Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ποια έργα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός των 264 εκατ. ευρώ του Δήμου Αθηναίων

Newsroom

Published

on

«Είναι ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα βαθιά αναπτυξιακό και υλοποιήσιμο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, προσθέτοντας πως στόχος είναι να δημοπρατηθεί το μεγαλύτερο τεχνικό μέρος εντός του 2020.

Το τεχνικό πρόγραμμα 2020, περιλαμβάνει 171 δράσεις για την πόλη εκ των οποίων 58 είναι συνεχιζόμενα έργα, 89 είναι νέα έργα και 24 οι μελέτες (νέες και εξελισσόμενες).

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «μητέρα των μαχών» το συνολικό έργο που αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας, απαντώντας στην μεγάλη ανάγκη της πόλης να κάνουμε το περίφημο restart.

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων – Αναπλάσεις σε πεζοδρόμια και πλατείες

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό θα δημοπρατηθούν έργα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ για πλατείες, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, αλλά και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο. Ταυτόχρονα μέχρι τις αρχές του 2020, θα δημοπρατηθούν έργα αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ, για νέες ασφαλτοστρώσεις που θα συμπληρώσουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ που εκτελούνται ήδη. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 1,4 εκατ. τ.μ. ασφαλτόστρωσης στην πόλη ή αλλιώς σε περίπου 175 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, τμήμα το οποίο αντιστοιχεί στο πολύ σημαντικό ποσοστό 25 με 30% του συνολικού οδικού μας δικτύου. Επίσης δρομολογούνται νέα έργα ύψους 3,7 εκατομμυρίων για εργασίες αποχέτευση – λυμάτων στην Αθήνα».

Καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός

Τα βασικά σημεία του προγράμματος υποδηλώνουν και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, σημείωσε ο δήμαρχος σε τομείς όπως της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού: «Έχουμε την υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού για τους εργαζόμενους, που είναι σε διπλάσιο ύψος από τις προηγούμενες χρονιές. Την αγορά κάδων και υλικού εξοπλισμού που φτάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη συντήρηση και επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ. Την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικά 20 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης την εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εξυγίανσης και καθαρισμού του δημόσιου χώρου, την αντικατάσταση και αναδιοργάνωση του δικτύου των κάδων με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ. Την κατάρτιση και εφαρμογή προγράμματος τριετίας για την τακτική συντήρηση και πλύση καθώς και προμήθεια εξοπλισμού συλλογής απορριμμάτων ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, πρόσθεσε μάλιστα ότι «μεγαλύτερο έργο της διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για τον οποίον γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν κάποια προβλήματα ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του άμεσα».

Στο κομμάτι της συντήρησης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, σχεδιάζεται μία παρέμβαση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα υλοποιείται ήδη το έργο αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων από λάμπες νέας τεχνολογίας προϋπολογισμού 1 ,38 εκατ. ευρώ. Επίκειται ακόμα η συμβασιοποίηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες της αναβάθμισης των 34ων από τα 53 σιντριβάνια της πόλης.

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του αστικού πρασίνου

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την συντήρηση και τον εμπλουτισμό του πρασίνου, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενίσχυση του πρασίνου της Αθήνας, καθώς και εργασίες συντήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, πεζοδρόμια και κλαδέματα με πάνω από 10 εκατομμύρια σε βάση διετίας. Προχωράμε σε προμήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ για αγορά υλικών και εξοπλισμού και σε δράσεις πυροπροστασίας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης ωριμάζουμε μελέτες για τέσσερα έργα πρασίνου μέσω της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τα οποία θα οδηγήσουν σε παρεμβάσεις, προϋπολογισμού άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Λυκαβηττός – Ελαιώνας – Εθνικός Κήπος

Ειδική μνεία έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων σε τρία εμβληματικά έργα: «του Λυκαβηττού, του Ελαιώνα και του Εθνικού Κήπου. Το έργο του Λυκαβηττού έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αφορά παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, αντικατάσταση της περιμετρικής οδού μήκους 1700 μέτρων και αποκατάσταση μιας υπέροχης περιπατητικής διαδρομής μήκους 3 χιλιομέτρων. Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης εντός των επόμενων ημερών. Το έργο του Ελαιώνα, αφορά την κατασκευή ενός πραγματικά υπέροχου πάρκου δύο οικοδομικών τετραγώνων που θα αναβαθμίσει την πολύπαθη ευρύτερη περιοχή. Έχει προϋπολογισμό 8,6 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθεί εντός των επόμενων μηνών. Και το τρίτο είναι ο Εθνικός Κήπος. Προϋπολογισμός 4,2 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αφορά στη συντήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών του κήπου, του οποίου επίκειται η συμβασιοποίηση άμεσα.»

