REAL ESTATE
Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Brook Lane – Ποιά ακίνητα & χαρτοφυλάκια έχει αγοράσει
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Επεκτείνεται περαιτέρω στην Ελλάδα η Brook Lane Capital έχοντας ήδη αγοράσει σημαντικά ακίνητα αλλά και χαρτοφυλάκια ακινήτων ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να αποκτήσει εκατοντάδες ακόμη ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Η εταιρεία με σκοπό την αξιοποίηση ευκαιριών στην αγορά real estate σε Ελλάδα και Κύπρο επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα μας αποκτώντας εμβληματικά ακίνητα αλλά και πακέτα ακινήτων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2019 είχε κάνει μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές της ενώ το 2021 απέκτησε γνωστό ακίνητο – φιλέτο της πάλαι ποτέ κραταιάς Ektasis Development στα Βόρεια Προάστια.
Παράλληλα, “χτύπησε” και άλλα φιλέτα στα Νότια Προάστια ενώ το μεγαλύτερο της πλέον asset είναι η συμφωνία με τη Lamda Development για τον Πύργο μικτής χρήσης στο Ελληνικό.
Ο νέος Πύργος στο Ελληνικό
Προχωρά η συμφωνία για το νέο μικτό Πύργο στο Ελληνικό με γνωστό fund που δραστηριοποιείται έντονα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο κοινό επενδυτικό σχήμα.
Η Brook Lane Capital έχει ήδη συμφωνήσει με τη Lamda Development για το project του νέου Πύργου μικτής χρήσης στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.
Η συμφωνία έχει ήδη οριστικοποιηθεί ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη συμφωνία του 2022 για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το έργο θα συσταθεί joint venture στο οποίο θα συμμετέχει με 30% η Lamda Development ενώ την πλειοψηφία 70% θα έχει η Brook Lane.
Μέσω του joint venture αυτού θα αγοραστεί από την Ελληνικό Α.Ε. η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί ο Πύργος και στη συνέχεια θα προχωρήσει η κατασκευή του.
Εκτιμάται ότι το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα της πρώτης 5ετίας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026.
O Πύργος αποτελεί τμήμα του Commercial Hub του Ελληνικού, που θα γίνει το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό στο Ελληνικό και θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Όπως είχε παρουσιάσει η Lamda Development τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων.
Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ο εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μέτρων, όπου θα στεγαστούν γραφεία και ξενοδοχείο / κατοικίες.
Το ακριβές μίγμα των χρήσεων δεν έχει καθορισθεί ακόμη αλλά εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο τμήμα των έως και 65.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελείται από χώρους σύγχρονων γραφείων.
Το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο με επώνυμες κατοικίες (branded residences), μια νέα τάση στο τουριστικό real estate, που αφορά τη δημιουργία κατοικιών για μόνιμη διαμονή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ξενοδοχειακό κλάδο.
Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί και η μετατροπή του Hilton Athens σε πολυδιάστατο προορισμό με ξενοδοχείο και 50 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton.
Οι μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023.
Δείτε παρακάτω πώς θα γίνει ο νέος Πύργος μικτής χρήσης.
(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)
Τα ακίνητα – φιλέτα σε Βόρεια και Νότια Προάστια
Σε Noval Property – Brook Lane πέρασε το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε “The Grid”, ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων σε μια από τις πιο περιζήτητες για γραφεία περιοχές της Αθήνας.
Η Noval Property είχε ανακοινώσει ότι μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital) απέκτησε, μετά από διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη και δυνάμει της υπ’ αρ. 1417/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak).
Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω συνδυασμού τραπεζικού δανεισμού της «THE GRID Α.Ε.» από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ιδίων κεφαλαίων.
Στο εν λόγω οικόπεδο πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.
Οι εργασίες αναμένονται να διαρκέσουν 4 έτη και το κτίριο να παραδοθεί εντός του 2025.
Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την THE GRID Α.Ε. ύψους περίπου €48,7 εκατ. (€77,3 εκατ. περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι €24,4 εκατ. (€38,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.
Στα Νότια Προάστια αντίστοιχα το fund απέκτησε το 2020 το γνωστό εμπορικό κέντρο South Polis στο Παλαιό Φάληρο. Το ακίνητο κατασκευάστηκε τη “χρυσή” εποχή από τον Μπάμπη Βωβό αλλά τελικά περιήλθε λόγω χρεών στην Alpha Bank, η οποία και το έβγαλε σε διαγωνισμό προς πώληση.
Τα χαρτοφυλάκια ακινήτων των τραπεζών
To 2019 η Brook Lane είχε προβεί στην αγορά ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων, ύψους άνω των 95 εκατ. ευρώ, από την Alpha Bank, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται γνωστά κτίρια στα Βόρεια Προάστια, όπως:
- το κτίριο που στεγάζει τη Vodafone στο Χαλάνδρι
- το κτίριο που είναι μισθωμένο στη Samsung στο Μαρούσι
Επίσης, την ίδια χρονιά είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς και το κτίριο που στεγάζει τη Μicrosoft επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.
Στο παρελθόν είχε αποκτήσει επιπλέον δύο χαρτοφυλάκια 370 ακινήτων, αξίας άνω των 84 εκατ. ευρώ, από τη Eurobank.
Το 2022 βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές των δύο mega χαρτοφυλακίων ακινήτων (εγγυήσεων δανείων ουσιαστικά) της Alpha Bank (Project Skyline) και της Τράπεζας Πειραιώς (Project Terra).
Αλλάζουν χέρια ακίνητα 1,3 δισ. ευρώ – Επενδυτική κοσμογονία στο εγχώριο real estate
You may like
-
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει
-
Με αιχμή το real estate και τα ξενοδοχεία η νέα εποχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Ποιά έργα σχεδιάζει στην Αττική
-
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην οδό Ερμού – Σε ποιό σημείο θα γίνει το νέο κατάλυμα
-
Γιατί παραμένει αναξιοποίητο το 32% των ακινήτων στην Ελλάδα – Μόλις 1 στα 10 κλειστά ακίνητα άμεσα αξιοποιήσιμο
-
Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
-
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σαντορίνη
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει
Nέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στη Μήλο
Με αιχμή το real estate και τα ξενοδοχεία η νέα εποχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Ποιά έργα σχεδιάζει στην Αττική
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο OVEA Paros – Σε ποιά περιοχή του νησιού βρίσκεται
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην οδό Ερμού – Σε ποιό σημείο θα γίνει το νέο κατάλυμα
Εισήλθε και στην ελληνική αγορά η Moving Doors – Τι σημαίνει το νέο concept Seamless Living που φέρνει
Γιατί παραμένει αναξιοποίητο το 32% των ακινήτων στην Ελλάδα – Μόλις 1 στα 10 κλειστά ακίνητα άμεσα αξιοποιήσιμο
Εγκρίθηκε νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κω
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αλόννησο
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
Νέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Προς Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει
Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon
Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν
Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής
Με 9 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα η Marriott – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΆνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
-
LOGISTICS3 εβδομάδες agoΝέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
LOGISTICS3 εβδομάδες agoΠρος Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει









