Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Θεοχάρης: Στόχος οι 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021

bizness.gr

Published

on

Ομιλία Θεοχάρη στο 4th EU-Arab World Summit

“Το προσφυγικό δεν επηρεάζει τον τουρισμό”, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην Τηλεόραση του Σκάι και τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα και συνέχισε λέγοντας ότι ” στο Λονδίνο που βρέθηκα πρόσφατα, σε μια από τις δύο μεγαλύτερες εκθέσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως, και συζήτησα με όλους τους Tours Operator , και από τη Μεγάλη Βρετανία και από αλλού, και με αεροπορικές εταιρείες, δεν τέθηκε θέμα προσφυγικού. Δεν άκουσα από κανέναν να μας λέει ότι έχει αρνητική εικόνα λόγω προσφυγικού και πρέπει αυτό να το πούμε σε όλους”.

Σε σχέση με την Thomas Cook, επισήμανε ότι “αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς και σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε είναι να δουλέψουμε ενεργά κυρίως με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να μην χαθούν θέσεις ως συνέπεια της πτώχευσης της Thomas Cook. Είναι 1,6 εκατ. θέσεις, από τις οποίες 800.000 aller –retour. Δουλεύουμε ακατάπαυστα και στη Μεγάλη Βρετανία και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών για το πώς θα καλυφθούν τα slots αυτά για την επόμενη χρονιά”.

Αναφερόμενος στην αγορά της Κίνας, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας για τη δεύτερη σύνδεση από τη Σαγκάη στην Αθήνα με απευθείας πτήσεις- συμφωνία που έγινε πριν λίγες ημέρες- ενώ θα έχουμε αύξηση της συχνότητας της πρώτης σύνδεσης από το Πεκίνο στην Αθήνα. ” Είχα πολύ καλές συναντήσεις στη Ρίγα με τον Κινέζο ομόλογό μου. Το επόμενο διάστημα θα υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης της Κινέζικης αγοράς το οποίο έχουμε ετοιμάσει και θα φέρει περισσότερους τουρίστες. Ο στόχος μας είναι να έλθουν 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021″.

Τέλος για το θέμα με την Astra Airlines που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, υπογράμμισε ότι “από την πρώτη στιγμή που είδαμε ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν ταλαιπωρία για τους πολίτες, ήρθαμε σε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών, υπήρξε συζήτηση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν δρομολόγια και έχει ήδη φτιαχτεί επιχειρησιακό πλάνο μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεργασία κυρίως με την Aegean ώστε κανένας πολίτης ο οποίος έχει εισιτήριο να μην έχει κάποιο πρόβλημα”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Autohellas: Θέτει 150 αυτοκίνητα στη διάθεση Δήμων και Κοινοτήτων

bizness.gr

Published

on

Autohellas Hertz

Η Autohellas-Hertz,με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων και Κοινοτήτων, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τους πολίτες όλης της χώρας, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Προσφέρει 150 Αυτοκίνητα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΚΕΔΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπιστούν καθημερινά προβλήματα ευαίσθητων ομάδων πολιτών, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Δήμων και η κάλυψη των αυξημένων αναγκών μετακίνησης των κοινωνικών υπηρεσιών τους, για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Τη συμβολή της Autohellas-Hertz σε αυτή την πρωτοβουλία ενίσχυσε η συνεργάτης-εταιρεία Interamerican, προσφέροντας 10 επιπλέον οχήματα, καθώς και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, όλων των οχημάτων που έχουν διατεθεί.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδραστική τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την εταιρεία Παπουτσάνης

bizness.gr

Published

on

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός

Το παράδειγμα της εταιρείας «Παπουτσάνης» για το πώς εν μέσω μιας κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα μία γραφειοκρατική δυστοκία του συστήματος και να γίνει υποδειγματική προσαρμογή των λειτουργιών μιας επιχείρησης προς όφελος του πολίτη σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων αλλά και οι αρμόδιες αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόθεση της εταιρείας, παρέχοντας ταχύτατα όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να στρέψει την παραγωγική της ικανότητα στην παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών.

Στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καταρχάς, συγχαρητήρια. Χαίρομαι πάρα πολύ που πάνω στην κρίση καταφέραμε με συνοπτικές διαδικασίες και αντιμετωπίσαμε μία γραφειοκρατική δυστοκία του συστήματος που καταλαβαίνω ότι, εάν δεν παρεμβαίνουμε σύντομα, η σχετική άδεια διάθεσης θα μας έπαιρνε κανένα χρόνο.

Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε και επιταχύναμε τις διαδικασίες και θα υπάρχει από ότι γνωρίζω πια επάρκεια αντισηπτικών στην αγορά και ότι αυτό γίνεται με εγχώρια παραγωγή, κάτι το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει και συνολικά, αγαπητέ Άδωνι, την επόμενη μέρα. Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα, ώστε να υποκαταστήσουμε εισαγωγές, ειδικά σε κρίσιμα προϊόντα τα οποία μπορεί να μας χρειαστούν σε μία στιγμή κρίσης».

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο και σύνδεση με τη μονάδα της «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα ξενάγηση στη γραμμή παραγωγής των απολυμαντικών. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πώς δρομολογήθηκε ταχύτατα η διαδικασία και στην πορεία που ακολουθήθηκε έως την υλοποίηση.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαθέτει επάρκεια στα αντισηπτικά. Στην τηλεδιάσκεψη εκ μέρους της εταιρείας συμμετείχαν ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή ενώ ο Μιχάλης Δρογκάρης, Διευθυντής του Εργοστασίου, εξήγησε στον Πρωθυπουργό τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικό χρόνο.

H ελληνική εταιρεία, που σήμερα αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων παραγωγών σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη, αξιοποίησε την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές δυνατότητές της προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στον περιορισμό διασποράς του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας.

Την τρέχουσα περίοδο παράγονται από την εταιρεία Παπουτσάνης παράγονται 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης, ενώ εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη η παραγωγή μπορεί να ανέλθει σε 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραμένει η αισιοδοξία στον κλάδο των αιολικών για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης

bizness.gr

Published

on

Αιολικό έργο

Παραμένει η αισιοδοξία στον κλάδο της αιολικής ενέργειας για την επιτυχή αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, σύμφωνα με ειδήμονες του χώρου που παρακολουθούν στενά την πρωτοφανή κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛΕΤΑΕΝ, ναι μεν έχουν σημειωθεί κάποια προβλήματα καθυστερήσεων στην πρόοδο κατασκευής των έργων, στις παραδόσεις των εξοπλισμών, στη δυσκολία μετακινήσεων καθώς και για συντηρήσεις και επισκευές,  αλλά αυτά είναι διαχειρίσιμα και έχουν εν πολλοίς θεραπευτεί, αν παραμείνουμε στο επίπεδο που είμαστε σήμερα και με τις παρατάσεις που έχουν δοθεί από το ΥΠΕΝ, σχολιάζοντας ότι τόσο με το Υπουργείο όσο και με τη ΡΑΕ, υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας.

Βέβαια στην υπόθεση ότι η υφιστάμενη κατάσταση διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο, δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας σε εγχώριο επίπεδο), ενδεχομένως να εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα όσον αφορά τις καθυστερήσεις, εστιάζοντας ειδικά στο επίπεδο κατασκευής και επισκευών των έργων.

Το δεύτερο καμπανάκι που κρούουν οι ειδικοί σχετίζεται με τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) για τον οποίο η μείωση των εσόδων οφείλεται αφενός στον κορονοϊό και αφετέρου όμως στον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία ακολούθως συμπαρασύρει και το φυσικό αέριο.

Σε κάθε περίπτωση, αν η κατάσταση του ΕΛΑΠΕ -όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες 3 εβδομάδες- παραμείνει ως έχει για όλο το χρόνο, τότε θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και θα πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα, αν ωστόσο δε συνεχιστεί τότε η εικόνα θα είναι και σε αυτή την περίπτωση διαχειρίσιμη δεδομένου και ότι ο ΔΑΠΕΕΠ διαθέτει χρήματα για να πληρώσει τους παραγωγούς μέχρι και τους επόμενους 2 μήνες με τον χώρο να τηρεί στάση αναμονής για τις δύο παραπάνω «ομάδες» προβλημάτων.

Σε ό,τι αφορά  στην επάρκεια ισχύος πάντως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εφόσον τις αμέσως προηγούμενες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) η αιολική ενέργεια ειδικά είχε την τιμητική της καθώς λειτούργησε ως φορτίο βάσης με την ισχύ στην Ελλάδα να βρίσκεται σταθερά πάνω από 1,5 GW.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) στο τέλος του Μαρτίου απέστειλε αναλυτική επιστολή στον Γεράσιμο Θωμά και την Αλεξάνδρα Σδούκου επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και παραθέτοντας σειρά προτεινόμενων διατάξεων.

 

Πηγή: ypodomes.com

Continue Reading
Advertisement

Trending