Connect with us

REAL ESTATE

Ψηφίζουν ξενοδοχεία & οικιστικές επενδύσεις οι Αμερικανοί της Hines – Check out από τα malls

Newsroom

Published

on

To πολυτελές Grand Hyatt στη Συγγρού - Φωτό: Hyatt.com
To πολυτελές Grand Hyatt στη Συγγρού - Φωτό: Hyatt.com

Η πανδημία και οι οικονομικές – κοινωνικές αλλαγές που επέφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτέλεσαν την αφετηρία για τη στροφή των Αμερικανών της επενδυτικής εταιρείας real estate Hines μακριά από τα εμπορικά ακίνητα και πιο κοντά στις επενδύσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα κατοικιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από μερικές ημέρες κατάφεραν να “χτυπήσουν” και να κερδίσουν τη μάχη για δύο στον πλειστηριασμό του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Κρήτη. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που επένδυσαν στον ελληνικό τουρισμό καθώς ήδη τρέχουν αρκετά σημαντικά ξενοδοχειακά projects σε Αττική και νησιά.

Στον αντίποδα, διαφαίνεται η διστακτικότητά τους να επενδύσουν σε εμπορικά ακίνητα, καθώς οι εμπορικοί χώροι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη πανδημία ενώ η εκρηκτική άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια για το μέλλον των υπάρχοντων μικρότερων malls στην Αθήνα.

Η μάχη της Κρήτης

Για το εμβληματικό συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Κρήτη πολλοί υπήρξαν οι ενδιαφερόμενοι (ακούστηκαν έως και 30 ονόματα), λίγοι όμως ήταν αναμενόμενο να καταθέσουν προσφορά.

Τελικά, ο πλειστηριασμός κατέληξε σε μάχη για δύο, ανάμεσα στην Hines (μαζί με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη) και την Prodea.

Η διαφορά των δύο προσφορών σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφησε περιθώρια. Πάνω από 125 εκ. ευρώ έδωσε η Hines, λίγο κάτω από τα 90 εκ. ευρώ (87 εκ. για την ακρίβεια) η Prodea.

Η σχετική συναλλαγή πρέπει να κλείσει εντός του 2021.

Σημειώνεται ότι το Out of the Blue Capsis Elite Resort αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη, σε έκταση 167 στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έχει συνολικά 5 ξενοδοχειακές μονάδες: το Classic Collection, το Lifestyle Collection, το Exclusive Collection, το Unique Villa Collection καθώς και τη μονάδα Medical – Wellness, με εγκαταστάσεις spa, αισθητικής και fitness.

Οι 6 μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις

Η παρθενική ξενοδοχειακή επένδυση των Αμερικανών της Hines στην Ελλάδα, ήρθε  το 2017, όταν μαζί με την Henderson Park, απέκτησαν με το ποσό των 33 εκ. ευρώ μετά από πλειστηριασμό, το ξενοδοχείο Athens Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού, που πλέον έχει περάσει στα χέρια του Ομίλου Hyatt και λειτουργεί κάτω από το brand Grand Hyatt, ως Grand Hyatt Athens.

Πλέον, το ξενοδοχείο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με την ενσωμάτωση σε αυτό και της επέκτασής του, εκεί που βρισκόταν το πάλαι ποτέ  Odeon Star City (ακριβώς δίπλα από το υπάρχον ξενοδοχείο). Το 2022 θα ανοίξει το δεύτερο λοιπόν μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και η ενσωμάτωση του νέου κτιρίου.

Δείτε πώς θα γίνει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη θέση του Odeon Starcity

Στο τέλος του 2019, επεκτάθηκαν και στην Κρήτη, εξαγοράζοντας όχι ένα αλλά πέντε ξενοδοχεία σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία: τα ξενοδοχεία Coral και Ερμής του ομίλου Μαμιδάκη, το πέντε αστέρων Apollonia Beach Resort & Spa, το τετράστερο Santa Marina Beach Resort και το πεντάστερο Sitia Beach City Resort & Spa.
Παράλληλα, η εταιρεία έχει σύμφωνα με δημοσιεύματα εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το mini – Ελληνικό στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Οι οικιστικές επενδύσεις

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται και οι επενδύσεις σε νέα κτίρια κατοικιών, υψηλών προδιαγραφών.

Το μεγαλύτερο project, Project Voula, μάλιστα, έχει ήδη κατατεθεί και στο Enterprise Greece με στόχο να υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Tο έργο αφορά την οικιστική – τουριστική ανάπτυξη σε 8 οικοδομικά τετράγωνα, συνολικής έκτασης περίπου 71 στρεμμάτων, στα Εφοπλιστικά της Βούλας. Η έκταση είναι ευρύτερα γνωστή ως Κτήματα Κόνιαρη.

