Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως «περπάτησε» η πρωτοβουλία του ΕΟΤ για B2B συναντήσεις επιχειρήσεων

bizness.gr

Published

on

Meeting

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του ΕΟΤ να οργανώσει για πρώτη φορά σε διεθνή Έκθεση επαγγελματικές συναντήσεις (B2B Workshops), πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα ο ΕΟΤ έλαβε μέρος στην διεθνή Έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ, όπου η αθρόα συμμετοχή στις εργασίες του workshop και τα σημαντικά αποτελέσματα σε επαγγελματικές συμφωνίες και προγραμματισμό νέων τουριστικών πακέτων για θεματικές διακοπές των Ισραηλινών προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, επιβεβαίωσαν την ορθότητα της πρωτοβουλίας, πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΟΤ.

To περίπτερο του ΕΟΤ στην Έκθεση ΙΜΤΜ (11 και 12/2/2020) επισκέφθηκαν, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης και ο διακεκριμένος και πολύ αγαπητός στο Ισραήλ Έλληνας προπονητής της Maccabi Tel Aviv, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς 2018-2019 στο Ισραήλ, ο κ. Σφαιρόπουλος βραβεύθηκε για τη συνεισφορά του στην προβολή της Ελλάδας στο Ισραήλ, από τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Στο κάλεσμα του ΕΟΤ ανταποκρίθηκαν θετικά και οι 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, καθώς και 111 εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων από όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή συμμετείχαν 160 Έλληνες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι συναντήθηκαν με 120 ισραηλινούς επαγγελματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων: Μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και T.Os του Ισραήλ (ITTAA) και του Ισραηλινού-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών (μισθωμένων και τακτικών πτήσεων), που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

bizness.gr

Published

on

Συρμός του μετρό στην Αθήνα

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη του κορονοϊού, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

bizness.gr

Published

on

Κορονοϊός

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού COVID-19 στη χώρα μας, ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατείνεται ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ για το «Πράσινο Εργοστάσιο» Άνω Λιοσίων

Φίλιππος Παναγόπουλος

Published

on

Εργάτης σε μονάδα απορριμάτων

Παράταση έλαβε ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ που αφορά στην αναβάθμιση και λειτουργία του Ε.Μ.Α. Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε «πράσινο εργοστάσιο». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 104 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 128,96 εκατ. ευρώ).

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών η οποία είχε οριστεί για σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, μετακινήθηκε για τις 16 Μαρτίου ενώ αντίστοιχα η εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής των προσκλήσεων υποβολής προσφορών στους επιλεγέντες υποψηφίους παρατάθηκε από την αρχική ημερομηνία της 20ης Μαρτίου για τις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε σταδιακά και εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας), και χωρίς να διακοπεί η ομαλή λειτουργία του (γεγονός που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη νυχτερινή αποκομιδή των αποβλήτων του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων), να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα.

Όπως ορίζεται και στην περιγραφή της σύμβασης, τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα, σύμφωνα με το υφιστάμενο ΠΕ.Σ.Δ.Α., θα είναι έως 100.000 τόνοι/έτος. Στις ποσότητες αυτές δεν περιλαμβάνονται και ποσότητες πράσινων αποβλήτων – κλαδεμάτων, τα οποία θα προσκομίζονται από τους Δήμους, θα διαχειρίζονται στον χώρο του Ε.Μ.Α. και θα αξιοποιούνται εκτός Ο.Ε.Δ.Α., με ευθύνη του αναδόχου ατελώς, κατά τα ειδικώς οριζόμενα στα συμβατικά κείμενα.

Σημειώνεται ότι το ΕΜΑ Άνω Λιοσίων που βρίσκεται στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, αποτελεί κρίσιμη περιβαλλοντική υποδομή και σημαντικός κρίκος για τη λειτουργία του συστήματος που προβλέπει την Διαλογή στην Πηγη για το ρεύμα των βιοαποβλήτων, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου καφέ κάδων που κάνει ήδη την εμφάνισή του στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και με ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων που θα είναι επιφορτισμένα με τη συλλογή των οργανικών.

 

Πηγή: ypodomes.com

Continue Reading
Advertisement

Trending