Connect with us

REAL ESTATE

Ποδαρικό στο 2022 με ομόλογα & Χρηματιστήριο για τις ελληνικές εταιρείες real estate

Παύλος Ρίζος

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Στο “κυνήγι” νέων κεφαλαίων βρίσκονται ήδη οι εταιρείες real estate στην Ελλάδα ενώ το 2022 φέρνει νέες σημαντικές εξελίξεις με “πράσινα” ομόλογα και δημόσιες εγγραφές.

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στο ελληνικό real estate τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε καθώς, παρά την πανδημία, τα πλάνα και οι επενδύσεις συνεχίζουν κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς.

Παρότι τα περιοριστικά μέτρα μετρίασαν την εντυπωσιακή ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα το 2021, το 2022 αναμένεται χρονιά – ορόσημο.

Τόσο γιατί περισσότερες εταιρείες του κλάδου θα μπουν στο Χρηματιστήριο, μετά από αναμονή ετών, ενώ άλλες τόσες αναμένεται να “σηκώσουν” κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά για να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους.

Το χορό άνοιξαν το 2021 η Prodea και η Noval με τα “πράσινα” ομόλογα που εξέδωσαν, σε ομολογουμένως επιτυχημένες κινήσεις τους, με την ζήτηση να καλύπτει πολλές φορές την προσφορά και τα επιτόκια να θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά.

Κάποιες, όπως η Premia Properties, προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διεύρυνση της βάσης των μετόχων τους, ενώ άλλες άντλησαν νέα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεών τους με ομολογιακά δάνεια, όπως η Trastor και η Intercontinental International.

Εξίσου συναρπαστικό αναμένεται και το 2022 όμως. Ποιές εταιρείες θα βγουν στην αγορά; Και ποιές θα διαβούν το κατώφλι του Χρηματιστηρίου;

Οι νέες δημόσιες εγγραφές εταιρειών real estate

Εκτός απροόπτου δύο ελληνικές ΑΕΕΑΠ θα προχωρήσουν σε δημόσια εγγραφή έως το Μάρτιο του 2022.

Η εισαγωγή των δύο ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο

Πρόκεται για την “σταχτοπούτα” Trade Estates και τη Noval Property, και οι δύο τους μέλη ισχυρών ομίλων με πολυσχιδή δραστηριότητα (από retail έως βιομηχανία).

Trade Estates

Τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της Trade Estates ΑΕΕΑΠ με ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 350 εκατ. ευρώ, δρομολογεί με ταχείς ρυθμούς ο  Όμιλος Fourlis, προτού προχωρήσει στην εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φουρλής κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων του Α’ εξαμήνου του Ομίλου, παραδεχόμενος ότι στόχος ήταν και παραμένει, η Trade Estates AEΕΑΠ να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά τα ακίνητα της κατηγορίας big boxes και τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στόχος της διοίκησης είναι, σε βάθος διετίας, η νέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της και να ανέλθει στα επίπεδα των 350-400 εκατ. ευρώ.

Και η Trade Estates ΑΕΕΑΠ προετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εντός του Α’  τριμήνου του 2022.

Noval Property

Η 2η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα, η Noval Property, με χαρτοφυλάκιο πλέον των 40 ακινήτων (συνολικής δομημένης επιφάνειας περί των 453.000 τμ), επιδίδεται σε ένα μπαράζ εξαγοράς νέων ακινήτων και συνεργειών, στοχεύοντας στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2022.

Το “πράσινο” ομόλογο του 2021, ύψους 120 εκατ. ευρώ, της Noval Property είναι μόλις το τρίτο “πράσινο” ομόλογο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μόλις το δεύτερο “πράσινο” ομόλογο στον κλάδο ακινήτων, ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεύρυνση της “πράσινης” αγοράς χρεωστικών τίτλων στην Ελλάδα.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €335,2 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2,8 φορές.

H εταιρεία ξεκινά την προετοιμασία εισαγωγής των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου με στόχο την εισαγωγή εντός του Α’ τριμήνου του 2022.