Θα περιλαμβάνει την κατασκευή 250-350 διαμερισμάτων και κατοικιών, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιστικούς ή τουριστικούς λόγους. Επίσης, θα περιλαμβάνονται γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειους χώρους στάθμευσης και υπηρεσίες ασφάλειας.

Τα κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα - Πηγή: Hines

Τα κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα – Πηγή: Hines

Το project θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις, με χρονικό ορίζοντα τα 4 χρόνια, και η επένδυση θα φθάσει συνολικά τα 135 εκ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία VHPH Properties, που έχει συσταθεί το καλοκαίρι toy 2020 με στόχο την αγοραπωλησία ακινήτων και οικοπέδων.

To project, βέβαια, βρίσκεται σε δικαστικές “περιπέτειες” με το Δήμο 3Β (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) και αναμένονται εξελίξεις.

Ανάμεσα στα νέα μεγάλα οικιστικά πρότζεκτ που έχει ακουστεί το όνομα της Hines είναι και ο Πύργος Κατοικιών στο Ελληνικό από τη Lamda Development.

“Check out” από τα εμπορικά κέντρα

Μετά την ανεπιτυχή της προσπάθεια να αναπτύξει το γνωστό Academy Gardens σε ακίνητο φιλέτο στην Ακαδημία Πλάτωνος (εκεί που τελικά έγινε μικρότερο retail park τελικά), η εταιρεία ενεπλάκη σε δύο projects μεγάλων εμπορικών κέντρων: στο Athens Heart στον Ταύρο και το ημιτελές mall του Βωβού στο Βοτανικό.

Τα σχέδια για το premium εκπτωτικό mall στην Πειραιώς (στο Athens Heart) έμειναν στο συρτάρι και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Εθνική Τράπεζα αναζητά νέο εταίρο για την επόμενη ημέρα του γνωστού εμπορικού κέντρου Athens Heart.

Λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, το 2019, έγινε συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την αμερικανική Hines, για τη δημιουργία joint venture που θα μετέτρεπε το γνωστό εμπορικό κέντρο σε πολυτελές εκπτωτικό mall με την ονομασία Gazi Outlets. Μάλιστα, με στόχο την προσέλκυση επιπλέον επισκεψιμότητας, το εμπορικό στη νέα του μορφή θα έχει και πολλές χρήσεις ψυχαγωγίας (χώρους εστίασης και κινηματογράφο).

Τελικά, η Hines δε θα συμμετάσχει στο κοινό σχήμα και πλέον η Εθνική Τράπεζα αναζητά εταιρεία για να αγοράσει το εμπορικό κέντρο.

Για το ημιτελές mall στο Βοτανικό είχε συναφθεί μια μεγάλη συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία και την ΑΕΠ Ελαιώνα, την εταιρεία που ίδρυσαν οι πιστώτριες τράπεζες στις οποίες έχει περιέλθει το ακίνητο του Βωβού στο Βοτανικό.

Ωστόσο, το διετές προσύμφωνο έχει πλέον λήξει και όλο το πρότζεκτ επανεξετάζεται πάλι από μηδενικής βάσης και μάλιστα μέσα στα νέα πλαίσια που έχει δημιουργήσει το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας. Δείτε ποιά είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

Το ημιτελές mall στο Βοτανικό - Πηγή: Michael Miller | Millerium

Το ημιτελές mall στο Βοτανικό – Πηγή: Michael Miller | Millerium

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο επέκτασης γνωστού resort στη Σκόπελο – Ποιά ξενοδοχεία αφορά

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Nautilus Project - Πηγή: ΣΜΠΕ/ΕΣΧΑΣΕ/Υπουργείο Ανάπτυξης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ11 ώρες ago

Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ11 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Στο Χρηματιστήριο το νέο ομολογιακό δάνειο 150 εκατ. ευρώ της Premia Properties  – Πώς θα χρησιμοποιιηθεί

Ανάφη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται “στα σκαριά” στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Το νέο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Ξεκινά η Dimand το πρώτο πιλοτικό έργο “προσιτής κατοικίας” στην Πέτρου Ράλλη – Ποιά άλλα νέα έργα σχεδιάζει

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ11 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Ξεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει

Ξενοδοχείο Sandblu Santorini - Πηγή: LXR Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

Νέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

Προς Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει

Φωτό: ΣΤΟΑ © Σπύρος Χαμάλης
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Στην “τελική ευθεία” η μεταμόρφωση της ιστορικής Στοάς Αρσακείου – Πώς θα λειτουργήσει με 5 θεματικούς πυλώνες

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ11 ώρες ago

Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon

JW Marriott Crete Resort & Spa - Πηγή: Marriott / SWOT Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Με 9 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα η Marriott – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890