REAL ESTATE
Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Brook Lane – Ποιά ακίνητα & χαρτοφυλάκια έχει αγοράσει
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Επεκτείνεται περαιτέρω στην Ελλάδα η Brook Lane Capital έχοντας ήδη αγοράσει σημαντικά ακίνητα αλλά και χαρτοφυλάκια ακινήτων ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να αποκτήσει εκατοντάδες ακόμη ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Η εταιρεία με σκοπό την αξιοποίηση ευκαιριών στην αγορά real estate σε Ελλάδα και Κύπρο επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα μας αποκτώντας εμβληματικά ακίνητα αλλά και πακέτα ακινήτων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2019 είχε κάνει μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές της ενώ το 2021 απέκτησε γνωστό ακίνητο – φιλέτο της πάλαι ποτέ κραταιάς Ektasis Development στα Βόρεια Προάστια.
Παράλληλα, “χτύπησε” και άλλα φιλέτα στα Νότια Προάστια ενώ το μεγαλύτερο της πλέον asset είναι η συμφωνία με τη Lamda Development για τον Πύργο μικτής χρήσης στο Ελληνικό.
Ο νέος Πύργος στο Ελληνικό
Προχωρά η συμφωνία για το νέο μικτό Πύργο στο Ελληνικό με γνωστό fund που δραστηριοποιείται έντονα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο κοινό επενδυτικό σχήμα.
Η Brook Lane Capital έχει ήδη συμφωνήσει με τη Lamda Development για το project του νέου Πύργου μικτής χρήσης στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.
Η συμφωνία έχει ήδη οριστικοποιηθεί ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη συμφωνία του 2022 για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το έργο θα συσταθεί joint venture στο οποίο θα συμμετέχει με 30% η Lamda Development ενώ την πλειοψηφία 70% θα έχει η Brook Lane.
Μέσω του joint venture αυτού θα αγοραστεί από την Ελληνικό Α.Ε. η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί ο Πύργος και στη συνέχεια θα προχωρήσει η κατασκευή του.
Εκτιμάται ότι το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα της πρώτης 5ετίας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026.
O Πύργος αποτελεί τμήμα του Commercial Hub του Ελληνικού, που θα γίνει το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό στο Ελληνικό και θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Όπως είχε παρουσιάσει η Lamda Development τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων.
Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ο εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μέτρων, όπου θα στεγαστούν γραφεία και ξενοδοχείο / κατοικίες.
Το ακριβές μίγμα των χρήσεων δεν έχει καθορισθεί ακόμη αλλά εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο τμήμα των έως και 65.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελείται από χώρους σύγχρονων γραφείων.
Το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο με επώνυμες κατοικίες (branded residences), μια νέα τάση στο τουριστικό real estate, που αφορά τη δημιουργία κατοικιών για μόνιμη διαμονή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ξενοδοχειακό κλάδο.
Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί και η μετατροπή του Hilton Athens σε πολυδιάστατο προορισμό με ξενοδοχείο και 50 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton.
Οι μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023.
Δείτε παρακάτω πώς θα γίνει ο νέος Πύργος μικτής χρήσης.
(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)
Τα ακίνητα – φιλέτα σε Βόρεια και Νότια Προάστια
Σε Noval Property – Brook Lane πέρασε το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε “The Grid”, ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων σε μια από τις πιο περιζήτητες για γραφεία περιοχές της Αθήνας.
Η Noval Property είχε ανακοινώσει ότι μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital) απέκτησε, μετά από διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη και δυνάμει της υπ’ αρ. 1417/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak).
Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω συνδυασμού τραπεζικού δανεισμού της «THE GRID Α.Ε.» από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ιδίων κεφαλαίων.
Στο εν λόγω οικόπεδο πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.
Οι εργασίες αναμένονται να διαρκέσουν 4 έτη και το κτίριο να παραδοθεί εντός του 2025.
Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την THE GRID Α.Ε. ύψους περίπου €48,7 εκατ. (€77,3 εκατ. περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι €24,4 εκατ. (€38,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.
Στα Νότια Προάστια αντίστοιχα το fund απέκτησε το 2020 το γνωστό εμπορικό κέντρο South Polis στο Παλαιό Φάληρο. Το ακίνητο κατασκευάστηκε τη “χρυσή” εποχή από τον Μπάμπη Βωβό αλλά τελικά περιήλθε λόγω χρεών στην Alpha Bank, η οποία και το έβγαλε σε διαγωνισμό προς πώληση.
