Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα δίκτυα 7.000 χλμ. για τον ΔΕΔΔΗΕ με τη σφραγίδα της ΕΤΕπ

Φίλιππος Παναγόπουλος

Published

on

Δανειακή Σύμβαση ΔΕΗ-ΕΤΕπ, ΔΕΔΔΗΕ

Το δεύτερο σκέλος της δανειακής σύμβασης, συνολικού ύψους 255 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε προ ολίγου η διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, για την χρηματοδότηση σημαντικών έργων αναβάθμισης των δικτύων διανομής.

Η δανειακή σύμβαση που υπεγράφη σήμερα αφορά σε χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ και έρχεται περίπου έναν χρόνο μετά την πρώτη η οποία είχε συναφθεί επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ.

Στην τελετή των υπογραφών παρέστη και ο Υπουργός ΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, χαρακτήρισε θετικό το αποτύπωμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης καθώς συνέχισε να είναι παρούσα και να στηρίζει τη χώρα, αναφέροντας σε αυτό το πλαίσιο τη συμβολή της στην προσπάθεια επανεκκίνησης των 4 αυτοκινητοδρόμων.

Ο Υπουργός ανέφερε μία σειρά εμβληματικών έργων που φέρουν τη σφραγίδα της ΕΤΕπ, μεταξύ των οποίων ο αγωγός TAP, του οποίου τα εγκαίνια αναμένονται σύντομα (για το ελληνικό τμήμα), τη «μικρή» διασύνδεση Κρήτης καθώς και η χρηματοδοτική συνεισφορά για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση τα έργα θα είναι απολύτως συμβατά με την «πράσινη» ατζέντα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Όπως υπογράμμισε και από μεριάς του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, τα δίκτυα διανομής αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου λέγοντας πώς τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του δικτύου με περίπου 7.300 χλμ. νέων γραμμών θα προσδώσουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και θα προετοιμάσουν τη νέα γενιά υποδομών, στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης και των «έξυπνων» δικτύων.

Ο κος Στάσσης χαρακτήρισε την ΕΤΕπ ως τον μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό εταίρο της ΔΕΗ προαναγγέλλοντας μία νέα εποχή ανασύνταξης για τον ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από μία μακρά περίοδο επενδυτικής αδράνειας.

Παίρνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Βέρνερ Χόγιερ, εξέφρασε την ικανοποίηση για τα επιτεύγματα της Ελλάδας και την χαρά του για το γεγονός ότι ΕΤΕπ υπήρξε ένας βοηθητικός εταίρος εν μέσω δύσκολων καιρών για τη χώρα, επαναλαμβάνοντας τη διαχρονική στήριξη της Τράπεζας σε επενδύσεις που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Τις τελευταίες δεκαετίες η ΕΤΕπ έχει διαθέσει πάνω από 6,5 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ πάνω από 2 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί στη ΔΕΗ, για επενδύσεις που αφορούν στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14η Φεβρουαρίου εξελίσσεται σε μία άκρως παραγωγική ημέρα από πλευράς χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, καθότι με την παραπάνω έχουν συνολικά υπογραφεί 3 δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα (προηγήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς και ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας) , οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δανειακές συμβάσεις που θα υπογραφούν εντός 2020 με την ΕΤΕπ ενδέχεται να υπερβούν ακόμα και τα 3,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: ypodomes.com

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

TÜV HELLAS: Ημερίδα για Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στο Building Information Modeling

bizness.gr

Published

on

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η BIM ACADEMY/BIM CENTERS of CCC ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής και του Industry 4.0, με εξειδίκευση στο Building Information Modeling (ΒΙΜ) προσκαλούν σε σχετική ανοιχτή ημερίδα με τίτλο:

“Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στο Building Information Modeling”

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, παρουσιάζεται το σχήμα Ειδικού στο BIM που ονομάζεται “ce-BIM”, με τις πέντε εξειδικεύσεις επαγγελματικών λειτουργιών, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και πρότυπα της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Σκοπός της TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι να εξασφαλίσει την ποιότητα και την επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται σε αυτή την τεχνολογία, καλύπτοντας το σύνολο των βασικών απαιτήσεων όλων των λειτουργιών του Building Information Modeling.

Όλα τα υποσχήματα/εξειδικεύσεις Πιστοποίησης υποστηρίζονται από αντίστοιχα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που εκτελούνται από πολύ έμπειρους εισηγητές του ΒΙΜ ACADEMY και οδηγούν στη διαδικασία πιστοποίησης του επαγγελματία από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σημειώνεται, ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 104 37 Αθήνα).

*Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της TÜV HELLAS (TÜV NORD): κ. Φρίξος Γαβαλάς, τηλ. 215-2157434, fax.:210-6528025, e-mail: fgavalas@tuv-nord.com

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Endeavor: Δείχνει το δρόμο σε επενδύσεις και ανάπτυξη για την Ελλάδα

bizness.gr

Published

on

Endeavor, logo

Με στόχο να αναδείξει τις διεθνείς προοπτικές που διαμορφώνονται για τις επενδύσεις και έχοντας προσκαλέσει σε αυτήν την κατεύθυνση κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Endeavor υποστηρίζει και συντονίζει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στους Δελφούς.

Ανάμεσα στους ομιλητές, βρίσκονται Έλληνες που ηγούνται των επενδύσεων σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, σε μερικά από τα μεγαλύτερα funds, καθώς και Έλληνες που έχουν ιδρύσει κάποιες από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η Endeavor υποστηρίζει το πάνελ “The Investors Talk”, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 12:10. Στο συγκεκριμένο πάνελ οι Έλληνες επενδυτές διεθνούς επιπέδου, Δημήτριος Αθανασόπουλος (AxiaGroup), Χριστίνα Κωσταρίδη Crosby (Astir Capital Advisors), Νίκος Καλλιαγκόπουλος (Prime Ventures), Νίκος Μπονάτσος (General Catalyst) και Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold Ventures), θα μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους πάνω στις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, πώς μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της χώρας στην παγκόσμια αγορά και πώς μπορούμε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Το πάνελ θα συντονίσει ο Μάρκος Βερέμης (Upstream).

Επίσης, στο πάνελ “Big Tech in Greece driving FDI”, που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 18:15, εκπρόσωποι κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, θα μιλήσουν για το πώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις μπορούν να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της χώρας και πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ομιλητές στο συγκεκριμένο πάνελ είναι οι Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος (Ansys), Κώστας Μάλλιος (Applied Materials), Στέλιος Παπαδόπουλος (Biogen), Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (VMware), Michael Rager (Deutsche Telekom Capital Partners) και Naveen Rao (Intel), ενώ το πάνελ θα συντονίσει ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (DFJ Capital).

Τέλος, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 15:30 η παράλληλη εκδήλωση με τίτλο “Endeavor Scale-ups Debate: Based in Greece or abroad?” έχει ως στόχο να φέρει στο ίδιο τραπέζι κάποιους από τους πιο επιτυχημένους ιδρυτές ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών, προκειμένου να αναδείξουν τις διαφορετικές ευκαιρίες που δημιουργούνται αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Θα συνομιλήσουν οι: Κίμων Αγγελίδης (Vivante Health), Αλέξανδρος Αργυρός (Moonfare), Steven Galanis (Cameo), Θάνος Γεραμάνης (Blueground), Γιάννης Τσιώρης (Instashop) και Αιμίλιος Χαλαμανδάρης (Innoetics). Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Νίκος Μπονάτσος (General Catalyst) και ο Παναγιώτης Καραμπίνης (Endeavor Greece).

