Connect with us

REAL ESTATE

Πώς προχωρά η συγχώνευση BriQ Properties – Intercontinental International – Στο 27% της ICI σήμερα η BriQ

Newsroom

Published

on

Η Intercontinental Ιnternational ανακοίνωσε ότι στις 11 Οκτωβρίου 2024 η BriQ απέκτησε από την Ajolico δυνάμει της από 10 Οκτωβρίου 2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών 2.836.949 μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου εκδόσεως της εταιρείας που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σε ακολουθία της ανωτέρω διάθεσης και απόκτησης σημαντικών συμμετοχών και σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της BriQ και της Ajolico:

(α) Η BriQ κατέχει δύο εκατομμύρια οκτακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσιες σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα πλαίσια του ν. 3556/2007, και

(β) Η Ajolico κατέχει πέντε εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες ογδόντα (5.435.080) μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 51,76% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα πλαίσια του ν. 3556/2007.

Πώς προχωρά η συγχώνευση BriQ – ICI

Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., ενόψει της συγχώνευσης της εταιρείας με απορρόφηση της Intercontinental Ιnternational και σε συνέχεια της από 09.10.2024 ανακοίνωσης της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

(Α) Την 11η Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε η απόκτηση από την Εταιρεία δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων τριάντα έξι χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχών της ICI, έναντι τιμήματος εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων πενήντα μίας χιλιάδων ογδόντα ενός ευρώ (€9.351.081,00) δια της υπογραφής σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με πωλήτρια την εταιρεία “AJOLICO TRADING LIMITED”, σύμφωνα με τους όρους της από 23 Φεβρουαρίου 2023 σύμβασης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει δυνάμει της από 17 Μαΐου 2024 τροποποιητικής σύμβασης. Σε συνέχεια της ως άνω μεταβίβασης μετοχών, η Εταιρεία κατέχει το 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ICI.

(Β) Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρείας και της ICI στις από 14.10.2024 συνεδριάσεις τους ενέκριναν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης για την συγχώνευση με απορρόφηση της ICI από την Εταιρεία σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 2 έως 21, 30 έως 34 του ν. 4601/2019, των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 31 παρ. 4 του ν. 2778/1999, του άρθρου 21 παρ. 5 του ν. 2778/1999, του άρθρου 17 του ν. 4548/2018 και των διατάξεων του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύουν, καθώς και την παρ. 8 του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 κατ’ αναλογική εφαρμογή δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.2166/1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (“Συγχώνευση”).

Ως δίκαιη και εύλογη σχέση ανταλλαγής (“Σχέση Ανταλλαγής”) για τις μετοχές της ICI προτείνεται η αναλογία 1,19444444444444 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας για κάθε μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή της ICI, ενώ οι μέτοχοι της Εταιρείας θα διατηρήσουν και μετά τη Συγχώνευση τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατείχαν πριν τη Συγχώνευση. Μετά από την εφαρμογή αποδεκτών μεθόδων αποτίμησης, με κατάλληλη για κάθε μέθοδο στάθμιση, η προτεινόμενη Σχέση Ανταλλαγής των μετοχών της ICI προς τις μετοχές της Εταιρείας κρίθηκε ως εύλογη, δίκαιη και λογική, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην από 14.10.2024 Έκθεση Γνωμοδότησης που συντάχθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4601/2019, από τις εταιρείες ορκωτών ελεγκτών “TGS Ελλάς Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε.” και “Zephyros Partners ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.”.

Κατά την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, οι μετοχές της ICI θα ανταλλαγούν με νέες κοινές ονομαστικές μετοχές τις οποίες θα εκδώσει η Εταιρεία ενώ δεν προβλέπεται η καταβολή χρηματικού ποσού στους μετόχους της ICI σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2 του Ν. 4601/2019. Δυνάμει του άρθρου 18 παρ. 5 του ν. 4601/2019, οι είκοσι έξι χιλιάδες επτακόσιες δέκα τέσσερεις (26.714) ίδιες μετοχές της ICI καθώς και οι δύο εκατομμύρια οκτακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσια σαράντα εννέα (2.836.949) μετοχές της ICI, που έχει αποκτήσει η Εταιρεία δυνάμει της από 10 Οκτωβρίου 2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (βλ. Α ανωτέρω), θα ακυρωθούν λόγω συγχύσεως. Κατ’ ακολουθίαν, οι υπόλοιπες επτά εκατομμύρια εξακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες τριακόσιες τριάντα επτά (7.636.337) κοινές ονομαστικές μετοχές της ICI θα ανταλλαχθούν με εννέα εκατομμύρια εκατόν είκοσι μία χιλιάδες εκατόν ογδόντα μία (9.121.181) κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10) εκάστη. Με βάση τα παραπάνω το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί συνεπεία της Συγχώνευσης κατά το ποσό των δεκαεννέα εκατομμυρίων εκατόν πενήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα ευρώ και δέκα λεπτών (€ 19.154.480,10), με την έκδοση εννέα εκατομμυρίων εκατόν είκοσι μίας χιλιάδων εκατόν ογδόντα μίας (9.121.181) νέων άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10) εκάστη. Ακολούθως, από την επέλευση των αποτελεσμάτων της Συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέλθει στο ποσό των ενενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων εξήντα χιλιάδων εκατόν είκοσι πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (€ 94.260.125,40), διαιρούμενο σε σαράντα τέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες επτακόσιες εβδομήντα τέσσερις (44.885.774) κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10).