Τα χαρτοφυλάκια ακινήτων των τραπεζών
To 2019 η Brook Lane είχε προβεί στην αγορά ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων, ύψους άνω των 95 εκατ. ευρώ, από την Alpha Bank, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται γνωστά κτίρια στα Βόρεια Προάστια, όπως:
- το κτίριο που στεγάζει τη Vodafone στο Χαλάνδρι
- το κτίριο που είναι μισθωμένο στη Samsung στο Μαρούσι
Επίσης, την ίδια χρονιά είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς και το κτίριο που στεγάζει τη Μicrosoft επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.
Στο παρελθόν είχε αποκτήσει επιπλέον δύο χαρτοφυλάκια 370 ακινήτων, αξίας άνω των 84 εκατ. ευρώ, από τη Eurobank.
Το 2022 βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές των δύο mega χαρτοφυλακίων ακινήτων (εγγυήσεων δανείων ουσιαστικά) της Alpha Bank (Project Skyline) και της Τράπεζας Πειραιώς (Project Terra).
Αλλάζουν χέρια ακίνητα 1,3 δισ. ευρώ – Επενδυτική κοσμογονία στο εγχώριο real estate
You may like
-
Άνοιξε το νέο Leonardo Hotel Athens City Center δίπλα στο νέο ΜΙΝΙΟΝ – Πώς επεκτείνεται η αλυσίδα στην Ελλάδα
-
Ενεργοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα – Τι αλλάζει
-
Ποιές οικιστικές επενδύσεις στην Αττική παραδίδονται έως το 2027 – Σε ποιές περιοχές βρίσκονται
-
“Υψηλές πτήσεις” για το real estate στον Πειραιά και το 2026 – Γιατί αυξάνονται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας
-
“Πρωταθλητές” στις αγοραπωλησίες κατοικιών στην Ελλάδα τα μικρά διαμερίσματα – Γιατί αποτελεί εξαίρεση η Θεσσαλονίκη
-
Μαζί ΔΕΗ – Dimand για το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων στη Λεωφόρο Μεσογείων – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί
“Στα σκαριά” οικιστική ανάπτυξη με παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακά καταλύματα στη Χερσόνησο Ηρακλείου
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Σκιάθο
Άνοιξε το νέο Leonardo Hotel Athens City Center δίπλα στο νέο ΜΙΝΙΟΝ – Πώς επεκτείνεται η αλυσίδα στην Ελλάδα
Πώς χτίζει το νέο οικιστικό χαρτοφυλάκιό της η Ten Brinke – Από τα μεγάλα συγκροτήματα στο remodeling κατοικιών
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο 5άστερο ALDIANA της DER TOURISTIK στην Κω – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις και επεκτάσεις ξενοδοχείων μόνο το 2025 – Γιατί κυριαρχούν τα 5άστερα
Deal AKTOR – ONYX για τη mega τουριστική επένδυση στη Χαλκιδική – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ολοκληρώθηκε η επένδυση 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Leonardo Kolymbia Resort στη Ρόδο
Ενεργοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα – Τι αλλάζει
Ποιές οικιστικές επενδύσεις στην Αττική παραδίδονται έως το 2027 – Σε ποιές περιοχές βρίσκονται
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 612 κλινών στην Ερμιονίδα – Σε ποιά περιοχή δρομολογείται το έργο
Σε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric
Προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Apollo Hills της Hines στη Βούλα – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί
“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026
Σε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon
Από το έργο στις Τρεις Γέφυρες ξεκινά το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Μασούτης με μικτές οικιστικές και εμπορικές χρήσεις ακινήτων
[VIDEO] Πώς προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
Σε εξέλιξη ο mega διαγωνισμός του Κτηματολογίου για την μίσθωση νέου κτιρίου γραφείων 8.000 τ.μ. στην Αθήνα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
Από το Ελληνικό έως τη Βουλιαγμένη: Τα μεγάλα οικιστικά projects που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 612 κλινών στην Ερμιονίδα – Σε ποιά περιοχή δρομολογείται το έργο
-
RESIDENTIAL6 ημέρες agoΣε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric
-
RESIDENTIAL1 εβδομάδα agoΠροχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Apollo Hills της Hines στη Βούλα – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες agoΣε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon











