REAL ESTATE
Πώς προχωρά η συγχώνευση BriQ Properties – Intercontinental International – Στο 27% της ICI σήμερα η BriQ
Published
2 έτη agoon
By
Newsroom
Η Intercontinental Ιnternational ανακοίνωσε ότι στις 11 Οκτωβρίου 2024 η BriQ απέκτησε από την Ajolico δυνάμει της από 10 Οκτωβρίου 2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών 2.836.949 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου εκδόσεως της εταιρείας που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
Σε ακολουθία της ανωτέρω διάθεσης και απόκτησης σημαντικών συμμετοχών και σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της BriQ και της Ajolico:
(α) Η BriQ κατέχει δύο εκατομμύρια οκτακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσιες σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα πλαίσια του ν. 3556/2007, και
(β) Η Ajolico κατέχει πέντε εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες ογδόντα (5.435.080) μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 51,76% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα πλαίσια του ν. 3556/2007.
Πώς προχωρά η συγχώνευση BriQ – ICI
Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., ενόψει της συγχώνευσης της εταιρείας με απορρόφηση της Intercontinental Ιnternational και σε συνέχεια της από 09.10.2024 ανακοίνωσης της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
(Α) Την 11η Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε η απόκτηση από την Εταιρεία δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων τριάντα έξι χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχών της ICI, έναντι τιμήματος εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων πενήντα μίας χιλιάδων ογδόντα ενός ευρώ (€9.351.081,00) δια της υπογραφής σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με πωλήτρια την εταιρεία “AJOLICO TRADING LIMITED”, σύμφωνα με τους όρους της από 23 Φεβρουαρίου 2023 σύμβασης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει δυνάμει της από 17 Μαΐου 2024 τροποποιητικής σύμβασης. Σε συνέχεια της ως άνω μεταβίβασης μετοχών, η Εταιρεία κατέχει το 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ICI.
(Β) Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρείας και της ICI στις από 14.10.2024 συνεδριάσεις τους ενέκριναν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης για την συγχώνευση με απορρόφηση της ICI από την Εταιρεία σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 2 έως 21, 30 έως 34 του ν. 4601/2019, των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 31 παρ. 4 του ν. 2778/1999, του άρθρου 21 παρ. 5 του ν. 2778/1999, του άρθρου 17 του ν. 4548/2018 και των διατάξεων του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύουν, καθώς και την παρ. 8 του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 κατ’ αναλογική εφαρμογή δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.2166/1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (“Συγχώνευση”).
Ως δίκαιη και εύλογη σχέση ανταλλαγής (“Σχέση Ανταλλαγής”) για τις μετοχές της ICI προτείνεται η αναλογία 1,19444444444444 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας για κάθε μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή της ICI, ενώ οι μέτοχοι της Εταιρείας θα διατηρήσουν και μετά τη Συγχώνευση τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατείχαν πριν τη Συγχώνευση. Μετά από την εφαρμογή αποδεκτών μεθόδων αποτίμησης, με κατάλληλη για κάθε μέθοδο στάθμιση, η προτεινόμενη Σχέση Ανταλλαγής των μετοχών της ICI προς τις μετοχές της Εταιρείας κρίθηκε ως εύλογη, δίκαιη και λογική, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην από 14.10.2024 Έκθεση Γνωμοδότησης που συντάχθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4601/2019, από τις εταιρείες ορκωτών ελεγκτών “TGS Ελλάς Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε.” και “Zephyros Partners ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.”.