Έργα εκατομμυρίων για σχολεία και αλλά κτίρια του Δήμου Αθηναίων

Σχετικά με το κτιριακό απόθεμα του Δήμου δρομολογούνται μεταξύ άλλων:
  • Έργα ύψους 33.000.000 ευρώ για την συντήρηση και επισκευή δημοτικών κτηρίων και σχολείων.
  • Έχουν δρομολογηθεί ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 15 σχολεία και δύο δημοτικά κτίρια αξίας περίπου 6.000.000 ευρώ.
  • Δημοπρατείται η αναβάθμιση τριάντα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, ώστε να εναρμονιστούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας, που ισχύει από το 2017, με προϋπολογισμό 2.275.000 ευρώ.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε επίσης:

«Μέσω της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, γίνεται προσπάθεια να ωριμάσουν μελετητικά έργα αναβάθμισης τριών σχολικών συγκροτημάτων και ενός κινηματογράφου, συνολικού προϋπολογισμού 5,35 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αναμένεται να ωριμάσουν και έργα παρεμβάσεων σε δύο εμβληματικά κτίρια με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ. Έχουμε επίσης προβλέψει την ανακαίνιση δυο δημοτικών ιατρείων. Του πρώτου δημοτικού ιατρείου στη Σόλωνος και του δεύτερου στον Νέο Κόσμο. Η συνολική δαπάνη για τα δύο ανέρχεται στο 1,5 εκατ. Ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος των εσόδων του Προϋπολογισμού του 2020 διαμορφώνεται στο ποσό των 820 εκατομμυρίων ευρώ και των εξόδων στο ποσό των 819,58 εκατομμυρίων ευρώ. Το αποθεματικό του Δήμου είναι 424.000 ευρώ.

Κλείνοντας την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο Κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι την επόμενη 4ετία «δεν θα επικαλεστούμε καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι. Για εμάς ο Δήμος είναι υπεύθυνος για όλα στην πόλη. Οφείλει να βγαίνει μπροστά, δυναμικά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να κρατήσει την Αθήνα στον 21ο αιώνα».

Υπογράμμισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι «απολύτως συμβατό με το σχέδιο που παρουσιάσαμε προεκλογικά και έλαβε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Είναι δε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τις βασικές υποδομές και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ τα τεχνικά προγράμματα των επόμενων ετών θα έρθουν για να υλοποιήσουν εκείνα τα εμβληματικά έργα για τα οποία επίσης έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά. Δηλαδή με άλλα λόγια όπως λέγαμε και πριν μερικούς μήνες, «ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω. κοιτώντας χαμηλά για να μπορέσουμε να στρέψουμε τα μάτια μας ψηλά» τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Πηγή: businessnews

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 ημέρες ago

Στην πώληση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι προχώρησε η Trastor

Πηγή: Prodea Investments
LOGISTICS3 ημέρες ago

Προχωρά η διαδικασία για την απόσχιση του κλάδου logistics της Prodea

Μήλος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται η επένδυση γραφείων της BriQ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Ποιά άλλα έργα real estate δρομολογεί

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Conrad Athens The Ilisian: πώς το ιστορικό Hilton επανατοποθετήθηκε στην αγορά της Αθήνας με φιλοξενία, branded residences και λέσχες

Ανάφη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

REAL ESTATE4 ημέρες ago

Πώς επηρέασαν τα ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα τα μεγέθη του Ομίλου Centric το 2025

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Συμφωνία για ενσωμάτωση της Hotel Insider με την IDeaS – Ποιά τα οφέλη για τους ξενοδόχους

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Χαρτοφυλάκιο 39 ακινήτων 49 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς θα αποκτήσει η Premia Properties

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Γιατί παραμένει αναξιοποίητο το 32% των ακινήτων στην Ελλάδα – Μόλις 1 στα 10 κλειστά ακίνητα άμεσα αξιοποιήσιμο

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Το ακίνητο στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την οδό Πετμεζά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand

Το κτίριο στην οδό Ερμού 61 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon

Nautilus Project - Πηγή: ΣΜΠΕ/ΕΣΧΑΣΕ/Υπουργείο Ανάπτυξης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν

To νέο Bob W Stadiou 54 - Πηγή: BLEND Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο Bob W στη Σταδίου – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890