Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 4% στο γ’ τρίμηνο για τη Lufthansa

bizness.gr

Published

on

Αεροσκάφος της Lufthansa

Άνοδο 4% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Lufthansa AG για το Γ’ τρίμηνο ενώ παράλληλα η αεροπορική επιβεβαίωσε το ετήσιο guidance.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,15 δισ. ευρώ από 1,11 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν σε 10,18 δισ. ευρώ από 9,96 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 10,01 δισ. και καθαρά κέρδη 846 εκατ., σύμφωνα με το FactSet.

Τα προσαρμοσμένα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν κατά 8%, στο 1,3 δισ. ευρώ. Η Lufthansa επιβεβαίωσε το guidance για το 2019 που περιλαμβάνει προσαρμοσμένα EBIT της τάξης των 2–4 δισ. ευρώ.

Φέτος η Lufthansa περιέκοψε το οutlook δύο φορές –τον Απρίλιο και τον Ιούνιο– κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από τις αεροπορικές χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέους δρόμους καινοτομίας «ανοίγουν» Ελλάδα και Γερμανία

bizness.gr

Published

on

Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

Ορισμένα από τα πιο καινοτόμα ελληνογερμανικά best practices καθώς και πέντε workshops από πέντε μεγάλους γερμανικούς ομίλους και μία ελληνική εταιρία, παρουσιάζονται στις 18 Νοεμβρίου, στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα αναδειχθεί η ελληνογερμανική συνεργασία στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας σε επίπεδο κυβερνήσεων, με τις τοποθετήσεις του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργού Παιδείας και Έρευνας Tόμας Ράχελ, του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρα Ερνστ Ράιχελ, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη.

Στο Φόρουμ, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναλύονται best practices από τη Γερμανία και την Ελλάδα στις θεματικές ενότητες:

  • «Νέες Τεχνολογίες: Νέες βάσεις για τους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας»,
  • «Οι επενδύσεις στην καινοτομία είναι επενδύσεις για μια καλή ζωή»,
  • «Το ‘Internet of Things’ (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μας οδηγούν στο μέλλον».

Επίσης, στο πλαίσιο του Φόρουμ παρουσιάζονται ελληνικές νεοφυείς εταιρίες και λαμβάνουν χώρα τα εξής workshops:

  • Στον τομέα της Ενέργειας και Κινητικότητας, η Siemens ΑΕ διοργανώνει το workshop: “Ιntroducing innovation for sustainable islands: The Kythnos Smart Island project” και η Software Competitiveness International, το workshop: Software in Greece: an integral factor of the international Innovation value chain”.
  • Στον τομέα της Υγείας, οι Bayer Ελλάς ΑΕ και Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ διοργανώνουν workshop με θέμα: “A start-up journey in Health Sector”.
  • Στον τομέα IT–Telecommunications διοργανώνονται δύο workshops με θέμα: “OTE Group Research Activities on 5G”, του Ομίλου ΟΤΕ και “Space made in Greece” από την OHB Hellas μον. ΕΠΕ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ γερμανικές και ελληνικές εταιρίες παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους στη διάρκεια μιας διαδραστικής έκθεσης στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σημειώνεται ότι σκοπός του Φόρουμ είναι να αναδείξει τα συστατικά, που συνετέλεσαν στις ιστορίες επιτυχίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της καινοτομίας, να δοθεί το έναυσμα για διαδραστικές δραστηριότητες, να έρθουν σε επαφή εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιριών με εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου, να προκύψουν νέες ελληνογερμανικές συνεργασίες.

Τέλος, στο πλαίσιο του Φόρουμ θα δοθεί το εναρκτήριο σήμα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το λογότυπο αναφορικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενη Χώρα στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μετονομασία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών

bizness.gr

Published

on

Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών

Την μετονομασία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευσή τους της 8ης Νοεμβρίου 2019, με διατήρηση του ακρωνυμίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ ως έχει.

Η προσθήκη του όρου « Επιχειρηματικός » στο όνομα του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, που συμπληρώνει του χρόνου 25 χρόνια συνεχούς συνεισφοράς στις μεταφορές της χώρας, έρχεται σαν φυσική συνέχεια της δομικής αλλαγής στη σύνθεση των μελών του, ύστερα από την ιστορική απόφαση τροποποίησης Καταστατικού του τον Σεπτέμβριο του 2017, που επιτρέπει πλέον εγγραφή ως μελών του σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Φυσικά Πρόσωπα, με δικαίωμα ψήφου.

