η εταιρεία έμπρακτα πιστεύει, στηρίζει και επενδύει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την αναβάθμισή του. Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός εμβληματικού κτηρίου στην απέναντι πλευρά της πλατείας Ομονοίας, εκτιμάται ότι θα δώσει ισχυρή ώθηση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Η εταιρεία προχωράει ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σε συνεργασία με τους θεσμικούς επενδυτές.

Ο “Φάρος φωτός” στον Πειραιά

Η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της Cante Holdings Ltd (Όμιλος Dimand και EBRD) & της Prodea Investments, μαζί με τον Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν για ακόμα μία χρονιά τη μοναδική αυτή φωταγώγηση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».

Ο Πύργος χρωματίζεται και ζωντανεύει σαν ένα μεγάλο installation εμπνέοντας και ξυπνώντας την αισιοδοξία. Τα εσωτερικά ζεστά φώτα στο χρώμα των κεριών αναδεικνύουν την ψυχή του και όλα αυτά που θα φέρει για τον Πειραιά στο μέλλον.

Ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης, αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης, καθώς η οικολογική ανακαίνιση που επιχειρείται τον καθιστά έργο πνοής για την κοινωνία.

Το φωταγωγημένο κτίριο θα ‘συνομιλεί’ με τον κόσμο για ένα ολόκληρο μήνα (από τις 7 Δεκεμβρίου), δημιουργώντας αίσθημα ευφορίας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.

Την αντίστροφη μέτρηση για το «άναμμα» του Πύργου είχαν δώσει στις 7 Δεκεμβρίου από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της Prodea Investments κα Τερέζα Μεσσάρη, με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming καθώς η εορταστική δράση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, είχε τονίσει: «Ο Πειραιάς έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.»

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, είχε σημειώσει: «Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά. O Πύργος του Πειραιά θα είναι το ξεκίνημα αυτού που όλοι αποκαλούμε ‘Αθηναϊκή Ριβιέρα’ και μετά από 70 χιλιόμετρα, καταλήγει στο Σούνιο. Φανταστείτε λοιπόν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον που θα αναβαθμίσουν την πόλη, θα της δώσουν ένα καινούργιο ρυθμό και θα την κάνουν ένα ευρωπαϊκό τουριστικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό».

Τέλος, η κα Τερέζα Μεσσάρη, είχε επισημάνει: «Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τοπόσημο, που θα συμβάλλει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά όσο και στην εμπορική. Ελπίζουμε να το “αγκαλιάσει” όλος ο κόσμος και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό στολίδι, ξεχωριστό σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θα είναι ο ψηλότερος Πύργος με εξαιρετικά αειφόρα χαρακτηριστικά και μοναδική αισθητική».

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

“Στα σκαριά” το έργο επέκτασης και αναβάθμισης σε 4άστερο για το ξενοδοχείο Sunland στη Ρόδο

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
REAL ESTATE12 ώρες ago

Σε άνοδο οι αξίες των ακινήτων κατοικίας στα νησιά των Σποράδων – Δείτε που κυμαίνονται οι τιμές πώλησης

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ12 ώρες ago

Προχωρούν τα έργα για το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Πότε ολοκληρώνεται η επένδυση

Attica - Πηγή: Ideal Holdings
REAL ESTATE13 ώρες ago

Από Λάρισα έως Ελληνικό – Οι νέες επενδύσεις της IDEAL σε εμπορικά ακίνητα και logistics

Wyndham Residences Piraeus Marina Zeas - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL13 ώρες ago

Άνοιξε το νέο Wyndham με branded residences στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά – Γιατί επενδύει στην Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

Σε διαβούλευση νέο ξενοδοχειακό έργο στη Χερσόνησο Ηρακλείου – Τι σχεδιάζεται

Amanzoe - Πηγή: Grivalia Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέα επέκταση του Amanzoe στην Αργολίδα – Τι αφορά η νέα προέγκριση

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Σταδίου - Πηγή: Google Maps
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 ημέρες ago

Στη Dimand οι εμπορικοί χώροι του Μεγάρου ΤΣΑΥ – Τα σχέδια για νέο κατάστημα Κωτσόβολος στη Σταδίου

Πηγή: Mural Piraeus Hotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Ποιό γνωστό πρώην κτίριο γραφείων μεταμορφώθηκε

Zeus Piraeus Grand - Πηγή: Zeus International
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη - Πηγή: ΜΠΕ
LOGISTICS1 εβδομάδα ago

Οι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Πρώτο “πράσινο φως” με όρους για το νέο resort στο Σαλάντι – Τι θα περιλαμβάνει η τουριστική επένδυση

ERGON House Ermou - Πηγή: ERGON
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε η νέα μικτή επένδυση της ERGON στην Ερμού – Ξενοδοχείο, εστίαση και retail σε τέσσερα διατηρητέα

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890