Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Siemens: Έρχονται τα προϊόντα επόμενης γενιάς

Newsroom

Published

on

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης (Charter of Trust) συμφώνησαν να παραδώσουν προϊόντα επόμενης γενιάς με προκαθορισμένη ασφάλεια για τον κυβερνοχώρο, ακολουθώντας την σαφή φιλοσοφία της «Προεπιλεγμένης ασφάλειας». Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενιαίες ρυθμίσεις που να διέπουν αυτό το ζήτημα – πολλά προϊόντα εξέρχονται από το εργοστάσιο εξαρτώμενα αποκλειστικά από συστήματα ασφαλείας που δεν παρέχουν πλήρη προστασία.

Οι χρήστες πρέπει συχνά να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας αργότερα. Ως πρώτο βήμα, οι εταιρείες του Χάρτη Εμπιστοσύνης έχουν καθορίσει τώρα ποια χαρακτηριστικά ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν και να ενεργοποιούνται από προεπιλογή σε προϊόντα επόμενης γενιάς – από ισχυρά χαρακτηριστικά ελέγχου ταυτότητας έως τη μοναδική ταυτότητα προϊόντος και απαίτηση ότι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αλλάξουν κατά την πρώτη χρήση.

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης πιστεύουν επίσης ότι μη-καταγεγραμμένες λειτουργίες ή δυνατότητες για απομακρυσμένη σύνδεση δεν θα πρέπει να αποτελούν μέρος της αρχικής ρύθμισης των συσκευών – ακόμα μία παράμετρος που δεν αποτελεί ακόμη σήμερα γενικό κανόνα. Όλες αυτές οι απαιτήσεις βρίσκονται τώρα σταδιακά σε εξέλιξη στα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια των εταιρειών-μελών του Χάρτη Εμπιστοσύνης.

«Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί βασικό συστατικό για την εμπιστοσύνη των πελατών μας σε όλες τις δραστηριότητές μας που προσφέρουν ψηφιακά συνδεδεμένα προϊόντα. Αποτελεί επίσης τη βάση για βιώσιμη επιτυχία και το θεμέλιο ενός ισχυρού οικοσυστήματος», αναφέρει ο Roland Busch, αναπληρωτής CEO, CTO, CHRO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG.

Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον Φεβρουάριο του 2018, η Siemens και οκτώ εταίροι από τον βιομηχανικό τομέα ξεκίνησαν για πρώτη φορά μια κοινή συμφωνία για περισσότερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Δύο χρόνια μετά την έναρξη, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης έχει αυξηθεί σε μέλη και τώρα έχει 17. Εκτός από τη Siemens και τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, οι εταιρείες AES, Airbus, Allianz, Atos, Cisco, Dell Technologies, Deutsche Telekom, IBM, Mitsubishi Heavy Industries, NXP Semiconductors, SGS, Total και TÜV SÜD έχουν δεσμευτεί στο έγγραφο του Χάρτη Εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), το Εθνικό Κρυπτολογικό Κέντρο (CCN) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς είναι προσκείμενα στο έργο του Χάρτη Εμπιστοσύνης ως Συνεργαζόμενοι Εταίροι. Σήμερα, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης κερδίζει δύο νέα μέλη το NTT, έναν Ιαπωνικό οργανισμό παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής και υπηρεσιών και τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Infineon Technologies AG. Το Ινστιτούτο Hasso Plattner για ψηφιακή τεχνολογία GmbH (HPI), ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα πληροφορικής της Γερμανίας συμβάλλει επίσης στην πρωτοβουλία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως Συνεργαζόμενος Εταίρος.

Πέρυσι, οι εταίροι συμφώνησαν ήδη σε 17 συγκεκριμένες βασικές απαιτήσεις με τις οποίες μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια των εφοδιαστικών αλυσίδων τους. Έκτοτε, πολλοί προμηθευτές των εταιρειών-μελών του Χάρτη Εμπιστοσύνης έχουν ήδη δεσμευτεί για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων.

Η Siemens τις παρουσιάζει βήμα προς βήμα από τις 15 Φεβρουαρίου 2019 και είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και δεσμευτικές ως μέρος των γενικών όρων παραγγελίας. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους προμηθευτές επιμέρους προϊόντων που είναι κρίσιμα για την ασφάλεια – όπως το λογισμικό, οι επεξεργαστές ή τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Οι ήδη υπάρχοντες προμηθευτές αναμένεται να εφαρμόσουν σταδιακά τις απαιτήσεις, εάν δεν πληρούνται ήδη. Στόχος είναι να προστατευθεί καλύτερα η ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα από απόπειρες hacking.

Οι βασικές απαιτήσεις περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ότι οι προμηθευτές ενσωματώνουν πρότυπα ασφαλείας, διαδικασίες και μεθόδους στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αυτό αφορά τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και τα οργανωτικά μέτρα που αφορούν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις αντίστοιχες υποδομές πληροφορικής. Ο στόχος εδώ είναι να μειωθούν οι κίνδυνοι που οφείλονται στις αδυναμίες του λογισμικού και του κακόβουλου λογισμικού.

Οι προμηθευτές φέρουν την ευθύνη να διενεργούν τακτικούς ελέγχους ασφαλείας, δοκιμές και διορθώσεις. Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης συμφώνησαν επίσης στο να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις και οι ίδιοι. Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι το πιο αδύναμο σημείο ασφάλειας του οικοσυστήματος μιας εταιρείας : Η προέλευση του 60% των κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να ανιχνευθεί σε τμήματα της αλυσίδας εφοδιασμού ενώ στο 60% αυτών των περιστατικών στον κυβερνοχώρο, είναι οι μικρότερες επιχειρήσεις που επηρεάζονται, σύμφωνα με μια μελέτη της Verizon.

Οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης αποφάσισαν επίσης να προωθήσουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Για παράδειγμα, στη Γερμανία, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης συνεργάστηκε με τη «Συμμαχία για την Κυβερνοασφάλεια» και ανέπτυξε ένα σύνολο υλικών με μια κάρτα έκτακτης ανάγκης που εξηγεί γρήγορα και εύκολα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Επιπρόσθετα, οι εταίροι έχουν αναπτύξει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται δωρεάν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν στην πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά κυρίως στο να τονίσουν τις δυνατότητες για αποτελεσματικά μέτρα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι εταίροι έχουν αναπτύξει μια ειδική προσομοίωση του κυβερνοχώρου για τα σχολεία προκειμένου να δώσουν σε μαθητές και καθηγητές μια εύκολη και εύπεπτη επισκόπηση των προκλήσεων.

Οι απειλές αυξάνονται διαρκώς σε έναν ψηφιακό κόσμο

Σύμφωνα με τη Cisco, υπάρχουν περίπου 50 δισ. συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο που χρησιμοποιούνται το 2020 – ο διπλάσιος αριθμός από το 2015 και το ποσοστό αναμένεται να ανέλθει στα 500 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Οι πολυτελείς κατοικίες της Orilina Properties στο Ελληνικό - Πηγή: Orilina Properties
RESIDENTIAL5 ώρες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το μεγάλο έργο κατασκευής του οικιστικού συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma στο The Ellinikon

Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη

Πηγή: Onyx Τουριστική
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της ONYX στη Σάνη Χαλκιδικής – Τι αφορά το έργο και σε τι στάδιο βρίσκεται

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Πάρο

Mitsis Alexander The Great Hotel - Πηγή: Όμιλος Mitsis
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Ποιά 5 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Χαλκιδική εντάσσονται στο νέο ξενοδοχειακό brand Canva by Mitsis

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο έργο για ξενοδοχείο δρομολογείται στη Λήμνο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Σίφνος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σίφνο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS2 ημέρες ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Κολχίδος στο Ελληνικό - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Ελληνικό

Το νέο κέντρο logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS1 εβδομάδα ago

Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Ξεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει

Το νέο ξενοδοχείο της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στην οδό Ζεύξιδος στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Εγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS2 ημέρες ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

ViOS Autograph Psychiko - - Πηγή: ViOS
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται

To νέο 5άστερο smart ONOMA Hotel στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: onomahotel.com
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Κατεβαίνει” Αθήνα η Anatolia Hospitality – Ποιό γνωστό κτίριο στο Σύνταγμα θα μετατρέψει σε 5άστερο ξενοδοχείο

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Το κτίριο φοιτητικών εστιών της Premia Properties στην οδό Ελ. Βενιζέλου 34 στο Βόλο - Πηγή: Premia Properties
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026

Riviera Tower - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

The Ellinikon: στα 150 μέτρα ύψος “σκαρφαλώνει” ο Riviera Tower – Στα 200 μέτρα το 2026, σε λειτουργία από το 2027

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE1 μήνα ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Το νέο Μινιόν, φωταγωγημένο - Πηγή: DIMAND - Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
VIDEOS3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).