Connect with us

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

5 μεγάλα θέματα θα συζητηθούν στο φετινό Premium Real Estate Forum

Newsroom

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva

H αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, η απαισιοδοξία των Ελλήνων για τις τιμές των ακινήτων, το παθητικό κτήριο, η νέα τάση του affordable living και η τεχνητή νοημοσύνη στο Real Estate είναι μερικά από τα σύγχρονα ζητήματα του κλάδου των ακινήτων που θα συζητηθούν στην 4η Premium Real Estate Expo.

Το Premium Real Estate Forum που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4η Premium Real Estate Expo, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα του κλάδου των ακινήτων, όπως:

Η αγορά των ακινήτων σήμερα, σύμφωνα με το 2ο βαρόμετρο

Ερωτήματα που αφορούν τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο από τον Νοέμβριο του 2023, γιατί οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι για τις τιμές των ακινήτων, για ποιους λόγους η επένδυση ακινήτων παραμένει πιο ελκυστική απ’ ότι η επένδυση σε μετοχές ή επιχειρήσεις, θα αναλυθούν βάσει των αποτελεσμάτων του 2ου κύματος της έρευνας. Θα εξηγηθεί επίσης γιατί το 72,5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα χρήματα για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων απ’ ότι 6 μήνες πριν, καθώς και γιατί ενώ το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων περιμένει άνοδο στην αγορά ακινήτων, το ποσοστό μειώνεται στο 41%, όταν ερωτώνται οι πωλητές ακινήτων και στο 33,5%, όταν ερωτώνται οι επαγγελματίες της αγοράς.

Παθητικό κτίριο

Στο πλαίσιο του Real Estate Forum θα αναλυθούν τα Οικιστικά Project με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, γνωστά και ως Παθητικά κτίρια. Τα οικιστικά κτίρια στις πόλεις ευθύνονται για το 70% της κατανάλωσης ενέργειας και ο σωστός τους ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την ανθρακική ουδετερότητα αποτελεί μονόδρομο από εδώ και πέρα. Τα νέα κτίρια πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και τα πάντα ξεκινούν από το σωστό αρχικό σχεδιασμό. Η ανασφάλεια και η έλλειψη τεχνογνωσίας στην εφαρμογή και την υλοποίηση αποτελούν τροχοπέδη στη δημιουργία παθητικών κτηρίων. Η μεθοδολογία του παθητικού κτηρίου εγγυάται στην πράξη ότι ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα άψογο σπίτι στο οποίο δεν θα κρυώνει το χειμώνα και δεν θα ζεσταίνεται το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να του κοστίζει μια περιουσία.

Affordable living

Σε ειδικό Panel με τη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα γίνει αναφορά στις λύσεις που προτείνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και στο νέο εργαλείο της Κοινωνικής Αντιπαροχής. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, κορυφαίες στο είδος τους, θα εξηγήσουν τι είδους κατασκευή, σε ποιες περιοχές και υπό ποιους όρους μπορεί να αυξήσει την προσφορά ποιοτικών νεόδμητων διαμερισμάτων σε affordable τιμές και πως το στεγαστικό ζήτημα που αποτελεί πανευρωπαϊκό πρόβλημα με πολιτικές προεκτάσεις, έχει κάνει τάση το Affordable living. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν θα είναι και η ανάγκη απλοποίησης της γραφειοκρατίας και ταχύτερης διεκπεραίωσης της διαδικασίας έκδοσης αδειών, καθώς και της μετατροπής υφιστάμενων κτηρίων και οικοπέδων σε οικιστικά. Τέλος, θα παρουσιαστούν οι περιοχές της Αθήνας που θα πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός μεγάλων κτιριακών μονάδων.

