ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σε διαβούλευση το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων The Noverian στην Ελούντα – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

Published
2 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Σε διαβούλευση βρίσκεται η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ελούντα με γνωστό όμιλο ξενοδοχείων να επενδύει στο ακίνητο με στόχο το opening το 2024.
Ο λόγος για το The Noverian Elounda Retreat, το νέο 5άστερο adults – only ξενοδοχείο της CHC Group – Chnaris Hotel Management, Development & Consulting.
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση έως τις 24/8, με στόχο την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Το προφίλ της επένδυσης
Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο, που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό σε συνεργασία με το Destsetters, αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για τα νέας γενιάς καταλύματα της ξενοδοχειακής αλυσίδας.
Με χαρακτηριστικά την αυθεντική προσέγγιση, τις γνήσιες διατροφικές εμπειρίες, την παροχή υπηρεσιών ψυχικής και σωματικής ευεξίας και τη συνεχή επικοινωνία με τη φύση, η CHC Group συνεργάζεται με τους Hotel Concept Makers του Destsetters και μια ομάδα επιλεγμένων αρχιτεκτόνων της a4-engineers και την GMG Constructions και παρουσιάζει ένα κατάλυμα σύγχρονης λογικής, που στόχο έχει να διατυπώσει τον όρο της νέας εποχής της Κρητικής Ριβιέρας.
Το μελετώμενο έργο αποσκοπεί στη έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων σε ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 120 κλινών σε έκταση γηπέδου 15.433,71 τ.μ.
Η υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται εγκαταστημένη στη θέση «Παναγιά Ελληνικών» της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Νικολάου με πρόσωπο επί του επαρχιακού δρόμου Αγίου Νικολάου – Ελούντα πλησίον του ELOUΝDA HILLS.
Το υπό μελέτη έργο αφορά στη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος για την παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης και στην έκδοση αρχικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης λόγω επέκτασης της μονάδας κατ’ έκταση (από 11,65 στρέμματα σε 15,43 στρέμ.) και αύξηση της δυναμικότητας (από 72 σε 120 κλίνες).
H ανακατασκευή των υφιστάμενων κτιρίων και νέα επέκταση που θα υλοποιηθεί στην ξενοδοχειακή μονάδα με τίτλο «The Noverian» (πρώην «Kalithea Apartments») στοχεύει στη λειτουργική αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου.
Ειδικότερα:
- Αύξηση της κατηγορίας από 2* σε 5*.
- Αύξηση της δυναμικότητας της από 72 κλίνες σε 120.
- Επέκταση της επιφάνειας του γηπέδου από 11.650,07 τ.μ. σε 15.433,71 τ.μ. με προσθήκη όμορου οικοπέδου.
- Κατασκευή νέων κτιρίων και αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης των υφιστάμενων σε Α+.
- Αλλά και ο εναρμονισμός της αισθητικής τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά συμβαδίζοντας με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς λειτουργίας αλλά και τις σημερινές απαιτήσεις του τουρισμού.
Σύμφωνα με τη ΜΠΕ, η γενική κατεύθυνση του σχεδιασμού του ξενοδοχείου, αντλεί έμπνευση από την κρητική αρχιτεκτονική και κουλτούρα και εντάσσει το τοπικό στοιχείο στο πλαίσιο των σύγχρονων ανέσεων και της απαράμιλλης πολυτέλειας.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το landscape αλλά και την εσωτερική διακόσμηση, αντικατοπτρίζεται η φιλοσοφία ενός σύγχρονου πολυτελούς ξενοδοχείου 5* με ξεκάθαρη τοπική ταυτότητα, δοσμένο μέσα από έναν απροσδόκητο και εκσυγχρονισμένο τρόπο.
Έτσι, οι συνδυασμοί και το πάντρεμα των βασικών υλικών όπως η τοπική πέτρα με τις χαρακτηριστικές κεραμιδί ανταύγειες, το ξύλο και ο πηλός και οι προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες, αποτελούν μια ρηξικέλευθη πρόταση.
Στα υφιστάμενα κτίρια του ξενοδοχείου δεν θα γίνει καμία μετατροπή όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων.
Στους εσωτερικούς χώρους, γίνεται ολική αναδιαμόρφωση, ώστε να αποτελέσουν τον πυλώνα της ξεχωριστής ταυτότητας που δημιουργείται.
Γίνεται αναδιάταξη του εσωτερικού των δωματίων, με γνώμονα τη θέα προς τη θάλασσα και την εισαγωγή φυσικού φωτός, σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Σε αυτό το φόντο, δεσπόζουν τα γαιώδη χρώματα, εφαρμοσμένα σε διαφορετικά στοιχεία (ντουλάπες, υφάσματα, κεραμικά), τα οποία αποτελούσαν και θα αποτελούν το χαρακτηριστικό χρώμα της ταυτότητας του ξενοδοχείου.
Επίσης, αναφορές από τα παραδοσιακά κρητικά σπίτια και επαύλεις, μπορεί να δει κανείς στην εισαγωγή της καμάρας ως το κατώφλι μεταξύ χώρων, στις οροφές με ξύλινα δοκάρια και επίχρισμα, αλλά και στη γλυπτικότητα των ξύλινων στοιχείων στα έπιπλα και των πέτρινων στοιχείων στα χτιστά έπιπλα (φουρούσια κ.α.).
Επιπλέον, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική κατεύθυνση που θα υλοποιηθεί στα υφιστάμενα κτίρια θα κατασκευαστούν στο βόρειο τμήμα του γηπέδου τρία μπλοκ δωματίων και τρεις ανεξάρτητες νέες βίλες.
Τα τρία βασικά μπλοκ θα κατασκευαστούν σε δύο επίπεδα με την τεχνική του υπό-σκαφου κτιρίου, για την καλύτερη διαχείριση της κλίσης στο ακίνητο και την διατήρηση των διαμορφώσεων σε ορθολογικά επίπεδα.
Επί της ουσίας στα τρία υπό-σκαφα μπλοκ, θα προκύψουν οι εξής τύποι δωματίων:
Α) Υπόσκαφη σουίτα, ενός υπνοδωματίου, με 1 μπάνιο με πλήρη οπτική και ηχητική απομόνωση, διπλό νιπτήρα με περιμετρικό χώρο, με ξεχωριστή επιφάνεια εργασίας, με δυνατότητα εξοπλισμού εκγύμνασης στο δωμάτιο με ιδιωτική πισίνα, μέσης επιφάνειας 58 μ².
Β) Σουίτα ενός υπνοδωματίου, με προσανατολισμό στο spa και την ευεξία, εκτιμώμενης επιφάνειας 35 μ².
Για τις νέες κατασκευές αλλά και την μετασκευή των υφισταμένων θα τεθεί σε εφαρμογή η προσαύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 10%, λόγω της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του ΝΟΚ.
Η πιστοποίηση της ενεργειακής κλάσης Α+ που απαιτείται θα γίνει σύμφωνα με πρότυπο πιστοποίησης BREEAM.
Σε όλη την φυτεμένη έκταση των 6.322,95 τ.μ. της τουριστικής μονάδας η φύτευση ανήκει στην κατηγορία «Πόες- θάμνοι –καλλωπιστικά».
Νέα εποχή από την CHC Group
Σε δήλωσή του νωρίτερα φέτος, ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της CHC Group, Ζαχαρίας Α. Χνάρης είχε αναφέρει:
«Η λέξη Noverian είναι παραλλαγή της φράσης nova era, της νέας εποχής δηλαδή, στην οποία έχει προχωρήσει η CHC Group. Της νέας εποχής που οδηγούμαστε μέσα από ένα άρτια καταρτισμένο αναπτυξιακό πλάνο που έχει στο επίκεντρό του την Κρήτη και τον άνθρωπο.
Παράλληλα, η κατάληξη της λέξης Noverian αξιοποιεί ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις riviera και rivierian, εισάγοντας μια νέα προοπτική, δεδομένου του ότι πρόκειται για μια νέα ριβιέρα, nova riviera.
Βασικό στοιχείο της νέας επένδυσης είναι ότι δεν περιοριζόμαστε στο συμβατικό κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής δίπλα στη θάλασσα, αλλά οδηγούμαστε στην ανάδειξη της ομορφιάς του τοπίου και στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτό.
Με το νέο απόκτημα της CHC Group, ένα ξενοδοχείο που θα προσφέρει αναβαθμισμένη διαμονή, αυθεντική γαστρονομία και ολιστική προσέγγιση στον τομέα της ευεξίας, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στον τόπο μας».
You may like
-
Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Κέρκυρα
-
Ντεμπούτο της Yotel στην Ελλάδα με το 3-σε-1 YOTELPAD Athens – Σε ποιά 3 κτίρια και περιοχές στο κέντρο θα αναπτυχθεί
-
“Στα σκαριά” νέοι διαγωνισμοί του Υπερταμείου για τουριστικά ακίνητα – Ποιά κάμπινγκ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παίρνουν “σειρά”
-
Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Πάτμο
-
“Πράσινο φως” και Στρατηγική Επένδυση το Diaporos Green Retreat στη Χαλκιδική – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
Πώς προχωρούν οι 3 Στρατηγικές Επενδύσεις στην Ίο – Ποιός όμιλος επενδύει και ποιό έργο πήρε το πρώτο “πράσινο φως”