Lamda Malls

Ρευστότητα με “φρέσκα” κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να αποκομίσει η Lamda Malls και κατ’ επέκτασην η Lamda Development από την εισαγωγή της πρώτης στο Χρηματιστήριο.

Από την εταιρεία είχε ειπωθεί πολλές φορές ότι η κατάλληλη στιγμή για τη δημόσια εγγραφή είναι όταν μεγιστοποιηθεί η αξία των εμπορικών κέντρων που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της.

Τα πλάνα μιλούν για πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το Α’ εξάμηνο του 2022, όπως είχε σκιαγραφήσει ο ισχυρός άνδρας και CEO της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου.

Το πόσο κοντά ή μακρυά θα βρεθεί τελικά η Lamda Malls στη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου θα εξαρτηθεί τόσο από την πορεία των δυνατών assets που έχει στην Αττική όσο και των νέων εμπορικών mega επενδύσεων στο Ελληνικό.

Αυτή τη στιγμή η Lamda ελέγχει (μερικώς ή ολικώς) τα 3 μεγάλα εμπορικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos).

Με στόχο μάλιστα την αύξηση της αξίας τους, η Lamda έχει ήδη υλοποιήσει ή σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις επέκτασης, ανακαίνισης ή/και ενεργειακής αναβάθμισης των τριών malls.

Στη Lamda Malls θα περιέλθουν και τα δυό νέα εμπορικά κέντρα – διαμάντια στο Ελληνικό, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό χαρτοφυλάκιο ακινήτων με “εξασφαλισμένα” σημαντικά έσοδα για την εταιρεία.

Η μέση απόδοση (yield) των malls που έχει σήμερα η Lamda Malls είναι 7% και αναμένεται να μειωθεί όσο αυξάνεται η καθαρή αξία των παραπάνω assets.

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

To νέο εμπορικό κέντρο στο Commercial Hub στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Το νέο ομόλογο της Premia Properties

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο η διάθεση των νέων μετοχών της Premia Properties, στα πλαίσια της μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που είχε προγραμματίσει η εταιρεία, μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης.

Οι στόχοι της εταιρείας για τη δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκαν καθώς η ζήτηση των νέων μετοχών ήταν ιδιαίτερα υψηλή, υπερκαλύπτοντας την προσφορά κατά 1,36 φορές.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω της δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης ήταν υψηλότερο κατά 17,2 εκ. ευρώ από το στόχο της ΑΜΚ.

Στα σκαριά βρίσκεται πλέον το νέο εταιρικό ομόλογο 100 εκατ. ευρώ της Premia Properties, ώστε ο στόχος του χαρτοφυλακίου αξίας 1 δισ. ευρώ να επιτευχθεί στο τέλος της 5ετίας και η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ να βοηθήσει στην επίτευξη των φιλόδοξων πλάνων επενδύσεων.

Όπως φανέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Μαρκάζος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η έκδοση του ομολόγου θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2022, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χρονιάς που θα μετασχηματίσει την Premia Properties σε ειδική Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Όπως έχει αναφέρει σχετικά το bizness.gr, η εταιρεία κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Νοέμβριο αίτηση για άδεια ΑΕΕΑΠ.

Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί έως 6 μήνες, επομένως κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2022 θα έχει λάβει άνευ απροόπτου την άδεια για το μετασχηματισμό της σε ειδική επενδυτική εταιρεία ακινήτων.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο καταθέτει αίτηση για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ. Η σύνηθης διαδικασία είναι πρώτα η ίδρυση ΑΕΕΑΠ και μετά η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο με στόχο την άντληση κεφαλαίων.

Με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia θα αγγίξει τα 169 εκατ. ευρώ, από 115 εκατ. ευρώ σήμερα. Ενώ, με την έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στρατηγικό στόχο διαμόρφωσης του χαρτοφυλακίου της στα 500 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας και και στο 1 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια.

