Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δυναμική ελληνική συμμετοχή στην μεγαλύτερη κινητοποίηση CEOs πανευρωπαϊκά

bizness.gr

Published

on

CEO

Στην μεγαλύτερη πρωτοβουλία υποστήριξης ενός βιώσιμου μέλλοντος που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον ιδιωτικό τομέα, μετέχουν 34 διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs) επιχειρήσεων από την Ελλάδα-μέλη του CSR HELLAS. Πανευρωπαϊκά, περισσότεροι από 370 διευθύνοντες σύμβουλοι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να δράσουν από κοινού για μια Βιώσιμη Ευρώπη μέχρι το 2030, την ώρα που 149 ευρωπαϊκοί κλαδικοί φορείς πιέζουν για μια νέα φιλόδοξη επιχειρηματική στρατηγική για την Ευρώπη, ενώ παράλληλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ φαίνεται να είναι έτοιμα να ενστερνιστούν μία «πράσινη» προσέγγιση σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2020, το CSR Europe θα καλέσει όλους τους διαμορφωτές πολιτικής μαζί με τους εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλαδικών φορέων προκειμένου να αναζητήσουν και προτείνουν λύσεις που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι υπογράφοντες CEOs που προέρχονται από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, δηλώνουν έτοιμοι να δράσουν για να επιταχύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να δημιουργήσουν ευημερία χωρίς αποκλεισμούς.

Επίσης, το CSR Europe θα παρουσιάσει, προς τους νέους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούρσουλα φον ντερ Λέιν (Ursula von der Leyen), Σαρλ Μισέλ (Charles Michel» και Νταβίντ μαρία Σασόλι (David Maria Sassoli) αντίστοιχα, την πρόσκληση σε δράση για μια αειφόρο Ευρώπη έως το 2030, μαζί με τον πλήρη κατάλογο των υπογραφόντων CEOs και των εταιρειών τους.

Η χωρίς προηγούμενο κινητοποίηση στέφθηκε από επιτυχία χάρη στις προσπάθειες των 40 και πλέον εθνικών δικτύων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του CSR Europe, όπως το CSR HELLAS για την Ελλάδα. Το CSR HELLAS, συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του CSR Europe, θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο και να ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη του για όλες τις σχετικές με το θέμα εξελίξεις και τη νέα Ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με τη βιωσιμότητα.

Tο CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την διάδοση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Σήμερα τα μέλη του ανέρχονται σε 133. Είναι εθνικός εταίρος του CSR Europe, του ηγετικού Ευρωπαϊκού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συνεργάζεται παράλληλα με το UN Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις) για τον συντονισμό του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact Network Hellas) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεσμευτική προσφορά για την πώληση της συμμετοχής της MIG στη Vivartia

bizness.gr

Published

on

Φωτογραφία Αρχείου

Η Marfin Investment Grοup ΑΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC Capital Partners για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Vivartia.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων CVCτης σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG, σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ElvalHalcor: Πτώση για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών

bizness.gr

Published

on

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Φωτογραφία Αρχείου

Πτώση 7,6% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και ανήλθε σε 998,8 εκατ. ευρώ έναντι 1.081,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μείωση που οφείλεται κυρίως στην πτώση των όγκων πωλήσεων και των μέσων τιμών μετάλλου της περιόδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις και αποτέλεσμα μετάλλου (adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 66,1 εκατ. ευρώ έναντι 78,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Οι τιμές των μετάλλων, ως συνέπεια της επίπτωσης της πανδημίας, παρουσίασαν σημαντική κάμψη κατά την περίοδο, με αποτέλεσμα τις λογιστικές ζημιές μετάλλου, οι οποίες έφτασαν τα 12,7 εκατ. ευρώ για το Α’ εξάμηνο του 2020 έναντι ζημιάς 8,3 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αυτές επηρέασαν αρνητικά τα μικτά κέρδη, που ανήλθαν σε 58,6 εκατ. ευρώ για το Α΄ εξάμηνο του 2020 έναντι 76,0 εκατ. ευρώ για το Α’ εξάμηνο του 2019, καθώς και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που διαμορφώθηκαν σε 52,1 εκατ. ευρώ έναντι 70,1 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Αναφορικά τέλος με το επενδυτικό πρόγραμμα του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου, τονίζεται ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή του, και θα είναι πλήρως παραγωγικό εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Με την επένδυση αυτή, η ElvalHalcor διαθέτει πλέον τη δεύτερη, από πλευράς δυναμικότητας όγκου παραγωγής μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη ενώ με συμπληρωματικές επενδύσεις δίνεται η δυνατότητα στην Εταιρία να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή των τελικών προϊόντων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η πανδημία μεταβάλλει το μοντέλο ανάπτυξης των λιμένων

bizness.gr

Published

on

Πειραιάς, Λιμάνι
Φωτογραφία Αρχείου

Η πανδημική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας με τα λιμάνια να μην αποτελούν εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επικεφαλής των λιμένων ανά τον κόσμο επιχειρούν να βρουν διέξοδο και να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλάζοντας το αναπτυξιακό τους μοντέλο.

Η παραπάνω διαδικασία εντείνεται καθώς το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος που θα επαναφέρει τοπικά lockdown μοιάζει όλο και πιο πιθανό.

Σε πρόσφατο webinar, αναλυτής του Drewry αναφέρθηκε σε στοιχεία που αποτελούν ενδείξεις της διαμόρφωσης ενός μοντέλου όπου τα λιμάνια θα συν-επενδύουν με εξειδικευμένα funds υπό καθεστώς ασάφειας για τις μελλοντικές εξελίξεις που επιβάλει η πανδημία.

Δεδομένου ότι οι όποιες λιμενικές επενδύσεις απαιτούν τεράστια κεφάλαια το υπό συζήτηση μοντέλο φαίνεται ότι θα «τρέξει» προσεχώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε το webinar.

Ωστόσο, ο λιμενικός τομέας φαίνεται να έχει περάσει το χειρότερο γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για μεσοπρόθεσμους έως μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Οι προβλέψεις του Drewry

Οι προβλέψεις του Drewry δείχνουν ότι τα επίπεδα παγκόσμιας απόδοσης δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από το COVID-19 μέχρι το 2021 το νωρίτερο, αλλά το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εμπόριο θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2025.

Η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει έργα υποδομής, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να εγκαταλειφθούν έως ότου σταθεροποιηθεί η αγορά. Αυτό με τη σειρά του θα εμπόδιζε την παγκόσμια ετήσια ανάπτυξη προσμετρημένη σε TEU’s.

Continue Reading
Advertisement

Trending