Κατά την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, οι μετοχές της ICI θα ανταλλαγούν με νέες κοινές ονομαστικές μετοχές τις οποίες θα εκδώσει η Εταιρεία ενώ δεν προβλέπεται η καταβολή χρηματικού ποσού στους μετόχους της ICI σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2 του Ν. 4601/2019. Δυνάμει του άρθρου 18 παρ. 5 του ν. 4601/2019, οι είκοσι έξι χιλιάδες επτακόσιες δέκα τέσσερεις (26.714) ίδιες μετοχές της ICI καθώς και οι δύο εκατομμύρια οκτακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσια σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχές της ICI, που έχει αποκτήσει η Εταιρεία δυνάμει της από 10 Οκτωβρίου 2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (βλ. Α ανωτέρω), θα ακυρωθούν λόγω συγχύσεως. Κατ’ ακολουθίαν, οι υπόλοιπες επτά εκατομμύρια εξακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες τριακόσιες τριάντα επτά (7.636.337) κοινές ονομαστικές μετοχές της ICI θα ανταλλαχθούν με εννέα εκατομμύρια εκατόν είκοσι μία χιλιάδες εκατόν ογδόντα μία (9.121.181) κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10) εκάστη. Με βάση τα παραπάνω το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί συνεπεία της Συγχώνευσης κατά το ποσό των δεκαεννέα εκατομμυρίων εκατόν πενήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα ευρώ και δέκα λεπτών (€ 19.154.480,10), με την έκδοση εννέα εκατομμυρίων εκατόν είκοσι μίας χιλιάδων εκατόν ογδόντα μίας (9.121.181) νέων άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10) εκάστη. Ακολούθως, από την επέλευση των αποτελεσμάτων της Συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέλθει στο ποσό των ενενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων εξήντα χιλιάδων εκατόν είκοσι πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (€ 94.260.125,40), διαιρούμενο σε σαράντα τέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες επτακόσιες εβδομήντα τέσσερις (44.885.774) κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10).
Η συμμετοχή των μετόχων της ICI στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα διαμορφωθεί σε 20,321% και των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας σε 79,679%. Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που θα εγκρίνει τη συγχώνευση θα αποφασίσει και την τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης καταχωρίστηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. των συγχωνευόμενων εταιρειών αυθημερόν με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 4516167 και 4516152 αντίστοιχα και θα βρίσκεται δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://www.briqproperties.gr/ .
Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την προϋπόθεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών καθώς και από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2024.
You may like
-
Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων το 2026 – Σε ποιές περιοχές αυξήθηκαν περισσότερο
-
Ξεπέρασε τα 755 εκατ. ευρώ η αξία των επενδύσεων της Premia Properties το 2026 – Σε ποιούς κλάδους θα συνεχίσει να επενδύει
-
Νέα ξενοδοχειακά έργα σε Πάρο και Κέρκυρα για την BriQ Properties – Συνεχίζεται η στρατηγική στόχευση σε logistics
-
Που κινούνται οι τιμές ενοικίασης κατοικιών στη Θεσσαλονίκη το 2026 – Δείτε παραδείγματα
-
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
-
Τι δείχνουν οι τάσεις για τα ενοίκια και τις τιμές πώλησης κατοικιών στα Νότια Προάστια της Αθήνας το 2026
Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2026 – Πώς προχωρούν The Ellinikon Mall και Riviera Galleria στο Ελληνικό
“Πράσινο φως” για μεγάλο νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κιοτάρι της Ρόδου
Προεγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στο Άνω Κουφονήσι
Στον τουρισμό και το hospitality εισέρχεται η Moda Bagno – Η εξαγορά και το ιστορικό ακίνητο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ στο κέντρο της Αθήνας
Προχωρά το Goldware Project της OB STREEM στον Ασπρόπυργο – Σε δημόσια διαβούλευση το νέο logistics hub
Attica Blue Hospitality: στα δύο ξενοδοχειακά assets σε Τήνο και Νάξο το βάρος της επόμενης ημέρας
Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων το 2026 – Σε ποιές περιοχές αυξήθηκαν περισσότερο
Προέγκριση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 256 κλινών στη Ρόδο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων και 99 κλινών στα Χανιά – Πού θα γίνει
Νέα mega οικιστική και τουριστική επένδυση σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αργολική Ριβιέρα – Τι θα περιλαμβάνει και που θα γίνει
Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Ποιό γνωστό πρώην κτίριο γραφείων μεταμορφώθηκε
Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει
Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
Οι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics
Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει
Πρώτο “πράσινο φως” με όρους για το νέο resort στο Σαλάντι – Τι θα περιλαμβάνει η τουριστική επένδυση
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΆνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Ποιό γνωστό πρώην κτίριο γραφείων μεταμορφώθηκε
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες agoΤέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει







