Connect with us

REAL ESTATE

Πού στοχεύουν οι “ιπτάμενοι Ολλανδοί” της Ten Brinke στην Ελλάδα – Μεγάλες επενδύσεις στα σκαριά

Newsroom

Published

on

Το υπό κατασκευή νέο εμπορικό πάρκο της Ten Brinke στην Πειραιώς - Πηγή: Ten Brinke
Το υπό κατασκευή νέο εμπορικό πάρκο της Ten Brinke στην Πειραιώς - Πηγή: Ten Brinke

Από το 2008 που ο Ολλανδικός κολοσσός Ten Brinke Group αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά κατάφερε να κατακτήσει κορυφαία θέση στην εγχώρια αγορά ανάπτυξης ακινήτων.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη επένδυση από τον Ολλανδικό κολοσσό έλαβε χώρα το 2013, μέχρι σήμερα η Ten Brinke Hellas έχει καταφέρει να ολοκληρώσει έργα συνολικού εμβαδού άνω των 50.000 τμ, σε επιφάνεια γης 82.000 τμ και να προετοιμάζει 35 νέα έργα, που βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής, σε κεντρικές πόλεις και κομβικά γεωγραφικά σημεία της χώρας.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Στον κύκλο εργασιών του πλέον δραστήριου Developer περιλαμβάνεται η αγορά εκτάσεων γης, η κατασκευή επαγγελματικών κτιρίων, super markets, logistics, retail parks, shopping centers, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και οικιστικά συγκροτήματα.

Ενώ, στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο της ξεχωρίζουν ακίνητα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κάποια από τα οποία είναι υπό σχεδιασμό όπως κτίριο επί της οδού Ερμού, οικόπεδα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως Θεσσαλία, Κρήτη, κ.α.

H στόχευση στα logistics

Με την αγορά της ΔΕΛΤΑ 4 ΑΕ τον περασμένο Νοέμβριο, που εδρεύει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε, πρόσφατα, ήρθε στην κυριότητα του ομίλου εταιρειών Ten Brinke μία σύγχρονη εταιρία logistics με κτήριο προδιαγραφών Z3, στεγασμένη επιφάνεια 22.500 τμ, και σύγχρονους γραφειακούς χώρους 1.500 τμ, στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων στην κατηγορία των logistics η Ten Brinke βρίσκεται κοντά στη δημιουργία δύο ακόμα σύγχρονων συγκροτημάτων αποθηκών σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο, συνολικής δομημένης επιφάνειας έως 60 χιλ. τμ.

Ενώ, τη δυναμική της παρουσία στον χώρο των logistics επιβεβαίωσε με την σύγχρονων προδιαγραφών κατασκευή αποθηκών στην Ελευσίνα, που μισθώθηκαν στην Public (12.000 τ.μ.) και στην Orphee Beinoglou (10.000 τ.μ.). Επρόκειτο για επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη στροφή στα εμπορικά πάρκα

Τη νέα τάση της εποχής της πανδημίας, για ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων ανοικτού τύπου και όχι τύπου mall, φαίνεται να αφουγκράστηκε η Ten Brinke και ολοκληρώνει εντός του 2021 τη μεγάλη επένδυση στην οδό Πειραιώς για το εμπορικό πάρκο των 15.000 τμ συνολικά.

Πρόκειται για το ακίνητο στη συμβολή της Πειραιώς και της Λεωφόρου Κηφισού στο Νέο Φάληρο που στέγαζε κατά τη δεκαετία του ’90 τα γραφεία της βιομηχανίας συσκευασιών ΒΙΣ, του ομίλου Φιλίππου. Ο όμιλος, λίγο πριν την κατάρρευσή του, σχεδίαζε σε κοινοπραξία με την ισραηλινή Plaza Centers ένα εμπορικό κέντρο 37.000 τμ, το οποίο όμως έμεινε στα σχέδια για να πάρει σάρκα και οστά, σαν εμπορικό πάρκο πλέον, από την Ten Brinke.

Επίσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί τρία ακόμη εμπορικά πάρκα, σε Αττική, Πάτρα και Κρήτη. Το ένα αφορά έκταση 21,5 στρεμμάτων, την πρώην ΑΒΕΞ, που αγοράστηκε μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας.

Ένα ακόμη εμπορικό πάρκο σχεδιάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, σε έκταση 42 στρεμμάτων κοντά στο αεροδρόμιο. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό η εταιρεία σχεδιάζει μία νέα επένδυση για εμπορικό πάρκο στην Αττική, χωρίς να γίνεται γνωστή ακόμη η τοποθεσία, καθώς βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Οι επενδύσεις σε κτίρια γραφείων

Τα τελευταία χρόνια η Ten Brinke επιδίδεται σε ένα μπαράζ έργων ανακατασκευής και ανακαίνισης σε εμβληματικά κτίρια της Αθήνας, για τη διαμόρφωση κτιρίων γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Μεταξύ αυτών, το 5όροφο ακίνητο της πρώην κλινικής Κυανούς Σταυρός, επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αλλά και στην περιοχή του Αρείου Πάγου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ολοκληρώθηκε κτίριο γραφείων με ανοδομή 3.000 τμ και αντίστοιχους υπόγειους χώρους, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ten Brinke με πιστοποίηση Leed Gold.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί ήταν από τους ελάχιστους που πραγματοποίησαν επενδύσεις στο εγχώριο real estate μέσα στην κρίση, κυρίως σε επαγγελματικά ακίνητα, κτίρια γραφείων και καταστήματα με ένα πελατολόγιο μεγάλων και γνωστών εταιρειών (AB Bασιλόπουλος, UPS κ.α.).

Προτεραιότητα και στα «πράσινα» ακίνητα

Τα βιοκλιματικά κτίρια που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και φέρουν σειρά πιστοποιήσεων αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά ακινήτων.

Έχοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της μητρικής εταιρείας, με ιστορία 117 ετών και ετήσια έσοδα περί το ένα δισ. ευρώ, η Ten Brinke Hellas έχει δεκάδες χρόνια εμπειρία στον τομέα των πράσινων κτιρίων.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε επταώροφο κτίριο γραφείων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας πιστοποιημένο με «LEED Gold», ενώ με αυτές τις προδιαγραφές έχει αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο της Κλινικής «Κυανούς Σταυρός» και έχει προχωρήσει το logistics center στην Ελευσίνα, πέντε συγκροτήματα εμπορικών πάρκων σε Πειραιά, Αθήνα και περιφέρεια και σε τρία κτίρια logistics στη Δυτική Αττική.

Και στον τομέα των κατοικιών, όπου υπάρχει ζήτηση για ακίνητα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, η Ten Brinke είναι παρούσα.

Σημαντικές επενδύσεις και στην αγορά κατοικίας

Η Ten Brinke Hellas αναδεικνύεται στους πλέον δυνατούς «παίκτες» του εγχώριου real estate, δεδομένου ότι δραστηροποιείται σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, επεκτεινόμενη πλέον με ταχείς ρυθμούς στα οικιστικά ακίνητα αλλά και στις εξοχικές κατοικίες.

Στα οικιστικά ακίνητα κατασκευάζει νέα κτίρια γραφείων σε Ελληνικό και Γλυφάδα, ενώ έχει αγοράσει οικόπεδα στα Νότια Προάστια για την ανέγερση νέων κτιρίων πολυτελών κατοικιών.

Δυναμικό είναι το «άνοιγμα» που επιχειρεί ο όμιλος και στις εξοχικές κατοικίες, κάνοντας γνωστό ότι έχει ήδη εξαγοράσει μεγάλη έκταση για την ανάπτυξη σχετικού project στα Χανιά.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Σε μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών προχώρησε η PREMIA Properties

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 ημέρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE4 ημέρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).