Η συμμετοχή των μετόχων της ICI στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα διαμορφωθεί σε 20,321% και των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας σε 79,679%. Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που θα εγκρίνει τη συγχώνευση θα αποφασίσει και την τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης καταχωρίστηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. των συγχωνευόμενων εταιρειών αυθημερόν με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 4516167 και 4516152 αντίστοιχα και θα βρίσκεται δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://www.briqproperties.gr/ .

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την προϋπόθεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών καθώς και από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2024.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates
REAL ESTATE9 ώρες ago

“Πράσινο φως” για την κάλυψη ομολογιακού δανείου 5 εκατ. ευρώ της Evitenco από την Trade Estates

Premia Properties
REAL ESTATE13 ώρες ago

Ποιοί επενδυτές θα συμμετάσχουν στη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Κέρκυρα

YOTELPAD Athens - Πηγή: YOTEL
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

Ντεμπούτο της Yotel στην Ελλάδα με το 3-σε-1 YOTELPAD Athens – Σε ποιά 3 κτίρια και περιοχές στο κέντρο θα αναπτυχθεί

Ακτή και Κάμπινγκ Ασπροβάλτας - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέοι διαγωνισμοί του Υπερταμείου για τουριστικά ακίνητα – Ποιά κάμπινγκ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παίρνουν “σειρά”

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Ξεκινά από 21/7 η δημόσια προσφορά για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Πάτμο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” και Στρατηγική Επένδυση το Diaporos Green Retreat στη Χαλκιδική – Ποιά εταιρεία επενδύει

Πηγή: ΕΤΑΔ
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Νέα εποχή για το κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο – Και επίσημα στην Περιφέρεια Αττικής, πώς θα μεταμορφωθεί σε Συνεδριακό Κέντρο

Πηγή: Όμιλος Calilo
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Πώς προχωρούν οι 3 Στρατηγικές Επενδύσεις στην Ίο – Ποιός όμιλος επενδύει και ποιό έργο πήρε το πρώτο “πράσινο φως”

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί το “ιστορικό” ξενοδοχείο Saladi στην Αργολίδα – Ποιά εταιρεία δρομολογεί την mega επένδυση

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS2 εβδομάδες ago

The Ellinikon: δείτε που ακριβώς θα γίνουν όλα τα μεγάλα έργα – Σε ποιά σημεία θα γίνουν τα ξενοδοχεία και malls

Το κτίριο επί της οδού Μάρνη 45 κοντά στην Πλατεία Βάθης - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στην Πλατεία Βάθης – Ποιό κτίριο γραφείων θα αξιοποιηθεί τουριστικά

Η τοποθεσία της τουριστικής επένδυσης Hydra Rock στην Αργολίδα - Πηγή: Enterprise Greece
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για τη Στρατηγική Τουριστική Επένδυση Hydra Rock σε Πόρο – Ερμιονίδα

Το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Ruby στην Ελλάδα, στην Ομόνοια - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην Ομόνοια το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Ruby στην Ελλάδα – Πώς θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της Intercontinental

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

Costa Nopia - Πηγή: Cretan Sea & Sun Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιξε ο δρόμος για την mega τουριστική επένδυση Costa Nopia στην Κρήτη

Athens Sansevieria - Athens Riviera Falirikon - Φωτό: Bizness.gr
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[ΦΩΤΟ] Σε εξέλιξη η κατασκευή της μεγάλης οικιστικής επένδυσης Athens Sansevieria στο Παλαιό Φάληρο – Ποιά εταιρεία επενδύει στο έργο

Το διατηρητέο κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 74 και οδού Φαλήρου 55 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο κτίριο στο Κουκάκι – Πού βρίσκεται το ακίνητο που θα αξιοποιηθεί

Η οικιστική επένδυση της Vita Estate Development στην οδό Ιάσονος 42 στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: Vita Estate Development
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

Riviera Tower - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

The Ellinikon: έφτασε ήδη στα μισά ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower – Ξεπέρασε τα 113 μέτρα ύψος

The Grid - Πηγή: EY
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: και επίσημα το νέο υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα ο ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα στον “πράσινο” ουρανοξύστη κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Το project Nea Polis στο Περιγιάλι Καβάλας - Πηγή: Όμιλος Κουρτίδη
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).