Connect with us

RESIDENTIAL

Ολοκληρώνονται εντός του 2026 τέσσερα νέα οικιστικά και έργα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στέλλα Αυγουστάκη

Published

on

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects

Ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων που καλύπτουν ξενοδοχειακά και οικιστικά συγκροτήματα, κτίρια γραφείων και εμπορικής χρήσης, καθώς και ιδιωτικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών υλοποιεί αυτή την περίοδο η A&M Architects.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, αναλαμβάνει έργα που εκτείνονται από μεγάλης κλίμακας εμπορικά συγκροτήματα έως στοχευμένες αναπλάσεις μικρότερης κλίμακας.

Αυτή την περίοδο, βρίσκονται στα σκαριά νέα έργα σε commercial, workplace και hospitality development, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα στο άμεσο μέλλον.

Τα έργα όπως μαθαίνει το bizness.gr που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθούν εντός της επόμενης διετίας.

Τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους θα παραδοθεί Private Residence στη Βούλα, ενώ κατά τη διάρκεια του 2026 θα παραδίδονται σταδιακά τα παρακάτω έργα.

NEXIS Office Building για Dromeus Capital

Το έργο δίνει νέα πνοή σε ένα πρώην εκθεσιακό κέντρο, το οποίο αναγεννάται ως ένα δυναμικό κτίριο γραφείων. Σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 12.445,73 τ.μ., με έντονη παρουσία κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών–Λαμίας, το κτίριο ενσωματώνει αρμονικά ένα σύγχρονο περιβάλλον γραφείων με έναν προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο εστίασης στο ισόγειο.

Ξεφεύγοντας από τις συμβάσεις, η επιμήκης όψη του κτιρίου υφίσταται έναν ιδιαίτερο μετασχηματισμό, υιοθετώντας μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Χωρισμένη σε τρεις διακριτές ενότητες, καθεμία πλαισιώνεται σχολαστικά από ένα κομψό μεταλλικό περίγραμμα, τονίζοντας την διακριτότητα των χώρων, ενώ παράλληλα διατηρείται μια ενιαία σχεδιαστική ταυτότητα.

Πέρα από τη μεταμόρφωση του εξωτερικού, το έργο προχωρά σε παρεμβάσεις, αναδιαμορφώνοντας τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, εφαρμόζοντας δομικές ενισχύσεις και υιοθετώντας ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις.

Iris Residence Χαϊδάρι

Η Iris Residence τοποθετημένη κοντά στο δάσος του Χαϊδαρίου, με σχεδίαση που αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αστικό περιβάλλον, προσφέρει πανοραμική θέα στο κέντρο της Αθήνας και σχεδιάζεται για μια 3μελή οικογένεια ακολουθώντας μινιμαλιστική προσέγγιση.

Εξωτερικά, το κέλυφος παρουσιάζεται σαν ένα παιχνίδι όγκων με ανοικτούς και κλειστούς κύβους που επιτρέπουν το φως να εισέλθει και δημιουργούν χώρους δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Έχοντας εμβαδόν 250 τ.μ., το σπίτι αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, αξιοποιώντας πλήρως τις θέες. Στον ισόγειο χώρο, οι επισκέπτες συναντούν μια σκάλα που οδηγεί στο διώροφο σαλόνι, το οποίο χρησιμεύει ως κεντρικό σημείο συνάντησης της οικογένειας.

Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, το καθένα με το δικό του ευρύχωρο μπάνιο και ξεχωριστό δωμάτιο ντουλάπας, ενώ στο υπόγειο, έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση καταφυγίου με playroom, γυμναστήριο και χαμάμ, μετατρέποντας την κατοικία σε μια μοναδική απόδραση από την θορυβώδη πόλη. Στον τελευταίο όροφο οι επισκέπτες οδηγούνται σε μια ήσυχη βεράντα όπου μπορούν να απολαύσουν την πισίνα και τον εξωτερικό χώρο BBQ.

Filothei Residence

Με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου που θα στεγάσει μια τετραμελή οικογένεια η A&M ανέλαβε το 2019 τη μελέτη και το σχεδιασμό μιας νέας κατοικίας στην περιοχή της Φιλοθέης. Η δυναμική του κτιρίου βασίζεται στην εμπειρία των έντονων εναλλαγών και την έκπληξη του επισκέπτη που προκαλείται από τις διαφορετικές ποιότητες του χώρου, το διαφορετικό ύψος, το φως, το σκοτάδι, και την αντίθεση μεταξύ των απόλυτων γραμμών και των οργανικών μορφών.

Δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες του οικοπέδου που λειτουργεί αξονικά στο σχέδιο πόλης σαν μια στενή λωρίδα πρασίνου, και την ιδιαίτερη αισθητική των ιδιοκτητών, η ογκοπλαστική προσέγγιση του κτιρίου οδήγησε στη δημιουργία ενός λευκού κύβου, αναδεικνύοντας έναν επιβλητικό όγκο στο χώρο που σχεδόν αιωρείται στην επιφάνεια του οικοπέδου. Ο όγκος αυτός, κλειστός στην βορινή όψη, που αποτελεί και την κεντρική είσοδο της κατοικίας, οδηγεί τον επισκέπτη στο εσωτερικό του μέσα από μια κωνική εσοχή που λειτουργεί ως είσοδος.

Κατά την είσοδο στο εσωτερικό, διασχίζοντας ένα στενό και χαμηλό διάδρομο, τα μέλη της οικογένειας, οδηγούνται σε έναν ανοιχτό διπλού ύψους χώρο που με τη βοήθεια ενός καμπύλου φεγγίτη φωτίζεται η καρδιά της κατοικίας. Γύρω από αυτό το αίθριο, χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες της κατοικίας ενώ στο βάθος, η νότια πλευρά του κτιρίου ανοίγεται προς τον κήπο και την πισίνα.

Γραφεία Deloitte Θεσσαλονίκης

Η A&M Architects και η USP, ανέλαβαν τον σχεδιασμό των νέων γραφείων της Deloitte στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το έργο με την ονομασία ΠΑΕΓΑ αφορά στην ανακαίνιση ενός τετραώροφου κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1927–28 στην Προβλήτα 2 του λιμανιού και σήμερα μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο εργασιακό κόμβο συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ. Το κτίριο, που λειτούργησε αρχικά ως γενική αποθήκη, διατηρεί τον βιομηχανικό του χαρακτήρα, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για έναν χώρο εργασίας εργονομικό, πολυδιάστατο, συμπεριληπτικό, εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο. Η Deloitte επιδίωξε να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον που να συνδυάζει εργασία, εκπαίδευση, ευεξία και κοινότητα.

Στο ισόγειο φιλοξενούνται γυμναστήριο, χώροι ευεξίας, εστιατόριο, υποστηρικτικοί χώροι και ζώνες γραφείων, ενώ στους τρεις επάνω ορόφους αναπτύσσονται ανοιχτοί και κλειστοί χώροι εργασίας, αίθουσες συνεδριάσεων, εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς και αμφιθεατρικός χώρος. Οι παροχές προς τους εργαζόμενους περιλαμβάνουν εστιατόριο, βιβλιοθήκη με θέα τη θάλασσα και χώρους συγκέντρωσης που ενισχύουν τη συνεργασία και την ευεξία.

Κεντρικό αρχιτεκτονικό στοιχείο αποτελεί ο πυκνός κάνναβος κολώνων 4×4μ., που οργανώνει τη χωρική διάταξη, είτε ως μέρος του open plan είτε ως όριο κλειστών γραφείων, αναδεικνύοντας τη ρυθμικότητα της μορφολογίας. Εξίσου χαρακτηριστικό είναι το κεντρικό αίθριο με την υαλόφρακτη όψη προς τη θάλασσα, που λειτουργεί ως κόμβος κυκλοφορίας και ταυτόχρονα ως στοιχείο κατακόρυφης οπτικής σύνδεσης. Εκεί χωροθετούνται meeting rooms, η βιβλιοθήκη και η εταιρική αίθουσα συνεδριάσεων.

Το ύφος του σχεδιασμού περιγράφεται ως Bright Industrial: μια φωτεινή εκδοχή του industrial στυλ, με εμφανείς οροφές, μεταλλικές επιφάνειες, ξύλο και terrazzo σε συνδυασμό με ακουστικάπανέλα, μελαμίνες σε χρώμα και υφασμάτινα στοιχεία. Η παλέτα βασίστηκε στα εταιρικά χρώματα, εμπλουτισμένα για περισσότερη ευελιξία και ζεστασιά.

Onos Santorini

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα αναπτύσσεται σε ακίνητο συνολικής έκτασης 12.351,64 τ.μ. βρίσκεται εν μέρει εντός του παραδοσιακού οικισμού της Έξω Γωνιάς και εν μέρει εκτός ορίων οικισμού, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Ζώνη ΖΟΕ ΙΙ). Η έντονη μορφολογία του εδάφους με κλίσεις που ξεπερνούν το 30% αποτέλεσε βασική συνθετική παράμετρο για τη διαμόρφωση του αρχιτεκτονικού αποτυπώματος.

Το συγκρότημα αποτελείται από 25 ανεξάρτητους κτιριακούς όγκους, εκ των οποίων αρκετοί είναι υπόσκαφοι ή πολυεπίπεδοι, και οργανώνονται ακολουθώντας την κλιμακωτή γεωμορφολογία του οικοπέδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ιδιωτικών υπαίθριων χώρων και στην ανεμπόδιστη θέα προς το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, ενώ η κτιριακή κλίμακα και αισθητική σέβεται πλήρως τον χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού.

Η δόμηση είναι πυκνότερη στα τμήματα εντός του οικισμού, όπου επιτρέπεται η ανάπτυξη διώροφων κατασκευών, ενώ στα εκτός ορίων τμήματα τα κτίρια κατανέμονται ελεύθερα, διατηρώντας αποστάσεις που ενισχύουν την ιδιωτικότητα και τη δημιουργία φυσικών υπαίθριων διαδρομών και αυλών.

Το έργο περιλαμβάνει ποικιλία τύπων δωματίων, όπως υπόσκαφα με ιδιωτικές αυλές, διώροφες μονάδες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ΑΜΕΑ, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών.

Στόχος της πρότασης της A&M Architects είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων που να αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες διαμονής, και ταυτόχρονα να σέβεται τον ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό χαρακτήρα του τόπου.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ45 λεπτά ago

Στα σκαριά νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στη Βυτίνα

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

Εκδόθηκε οικοδομική άδεια για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

White Coast Pool Suites - Φωτό: Prodea Investments
REAL ESTATE3 ώρες ago

Ποιά έργα δρομολογεί η PRODEA στην Ελλάδα – Logistics, ξενοδοχεία αλλά και data center

Elyra - Πηγή: Ella Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Ανοίγει το 2027 το νέο Elýra των Ella Resorts στην Κέρκυρα – Τι περιλαμβάνει η μεταμόρφωση του Pelekas Monastery

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια

Το "δαχτυλίδι" της Αττικής Οδού στο Μαρούσι - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi
REAL ESTATE3 ώρες ago

Βόρεια VS Νότια Προάστια: πού κινούνται οι τιμές ενοικίασης και πώλησης κατοικιών το 2026

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
REAL ESTATE19 ώρες ago

Φοιτητική κατοικία: που κινούνται τα ενοίκια στις μεγάλες φοιτητουπόλεις το 2026 – Ποιές οι οικονομικότερες περιοχές

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προχωρά το έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Elyra - Πηγή: Ella Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ο νέος χάρτης των επενδύσεων των ELLA Resorts – To επόμενο νέο opening στην Κέρκυρα και η mega επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

Το νέο IKEA στο εμπορικό πάρκο Top Parks Ηρακλείου - Πηγή: Όμιλος Φουρλή
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Από το 2027 ο επόμενος κύκλος ανάπτυξης νέων IKEA στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές εστιάζει ο Όμιλος Φουρλή

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Σε τροχιά επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακή μονάδα στη Φωκίδα

Άνδρος - Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Πράσινο φως” για επέκταση ξενοδοχείου στην Άνδρο

Cambas Gardens - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το Cambas Gardens στην Κάντζα – Τι θα περιλαμβάνει τελικά η mega επένδυση της Dimand

Πηγή: AMMOA Resort
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Από το AMMOA στη Χαλκιδική στο νέο project €95 εκατ. στην Πυλαία – Ποιά μεγάλη εταιρεία επενδύει στο real estate στη Βόρεια Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε ποιά περιοχή του Ηρακλείου δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων – Τι θα περιλαμβάνει το έργο

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS5 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL5 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL5 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890