Η απόφαση αυτή του 2017, άνοιξε το δρόμο για θεσμική διεύρυνση της συνεργασίας και κοινών προσπαθειών των Επιμελητηρίων με τους εμπλεκόμενους του κλάδου και συνέβαλε αποφασιστικά στην εγγραφή στην δύναμη των μελών του, σε λιμένες, αυτοκινητοδρόμους, ναυτιλιακές και άλλες επιχειρήσεις φορείς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή του, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενδυνάμωση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη τον περασμένο χρόνο με διευρυμένη βάση μελών συμμετέχουν πλέον, όχι μόνο εκπρόσωποι των Ελληνικών Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και Φορέων του κλάδου των μεταφορών και σχετικών Υποδομών, καθώς και προσωπικότητες των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ), με την αλλαγή αυτή στο όνομά του, δίνει το στίγμα της σημασίας που προσδίδει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, προσβλέποντας στην εγγραφή στη δύναμη των μελών του περισσότερων επιχειρήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων του κλάδου, που αναμένεται να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που απασχολούν τις μεταφορές της χώρας και να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών μεταφορών και την ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και αναπόσπαστο τμήμα των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η SingularityU Summit Greece από τη Vodafone

bizness.gr

Published

on

Vodafone SingularitU Greece Summit

Το όραμα του Ομίλου Vodafone για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την τεχνολογία, αλλά και τις νέες τάσεις και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνουν στις ζωές μας οι εκθετικές τεχνολογίες, παρουσίασε στο SingularityU Summit Greece, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

«Δρώντας ως ένας καταλύτης για την ψηφιακή κοινωνία του αύριο, η Vodafone δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει τα δίκτυα και τις τεχνολογίες της ώστε να συνδέσει τους ανθρώπους για ένα καλύτερο μέλλον, που θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε όλους. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες μας για έναν ανώτερο σκοπό για να συμβάλλουμε στην πρόοδο, να διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή όλων σε αυτήν την ψηφιακή κοινωνία και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του πλανήτη», τόνισε.

Ο Χάρης Μπρουμίδης σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η εξέλιξη της επιστήμης και των τεχνολογιών θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων και θα συμβάλλουν στην επίτευξη ισότητας και προόδου για όλους.

Οι τάσεις που θα αλλάξουν το αύριο

Οι πόλεις του μέλλοντος. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι σε 20 χρόνια οι πόλεις θα είναι πιο καθαρές, υγιείς και διαφορετικές σε σχέση με σήμερα, καθώς νέοι χώροι πρασίνου και «κάθετα» δάση θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μικροκλίματος. Παράλληλα, η αστική αρχιτεκτονική θα εξασφαλίσει ζωτικό χώρο για την καλλιέργεια τροφίμων στα αστικά κέντρα, ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση θα φέρει νέες δυνατότητες στις κατασκευές.

Η επένδυση σε μέσα μαζικής μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων, αλλά και μία νέα γενιά οχημάτων χωρίς οδηγό, θα μετατρέψουν την καθημερινή μετακίνηση σε μία νέα εμπειρία, προσφέροντας στους πολίτες ακόμη περισσότερες επιλογές και κάνοντας τις πόλεις πιο βιώσιμες. Αυτά τα τεχνολογικά εργαλεία θα ενδυναμώσουν τους πολεοδόμους του μέλλοντος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη βιωσιμότητα των πόλεων.

Καθαρή και φτηνή ενέργεια των 100 terawatt. Σε 20 χρόνια από σήμερα, η ανθρωπότητα θα μπορεί να πενταπλασιάσει την παραγωγή φθηνής και καθαρής ενέργειας, φτάνοντας τα 100 terawatt, μέσα από τεχνολογίες για αποτελεσματικότερη δέσμευση, αποθήκευση και ανάπτυξη ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτό θα επιτευχθεί όχι μόνο με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στις ταράτσες, αλλά και με την πρακτικά αόρατη ενσωμάτωσή τους σε παράθυρα, τοίχους, αλλά ακόμη και αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα, νέα συστήματα αποθήκευσης θα παρέχουν σταθερά ενέργεια σε απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για όλους χάρη στην τεχνολογία.

Ψηφιακοί βοηθοί παντού. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, οι μηχανές θα υποστηρίζουν όλο και περισσότερο τον άνθρωπο, προβλέποντας τις ανάγκες του, επιτρέποντάς του να μην δαπανά χρόνο σε επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες και βοηθώντας τον στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ο συνδυασμός δυνάμεων μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα συμβάλλει στην περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη για όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Εξατομικευμένη φροντίδα. Στο μέλλον οι ιατρικές συμβουλές και οι θεραπείες θα λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο ζωής, τη φυσιολογία, ακόμη και τα γενετικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων, βελτιώνοντας έτσι τις ευκαιρίες ζωής σε όλο τον κόσμο. Από την τρισδιάστατη βιοεκτύπωση και τα λεγόμενα «ζώντα φάρμακα», που θα σχεδιάζονται για να στρέψουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενάντια της εκάστοτε ασθένειας, η τεχνολογία και η πρόοδος της επιστήμης θα φέρει το τέλος του μοντέλου της μίας, ενιαίας ιατρικής προσέγγισης για όλους.