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τριημερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Προωθείται η καινοτόμος επιχειρηματικότητα

bizness.gr

Published

on

Επιχειρηματικότητα

Στο δρόμο της ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας πορεύονται συνδυάζοντας τα εργαλεία τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να χαρτογραφηθούν ανάγκες και επιχειρήσεις για μία συστηματική ενίσχυση από την κυβέρνηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την αποτίμηση τεσσάρων σεμιναρίων στον τομέα αυτό, που φιλοξένησε από τον Δεκέμβριο του 2018 και για ένα χρόνο το Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος- Κύπρου- Ισραήλ.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης των μελών των ελληνικών αποστολών στα εν λόγω σεμινάρια, εκπροσώπων φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, εκπροσώπων των πρεσβειών Κύπρου και Ισραήλ στην Ελλάδα καθώς και στελεχών αρμοδίων υπηρεσιών ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την αξιοποίηση στο ελληνικό περιβάλλον των συμπερασμάτων που αποκομίστηκαν από τα σεμινάρια για την ανάπτυξη του ελληνικού μοντέλου καινοτόμου επιχειρηματικότητας αλλά και την ενίσχυση της προοπτικής της περαιτέρω συνεργασίας σε διμερές και τριμερές επίπεδο με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως εξήγησε ο υφυπουργός και αρμόδιος για θέματα Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Χρίστος, Δήμας προσβλέπει άμεσα στην ανάπτυξη πλατφόρμας Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να νομοθετηθούν συγκεκριμένα εργαλεία και κίνητρα για την προώθησή τους.

Με επόμενο βήμα την εξέλιξη του Μητρώου αυτού σε μία ευρύτερη πύλη εισόδου για όλο το οικοσύστημα, ενώ δρομολογείται επίσης η δημιουργία ενός φυσικού χώρου, η Πολιτεία της Καινοτομίας, στην Οδό Πειραιώς, όπου θα βρίσκονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας με σκοπό τη δημιουργία φυσικών συνεργειών. Ο κ. Δήμας, αναφερόμενος στην προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, τόνισε ότι είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η περαιτέρω ανάπτυξη της τριμερούς σχέσης ώστε να έρθουν πιο κοντά τα τρία οικοσυστήματα για μεγαλύτερες συνέργειες.

Στη σημασία του συνδυασμού των εργαλείων των δύο υπουργείων όπως και της χαρτογράφησης των νεοφυών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε τη σημαντική μεταρρύθμιση που έχει προωθήσει η νέα κυβέρνηση στο πεδίο της εξωστρέφειας, ώστε με βάση ένα ενιαίο δίκτυο, στο οποίο όλα τα κανάλια επικοινωνίας και οικονομικής διπλωματίας θα εξυπηρετούν μία ενιαία στρατηγική. “Εμείς στο ΥΠΕΞ”, είπε, “είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε, ώστε με βαση την αξιοποίηση των σεμιναρίων αυτών να ενσωματώσουμε καλές πρακτικές από το Ισραήλ και να δούμε συγκεκριμένα επόμενα βήματα που μπορούν να προκύψουν για την ενίσχυση της τριμερούς αυτής συνεργασίας”.

Κάθε επένδυση στην καινοτομία του 1 δολαρίου επιστρέφεται ως 5-8 δολάρια στην οικονομία ανέφερε κατά την παρουσίαση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτξης και Επενδύσεων, Βασίλης Γκουγκολίδης, δίνοντας το στίγμα της σημασίας που έχει η αποτύπωση του συστήματος από υπουργεία και φορείς της ενίσχυσης της καινοτομίας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε επίσης και τη σημασία των ενδιάμεσων μηχανισμών μεταφοράς και προωθησής της.

Ως μία νέα διάσταση στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των σεμιναρίων η σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ, Σαουσάν Χασόν. Κάνοντας λόγο για σχέση αδελφοσύνης, τόνισε επίσης την μεγάλη δυναμική που αναπτύσσεται στη συνεργασία των τριών χωρών.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, χαρακτήρισε ως πυλώνες για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή τέτοιου είδους συνεργασίες που είναι, όπως είπε, περισσότερο από ποτέ αναγκαίες.

Continue Reading
Advertisement

Trending