Το ακίνητο logistics της Premia Properties στη θέση Ψάρι στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Premia Properties

Το ακίνητο logistics της Premia Properties στη θέση Ψάρι στον Ασπρόπυργο – Πηγή: Premia Properties

Νέοι ιδιώτες επενδυτές στην Prodea Investments

Σχετικά με τη διασπορά των μετοχών της εταιρείας, το μοντέλο που ακολούθησε η Prodea, με την Invel (μέσω διαφόρων εταιρειών που καταλήγουν στην Castlelake) να έχει ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας ως μοναδικός σχεδόν μέτοχος (98,15%), φαίνεται να αλλάζει σταδιακά.

Οι λύσεις για την είσοδο νέων μετόχων – επενδυτών είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη διάθεση νέων μετοχών σε αυτούς. Ωστόσο αυτή η λύση προς το παρόν θα πάρει περισσότερο χρόνο για τη Prodea, που την τοποθετεί από το Β’ εξάμηνο του 2022 και μετά.

Έως τότε θα ακολουθηθεί πιθανότατα η λύση της διάθεσης μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Η πρόθεση αυτή υπήρχε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019. Ωστόσο η έλευση της πανδημίας υποχρέωσε την εταιρεία να αναβάλει την υλοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσα (αρχές του 2022) και αναμένεται να διαθέσει ποσοστό τουλάχιστον 15% του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται να εισρεύσουν στο βασικό μέτοχο τουλάχιστον 150 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της διεύρυνσης της μετοχικής βάσης της εταιρείας.

Ποιά 6 “πράσινα” κτίρια θα χρηματοδοτήσει το “πράσινο” ομόλογο 300 εκ. ευρώ της Prodea

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ9 ώρες ago

“Μπαίνει” στο Votanikos Business Park της Dimand ο ΔΕΔΔΗΕ – Τι περιλαμβάνει το διπλό deal 158,3 εκατ. ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

“Μπαίνει” και η Intracom στο The Ellinikon – Τι σηματοδοτεί η κοινή απόκτηση οικοπέδων με την Ten Brinke

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Σκιάθο

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ανθεκτική και με δυναμική η ελληνική αγορά real estate – Τι αναμένει η Alpha Bank για τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία, γραφεία και logistics

Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης - Φωτό: REDS
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ξεκίνησε η αδειοδοτική διαδικασία για τη mega επένδυση της Dimand στις Γούρνες – Εκτός σχεδίου πλέον το καζίνο

Punda Resort Paros - Πηγή: Radisson Hotel Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Τα 3 νέα μοντέλα επέκτασης των ξενοδοχειακών ομίλων στην Ελλάδα – Γιατί δεν αποτελεί πλέον η κατασκευή ξενοδοχείου τη μοναδική επιλογή

Το νέο Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό - Φωτό: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των δύο μεγάλων κτιριακών έργων στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Πόσο κοστίζει σήμερα η αγορά ακινήτου κατοικίας στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας – Δείτε τιμές ανά περιοχή

Το νέο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων The Grid στο Μαρούσι - Πηγή φωτό: Noval Property
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Δυναμική ανάπτυξη για τη Noval το 2026 – Ποιό έργο ολοκλήρωσε και ποιά μεγάλη επένδυση θα “τρέξει” έως τέλος του έτους

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Radisson Blue Resort Mani - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” το νέο 5άστερο Radisson Blu Resort στη Μάνη – Τι θα περιλαμβάνει η αναβίωση του ιστορικού “Λακωνίς”

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Leonardo Hotel Athens City Center - Πηγή: Leonardo Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Άνοιξε το νέο Leonardo Hotel Athens City Center δίπλα στο νέο ΜΙΝΙΟΝ – Πώς επεκτείνεται η αλυσίδα στην Ελλάδα

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Πώς χτίζει το νέο οικιστικό χαρτοφυλάκιό της η Ten Brinke – Από τα μεγάλα συγκροτήματα στο remodeling κατοικιών

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στα Νέα Κερδύλια Σερρών – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890