Εργασία για έναν ανώτερο σκοπό. Διεθνώς, διαπιστώνεται μία αυξανόμενη πίεση στις επιχειρήσεις να διευρύνουν τον εταιρικό τους σκοπό, πέραν της κερδοφορίας. Καθώς η αυτοματοποίηση θα συμπληρώνει και θα αντικαθιστά ανθρώπινες δραστηριότητες, στο εγγύς μέλλον η δημιουργικότητα του ατόμου θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ένας ανώτερος εταιρικός σκοπός και η δημιουργικότητα θα φέρουν ένα δεύτερο κύμα καινοτομίας, που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε, προμηθευόμαστε και αξιοποιούμε μέσα και αντικείμενα. Τα άτομα που έχουν συναίσθηση ενός ανώτερου σκοπού θα αποτελέσουν τους καταλύτες αυτής της αλλαγής.

Τα δίκτυα η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας

«Τα δίκτυα θα είναι η κινητήρια δύναμη όλων αυτών των καινοτομιών που διαμορφώνουν τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Οι δυνατότητες που θα μας προσφέρουν – το ΙοΤ, οι υπερυπολογιστές, η ρομποτική, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό – θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και δουλεύουμε.

Είναι καθήκον μας όχι απλά να συνδυάσουμε την επιδίωξη της κερδοφορίας με έναν ανώτερο σκοπό, αλλά και να βοηθήσουμε τους εργαζομένους μας να δώσουν νόημα στη δουλειά τους, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σήμερα ο κόσμος μας αλλάζει – και αλλάζει γρήγορα. Η χρήση των εκθετικών τεχνολογιών, όπως είναι τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internet of Things και η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε τα πιο κρίσιμα διεθνή ζητήματα, εφαρμόζοντάς τες υπεύθυνα στο επιχειρείν και την καθημερινή ζωή για το καλό της ανθρωπότητας» τόνισε ο Χάρης Μπρουμίδης.

Το Ίδρυμα Vodafone στο Youth event του SingularityU

Παράλληλα, το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων προσέλκυσε, στο Youth event του SingularityU, η συζήτηση ανάμεσα στον διευθυντή του Ιδρύματος Vodafone Andrew Dunnet και τη διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων της Vodafone Ελλάδας και πρεσβευτή του Ιδρύματος Vodafone, Μαρία Σκάγκου γύρω από τις δεξιότητες που χρειάζονται οι νέοι για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Για την Μαρία Σκάγκου, δύο είναι οι κορυφαίες προϋποθέσεις: Η δυνατότητα του ατόμου να αμφισβητεί τις παραδοχές του και να επανεφευρίσκει τον εαυτό του (self-disruption), αλλά και η ικανότητα του να διαγράφει όλα όσα έχει μάθει ώστε να εκπαιδεύεται εκ νέου συνεχώς. «Ο ωραιότερος καρπός όλων είναι η ίδια η μάθηση, αλλά και η ικανότητα της προσαρμογής στις αλλαγές» τόνισε.

Για τον Andrew Dunnet, η νέα γενιά έχει πρόσβαση σήμερα σε όλο τον πλούτο της γνώσης χάρη στα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών και το ίντερνετ και θα κληθεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση παγκοσμίων προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία. «Όλοι είμαστε εδώ για έναν σκοπό και μία αποστολή. Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι να επενδύσει σε σένα, να σου δώσει αυτοπεποίθηση και να διαμορφώσει μία αίσθηση σκοπού μέσα σου. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι ένα ταξίδι που δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ μέχρι να βρούμε εκείνα τα πράγματα που θα μας κάνουν να νοιώσουμε ότι εκπληρώνουμε κάποια αποστολή. Μία συναίσθηση αποστολής και το πάθος για έναν ανώτερο σκοπό αποτελούν σημαντικές δεξιότητες σήμερα» συμπλήρωσε.

Στο επίκεντρο της παρουσίας του Ιδρύματος Vodafone βρέθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εφήβους Generation Next που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εκθετικές τεχνολογίες, να πειραματιστούν με αυτές και μαζί με έναν εκπαιδευτή να φτιάξουν ομάδες που θα αναπτύξουν καινοτόμες κατασκευές ώστε να δώσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της τοπικής τους κοινωνίας.

Continue Reading
Advertisement

Trending