“Πράσινο φως” για την κάλυψη ομολογιακού δανείου 5 εκατ. ευρώ της Evitenco από την Trade Estates

Ποιοί επενδυτές θα συμμετάσχουν στη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Κέρκυρα

Ντεμπούτο της Yotel στην Ελλάδα με το 3-σε-1 YOTELPAD Athens – Σε ποιά 3 κτίρια και περιοχές στο κέντρο θα αναπτυχθεί

“Στα σκαριά” νέοι διαγωνισμοί του Υπερταμείου για τουριστικά ακίνητα – Ποιά κάμπινγκ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παίρνουν “σειρά”

Ξεκινά από 21/7 η δημόσια προσφορά για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties

Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Πάτμο

“Πράσινο φως” και Στρατηγική Επένδυση το Diaporos Green Retreat στη Χαλκιδική – Ποιά εταιρεία επενδύει

Νέα εποχή για το κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο – Και επίσημα στην Περιφέρεια Αττικής, πώς θα μεταμορφωθεί σε Συνεδριακό Κέντρο

Πώς προχωρούν οι 3 Στρατηγικές Επενδύσεις στην Ίο – Ποιός όμιλος επενδύει και ποιό έργο πήρε το πρώτο “πράσινο φως”

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί το “ιστορικό” ξενοδοχείο Saladi στην Αργολίδα – Ποιά εταιρεία δρομολογεί την mega επένδυση

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

The Ellinikon: δείτε που ακριβώς θα γίνουν όλα τα μεγάλα έργα – Σε ποιά σημεία θα γίνουν τα ξενοδοχεία και malls

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στην Πλατεία Βάθης – Ποιό κτίριο γραφείων θα αξιοποιηθεί τουριστικά

“Πρόσω ολοταχώς” για τη Στρατηγική Τουριστική Επένδυση Hydra Rock σε Πόρο – Ερμιονίδα

Στην Ομόνοια το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Ruby στην Ελλάδα – Πώς θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της Intercontinental

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

Άνοιξε ο δρόμος για την mega τουριστική επένδυση Costa Nopia στην Κρήτη

[ΦΩΤΟ] Σε εξέλιξη η κατασκευή της μεγάλης οικιστικής επένδυσης Athens Sansevieria στο Παλαιό Φάληρο – Ποιά εταιρεία επενδύει στο έργο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο κτίριο στο Κουκάκι – Πού βρίσκεται το ακίνητο που θα αξιοποιηθεί

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

The Ellinikon: έφτασε ήδη στα μισά ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower – Ξεπέρασε τα 113 μέτρα ύψος

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

[VIDEO] The Ellinikon: και επίσημα το νέο υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα ο ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα στον “πράσινο” ουρανοξύστη κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί το “ιστορικό” ξενοδοχείο Saladi στην Αργολίδα – Ποιά εταιρεία δρομολογεί την mega επένδυση
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν
-
VIDEOS2 εβδομάδες ago
The Ellinikon: δείτε που ακριβώς θα γίνουν όλα τα μεγάλα έργα – Σε ποιά σημεία θα γίνουν τα ξενοδοχεία και malls
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στην Πλατεία Βάθης – Ποιό κτίριο γραφείων θα αξιοποιηθεί τουριστικά
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
“Πρόσω ολοταχώς” για τη Στρατηγική Τουριστική Επένδυση Hydra Rock σε Πόρο – Ερμιονίδα