Η τεχνητή νοημοσύνη στο Real Estate

Μία μηχανή AI μπορεί να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να προτείνει συγκεκριμένα ακίνητα σε υποψήφιο ενοικιαστή/αγοραστή, με βάση τα χαρακτηριστικά του και να αυξήσει κατακόρυφα το ποσοστό επιτυχίας για τους μεσίτες ακινήτων. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του μεσίτη που θα τη χρησιμοποιεί εφόσον θα μπορεί να πηγαίνει τον κατάλληλο υποψήφιο ιδιοκτήτη στο κατάλληλο ακίνητο. Αυτό θα γίνεται με βασικά εργαλεία όπως, το στήσιμο διαφημιστικής καμπάνιας, τη χρήση generative AI για κειμενογραφία αγγελιών, την επιλογή και ρετουσάρισμα φωτογραφιών, αλλά και την απάντηση τηλεφωνικών αγγελιών με χρήση φωνητικής βοηθού.

Παγκόσμιος Οργανισμός Επιχειρηματικής Δικτύωσης (FIABCI)

Στο Real Estate Forum θα παρευρεθούν κορυφαία στελέχη της FIABCI (Federation Internationale des Aministrateurs de Bien-Conselis Immobiliers), που ιδρύθηκε το 1951 στο Παρίσι και είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός επιχειρηματικής δικτύωσης για όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον κλάδο των ακινήτων. Στο πλαίσιο ομιλιών, αλλά και panel discussion, θα αναδειχθεί το θέμα της Παγκόσμιας Επένδυσης Ακίνητης Περιουσίας Ευκαιρίες & Πολιτικές.

Στόχος είναι να επεξηθουν θέματα όπως το ποια είναι η τρέχουσα τάση των τιμών των ακινήτων στην περιοχή που αντιπροσωπεύει, πώς οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες επηρεάζουν την αγορά ακινήτων, εάν είναι δυνατή η πρόβλεψη της τάσης των τιμών των ακινήτων για το εγγύς μέλλον, ποιο είναι το προφίλ του σημερινού αγοραστή και ποιες είναι οι κατηγορίες/τύποι ακινήτων που θεωρούνται επί του παρόντος ως επενδυτικές ευκαιρίες και γιατί.

Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις θεματικές και το πλούσιο περιεχόμενο που θα αναδειχθεί μέσα από ομιλίες, workshops και networking events, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος των ακινήτων και του real estate αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Εκθέτες και συμμετέχοντες από την ελληνική και διεθνή αγορά ακινήτων θα βρίσκονται στο MEC Παιανίας για ένα δυναμικό εκθεσιακό τριήμερο με επισκεψιμότητα που αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000 επισκέπτες.

Στην φετινή διοργάνωση πλήθος επενδυτών από χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία έχουν ήδη δώσει ραντεβού στο MEC Παιανίας.

Η 4η Premium Real Estate Expo, η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο των ακινήτων, έρχεται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 για να αναλύσει όλα τα επίκαιρα θέματα του κλάδου και των επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο και να αναδείξει τις πλέον πρωτοποριακές τάσεις και ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Σκύρος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

“Πράσινο φως” για έργο νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στη Σκύρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

Νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου δρομολογείται στην Κατερίνη

Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ώρες ago

Προς ολοκλήρωση το 2028 το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο The Ellinikon

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL6 ώρες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση Keranis Residences στον Πειραιά – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Πηγή: Vantarakis Hotel Collection
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Προς έναρξη η ξενοδοχειακή επένδυση 50 εκατ. ευρώ του Ομίλου Βανταράκη στη Γεωργιούπολη Χανίων

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων “στα σκαριά στο Ρέθυμνο – Ποιός μεγάλος όμιλος επενδύει

REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ολοκληρώθηκε η προαιρετική Δημόσια Πρόταση της Prodea για το “πράσινο” ομόλογο 300 εκατ. ευρώ του 2021

Ξενία Καρτερού - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Σε νέα “εποχή” περνά και το Ξενία Καρτερού στο Ηράκλειο – Σε ποιά εταιρεία εκμισθώθηκε το ακίνητο προς αξιοποίηση για 40 χρόνια

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Που θα γίνει

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Πηγή: Alpha Bank
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890