Connect with us

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Newsroom

Published

on

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings

Με χαρτοφυλάκιο ακινήτων άνω των 100 εκατ. ευρώ, η Intracom περνά σε φάση ενεργητικής διαχείρισης των assets της, συνδυάζοντας αναβαθμίσεις, μισθώσεις και επιλεκτικές πωλήσεις.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα νέα projects γραφείων στον Ταύρο, η αξιοποίηση βιομηχανικού ακινήτου στη Λυκόβρυση και η ανακύκλωση κεφαλαίων προς ενίσχυση της ασφαλιστικής δραστηριότητας.

Σε μια περίοδο όπου αρκετοί εισηγμένοι όμιλοι επαναξιολογούν τον ρόλο των ακινήτων στους ισολογισμούς τους, η Intracom φαίνεται να ακολουθεί μια πιο σύνθετη στρατηγική: δεν αντιμετωπίζει το real estate απλώς ως παράλληλη δραστηριότητα, αλλά ως εργαλείο δημιουργίας εισοδήματος, υπεραξιών και ρευστότητας.

Σύμφωνα με την οικονομική ενημέρωση για το 2025, η Europe Holdings, θυγατρική της Intracom, έχει μετασχηματιστεί σε εταιρεία συμμετοχών με έμφαση στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, διατηρώντας ταυτόχρονα σημαντικό real estate portfolio.

Το διπλό επενδυτικό μέτωπο στον Ταύρο

Το πιο ορατό πεδίο κινητικότητας είναι ο Ταύρος, όπου η Intracom μέσω της Europe Holdings προχωρά σε αξιοποίηση ακινήτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό επιχειρηματικό στόχο.

Πρώτο project είναι το ακίνητο επί των οδών Ομήρου 2 και Τεώ, το οποίο έχει πωληθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, αλλά η εταιρεία έχει αναλάβει τη διαμόρφωσή του σε χώρους εκπαιδευτικής χρήσης και γραφείων. Το ακίνητο είχε αναφερθεί σε προηγούμενη φάση ως κτίριο συνολικής επιφάνειας 3.230,75 τ.μ., με τίμημα πώλησης 6,3 εκατ. ευρώ.Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2026.

Η δεύτερη και πιο αναπτυξιακή κίνηση αφορά το ακίνητο στις οδούς Σακελλαρίου και Τεώ. Πρόκειται για υφιστάμενες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, επιφάνειας περίπου 9.000 τ.μ., οι οποίες μετατρέπονται σε σύγχρονους «πράσινους» γραφειακούς χώρους. Η επίσημη περιγραφή του project από την Intracom κάνει λόγο για αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που θα ανακατασκευαστούν σε πράσινο κτίριο γραφείων, ενώ νεότερα στοιχεία τοποθετούν το ύψος της επένδυσης περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, με στόχο ολοκλήρωσης στις αρχές του 2027.

Η σημασία του project δεν περιορίζεται στο μέγεθός του. Αντανακλά μια ευρύτερη τάση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων της Αθήνας: την ανακατασκευή παλαιότερων βιομηχανικών ή αποθηκευτικών χώρων σε σύγχρονα γραφεία, ιδίως σε περιοχές με πρόσβαση σε βασικούς οδικούς και συγκοινωνιακούς άξονες.

Ο Ταύρος, λόγω εγγύτητας με το κέντρο, τον Πειραιά και το δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς, αποκτά σταδιακά επενδυτικό ενδιαφέρον για χρήσεις γραφείων, logistics, και μικτές χρήσεις.

Το έργο logistics στη Λυκόβρυση

Στη Λυκόβρυση, η Intracom κινήθηκε σε διαφορετική λογική: όχι σε ανάπτυξη γραφείων, αλλά σε μετατροπή βιομηχανικού ακινήτου σε αποθηκευτικούς χώρους. Το ακίνητο, επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ., βρίσκεται στη γέφυρα της Λυκόβρυσης και είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης και διαμόρφωσης. Προηγούμενα στοιχεία έκαναν λόγο για κόστος επένδυσης περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

Πλέον, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, το ακίνητο έχει εκμισθωθεί και τα μισθώματα αναμένεται να αρχίσουν να καταβάλλονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

Η κίνηση αυτή ενισχύει το σκέλος των ακινήτων εισοδήματος και δείχνει ότι η Intracom δεν εστιάζει αποκλειστικά σε μεγάλα projects προβολής, αλλά και σε πιο λειτουργικές αξιοποιήσεις που μπορούν να παράγουν σταθερές ταμειακές ροές.

Campus Παιανίας: το βαρύ asset του χαρτοφυλακίου

Ξεχωριστή θέση στο χαρτοφυλάκιο έχει το Campus Παιανίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σταθερά εισοδηματικά assets της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Intracom, πρόκειται για συγκρότημα γραφείων σε οικόπεδο 66 στρεμμάτων, με κτίρια συνολικής επιφάνειας 30.377 τ.μ., πλήρως μισθωμένα σε εταιρείες όπως Intrakat και Netcompany-Intrasoft.

Το Campus Παιανίας δεν εμφανίζεται ως νέο development project, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αποτίμηση και σταθερότητα του χαρτοφυλακίου.

Σε αντίθεση με τα projects του Ταύρου, που βρίσκονται σε φάση αναβάθμισης ή μετατροπής, το Campus λειτουργεί ήδη ως ώριμο ακίνητο εισοδήματος, παρέχοντας στην εταιρεία επαναλαμβανόμενα έσοδα και ισχυρό σημείο αναφοράς στο χαρτοφυλάκιό της.

Πωλήσεις, υπεραξίες και ρευστότητα

Παράλληλα με τις αναπτύξεις, η Intracom κινείται και στην κατεύθυνση επιλεκτικών πωλήσεων. Η πλέον χαρακτηριστική συναλλαγή αφορά την πώληση δύο ακινήτων στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, προς θυγατρική της Alpha Bank, έναντι συνολικού τιμήματος 54 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα συνδέονται με ισχυρούς εμπορικούς μισθωτές, όπως Zara και Adidas, γεγονός που εξηγεί και το ενδιαφέρον για εισοδηματικά assets υψηλής προβολής.

Επιπλέον, έχει υπάρξει συμφωνία για τη μεταβίβαση ενιαίου ακινήτου γραφείων στην Αθήνα, επί των οδών Αδριανείου 2 και Παπαδά, συνολικής επιφάνειας 8.281,24 τ.μ., με την ολοκλήρωση της συναλλαγής να αναμένεται έως τον Ιούλιο του 2026, υπό προϋποθέσεις.

Αυτές οι κινήσεις αποτυπώνουν μια στρατηγική “asset rotation”: η εταιρεία κρατά ή αναβαθμίζει ακίνητα που μπορούν να προσφέρουν μελλοντικό εισόδημα ή υπεραξία, ενώ παράλληλα ρευστοποιεί επιλεγμένα ώριμα assets όταν οι συνθήκες επιτρέπουν την κατοχύρωση κερδών.

Η ρευστότητα που δημιουργείται μπορεί να στηρίξει τόσο τη μείωση δανεισμού όσο και τη χρηματοδότηση νέων κινήσεων στον ασφαλιστικό κλάδο.

Το νέο προφίλ της Intracom στο real estate

Η Intracom μπαίνει έτσι σε μια νέα φάση, όπου το real estate δεν είναι απαραίτητα ο τελικός προορισμός, αλλά ένας μοχλός χρηματοοικονομικής ευελιξίας.

Τα projects στον Ταύρο δείχνουν διάθεση αναβάθμισης και επανατοποθέτησης ακινήτων στην αγορά. Η Λυκόβρυση προσθέτει εισοδηματικό χαρακτήρα. Το Campus Παιανίας παρέχει σταθερή βάση.

Και οι πωλήσεις ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αποδεικνύουν ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να κεφαλαιοποιήσει υπεραξίες όταν το timing είναι ευνοϊκό.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 ώρες ago

Ο χάρτης των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη – Ποιά νέα τουριστικά projects δρομολογούνται από τα Χανιά έως το Λασίθι

Σάμος, Πυθαγόρειο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

“Πράσινο φως” σε τριπλή ξενοδοχειακή επένδυση στη Σάμο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ10 ώρες ago

“Πράσινο” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

Το νέο "πράσινο" συγκρότημα γραφείων NEXIS στο πρώην ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση - Πηγή: Hill International
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ11 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Σε νέο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης περνά η στρατηγική τουριστική επένδυση PHĀEA στη Νότια Κρήτη

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Θεσμοθετήθηκε το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό – Τι αλλάζει για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις και ποιές οι 5 κατηγορίες τουριστικής ανάπτυξης

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL12 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Τα έργα που θα κρίνουν την ανάπτυξη των εταιρειών real estate στην Ελλάδα έως το 2030

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE4 ημέρες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL12 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890